Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:34, 27 maj 2015

Do góry
Ewa, Juzi i Asiko, Malkul, Ensata, Magda macham do Was radosnie nie odczytujące tego jako podstekst ze to efekt po zielu Nigdy nawet nie próbowałam

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:34, 27 maj 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Nie mam ani princess anne,ani darcey bussella będę zatem uważnie śledziła Twoje

Reniu jakiez one piekne. Codziennie chodze koło róz i cmokam, wyjatkowo dorodne maja paki. Munstead wood az sie bojam takie wielki paki w tym roku

Dzisiaj oblookałam kolejna piekna austinkę z wieeeeeelkimi pakami. Tylko mysle ktora to.... Queen of Sweden?

Czekam i sie slinię na mysl o rozach, cała zime o nich marzyłam.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:31, 27 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
czytałam w różnych wątkach że masz warzywnik, pokazywałaś? bo nie kojarzę a chętnie podejrzę

Mam taki bajzlownik tam ze wstyd pokazac....... Rzodkiewki juz wyjedzone w 50% trzeba nowe zasiać sałata rosnie, koper i szczyopirek, dwie truskawki na krzyz i poziomki Maliny zarosly tak ze nie wejdę a pomidory w donicy jesli zrobie kiedys porzadek to obfocę.... Na razie wstyd to miejsce pokazac ... Wsytd od 3 lat..... Warzywniak niepokazowy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:29, 27 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Rzepak też pyli. I to ostro.
W niedzielę wyszłam na taras i odurzył mnie zapach rzepaku....a najbliższe pola mam ok 3km od domu.
Ale żółty pyłek mam niestety z dwóch źródeł

Madżen a sery pleśniowe też Cię uczulają?

Sery pleśniowe uwielbiam i mnie nie uczulają. Nie mam alergii pokarmowych tylkom katar sienny od grzybow
Po Bozym Ciele mam imprezke i truskawki z serem pleśniowym w menu zaplanowane
Co z tym ogródeczkiem począć 19:20, 27 maj 2015

Do góry
Ewka wczoraj nie zdązyłam wpaśc przed północą a jeszcze nie było 1000czka, dzisiaj juz szampan wypity. Srylion jak mawia Juzia!!!
Horti będą pomszczone!!!!
Moja C dzisiaj rozjechała mi kule bukszpanowa a tydzien temu skarpetę pod grabem......

Ps. Lubie kokoszkowo donice, nie lubię minimalizmu

Kwiatek dla Cie na 1000
Pszczelarnia 19:06, 27 maj 2015

Do góry
Twoje klimaty ! Juz wiem, ze pożądanym prezentem bedzie azalia w kolorze białym

Ps walec cieszy sie popularnością w sąsiedztwie mym
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:59, 27 maj 2015

Do góry
Małgosiu obejrzałam wszystkie zdjecia ze spotaknia u Bogdzi. Cieszysz sie olbrzymia symapatią forumowiczów, co mnie wcale nei dziwi.
Twój lilak palibin powalił mnie na kolana
Ogród na glinie 18:55, 27 maj 2015

Do góry
Qurcze Małgosik jak pieknie! Ja sie zastanwiam czy forum tak nam zmienia poczucie piekna, czy to forum skupia osoby z tak dobrym gustem. Nigdzie w okolicach nie widze takich świetnych kompozycji jak na O. Piekne zmiany!

Bedziesz we wtorek w ZC?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:50, 27 maj 2015

Do góry
Swietnie ci wyszły te nasadzenia z berberysami!!,
Ogród z łezką II 18:35, 27 maj 2015

Do góry
Piekne kwiatki ogladam w ogrodzie i cuda w Pisarzowicach. Eh u mnie nie pada...
Ogród z łezką II 18:33, 27 maj 2015

Do góry
Kasia i ja sie na Falcon pisze, widziałam gdzies taniej za 160 zł. Moją porcje moze odebrac moj człowiek ze Ślaska. Tylko daj znac ze sie dam rade do zamowienia dopisać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:21, 27 maj 2015

Do góry
Ula....mam je sprawdzone w poprzednich sezonach, jest to fajna trawa, bezproblemowa, lubi wilgoć, fajnie akcentuje i rozjasnia; ostatnio nie byłam w sklepie, nie wiem czy jeszcze są, muszę jakoś do nich się wybrać, bo mam kolejna trawę na oku
Madżenka...juz je widać, za 2 lata to ja sobie nie wyobrażam, jakie będą czeka mnie przesadzanie głogowników, maków i chyba hakone, 3 już przeniosłam

Haniu...jak fajnie, że już jesteś bardzo cię brakowało buziaki

Małgoś...u nas też burawo i chłodno, na razie bez poprawy, buziaki

Gabrysia...wszystkie spotkania fajne, na razie najwięcej dziewczyn z ziemi łódzkiej obcałowałamte moje rodki na żywo nawet lepiej

olga_...witam serdecznie u siebiekolejny ogród do rewizyty, ale juz zaciekawiłaś mnie rodkamisą regularnie podlewane zbieramy wodę w beczkach

Kasiek....na rabacie są 3- letenie, pod murem 2- letnie, średni przyrastają 30 cm, szybko jakoś, nawożę raz na rok, po rozmarznięciu ziemi i koniec, ale dba o nie mąż, mają wilgotno, bo to lubią, zwłaszcza, jak zima bezśnieżna i upalne lato i tyle; oczywiście miały dobry start, wg zaleceń Bogdzi

kwiecień 2012, początki wszystkich rewolucji, widac malutkie gwiaździste, bukszpany pstre, których już nie ma i małe buksy w kole i limki...i zamiast miłorzębów, patyki
po radach Bogdzi zerwaliśmy po bokach jeszcze prawie 2m ziemi i tak zarosły

aktualnie

i z góry...pod murem juz na wysokość połowy muru
Czasem słońce czasem deszcz 12:02, 27 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
właśnie robiłam przegląd carexów i myślę że carex elata aurea będzie pasować
Toszka powtarzam jak mantrę że Twoje rady są bezcenne, pewnie już bym runiankę kupowała i nie byłoby efektu o który mi chodzi. Twoje rozwiązanie wydaje się takie proste a takie trafione

Jeśli ktoś z grupy wrocławskiej widział carex aurea proszony o kontakt

ja też Ci tą trawkę proponuję, a kupowała ją ostatnio Madżenka, pisała mi, że w Kwiatonie w Radwanicach - piękne okazy po 10 zł.
Ja też szukam u siebie na Śląsku i nie mogę trafić.
Może byś mi wysłała jak w Kwiatonie jeszcze będą hihi

Kurcze nie znam dokładnie tematu tej Twojej rabaty, bo wcześniejsze strony czytałam pobieżnie, ale powiem Ci, że ja też zrezygnowałam z runianki pod rodkami i właśnie w jej miejsce chcę dać te elaty.

To zobaczysz te Elaty u Marzenki:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5254-madzenie-ogrodnika-cz-aktualna?page=427
Pogubiłam się po drodze... 08:48, 27 maj 2015

Do góry
Dobór roślin to kwestia gustu i wystawy tego murku tj. ile godzin tam jest słońce.
Jesli słoneczne miejsce ja bym z pewnością posadziła róże różowe może z modnymi burgundowymi bo pasowały by Ci do elewacji - róże doradzi Madżenka bo takie lubi.
No i trawy

A jeśli więcej cienia i chcesz bardziej lesny klimat to hosty, tawułki - tych dużo może małe paprocie.

Najlepiej sobie odpowiedzieć na pytanie jaka tam ziemia, ile słońca, jakie kolory i jaki styl.

A te brzozy urosną szeroki parasole i ja bym je wysadziła dalej od domu nie wiem ile tam miejsca ale wydaje mi się że duze parasolki tworzą teraz ładnie ale to rośnie.

powodzenia
Moja "przyziemna" :) pasja 07:04, 27 maj 2015

Do góry
Ja uwielbiam incrediball i głosuje za sadzeniem.w. Nogi proponuję rozplenice bedzie iscie po holendersku
Ogród z platanem. 07:02, 27 maj 2015

Do góry
A jakies niwe fotki BENDOM?
Mój ogród pod górkę... 07:01, 27 maj 2015

Do góry
Napisze tylko wielkie WOW
A teraz czekamy na codzienne fotki ze wzrostu ogrodu
Nadzieja na piękny ogród 06:56, 27 maj 2015

Do góry
Doła ogrodowego kazdy ma z nas co pewien czas. U mnie bywaja takie dni, że wszystko mi sie nie podoba.... A kostkę granitowa, ktora zarasta chwastami co tydzien mam ochote zerwać....
Przesyłam pozytywną energie ogrodowa. Radośc z ogrodniczkowania wroci juz za chwile gdy zobaczysz jak pieknei rosliny rosna

Ps. Trawnik własnymi ręcami z M zakładaliśmy do tej pory pamietam jak mnie pierwsze kiełki trawy cieszyły. Zobacz jak było u mnie w 2011. Specjalnie zostawiam zdjęcie, bo jak jest teraz wiesz trawnik sialiśmy w weekend majowy 2011

Wkoło chwastowisko (wypalone roundapem bo nie dawałam juz rady recznie pielić, co jedna strone skończyłam to na drugiej juz dorastało....). A trawnik cieszył, oj bardzo cieszył. Głowa do góry
Mój nowy stary ogród 06:49, 27 maj 2015

Do góry
Piekne te golden fontaine - zapisałam sobie. Dlaczego wyrzuciłaś evergoldy? Co sie z nimi działo?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies