ja też Ci tą trawkę proponuję, a kupowała ją ostatnio Madżenka, pisała mi, że w Kwiatonie w Radwanicach - piękne okazy po 10 zł.
Ja też szukam u siebie na Śląsku i nie mogę trafić.
Może byś mi wysłała jak w Kwiatonie jeszcze będą hihi
Kurcze nie znam dokładnie tematu tej Twojej rabaty, bo wcześniejsze strony czytałam pobieżnie, ale powiem Ci, że ja też zrezygnowałam z runianki pod rodkami i właśnie w jej miejsce chcę dać te elaty.
nie wiem czy na tym zdjęciu będzie dobrze widać, moje evergoldy niedługo po posadzeniu we wrześniu.
Niestety po zimie wyglądały okropnie, dużo czarnych plam na liściach, poobsychane końcówki, trochę wygniłych ździbeł, niedawno je opitoliłam równo i mam nadzieję, że jakoś się wyrobią, bo są piękne.
Jak będę w domu to postaram się zrobić fotkę i Ci ją wrzucę.
Właśnie przed chwilą swoim evergoldą tak listki z ziemi wyciągałam
Już się bałam że może jakaś kreweta tam siedzi ,ale mówisz że Twoim tez tak wychodzą same listki z ziemi ?
no niestety, w kępie były jakby ogniska zagniwania liści, więc to usunęłam, resztę mocno przycięłam i sama jestem ciekawa czy one się wyrobią.
Dałam je na froncie w mocno wyeksponowanym miejscu i niestety wiosną przeżyłam rozczarowanie, bo zamiast zdobić to straszą.
Lindsay - wygniwają, bo za głęboko posadziłaś i nie rozluźniłaś ziemi. Upierdliwie o tym piszę, że carexy wolą bardziej sucho, luźno i przewiewnie w korzeniach. Podsychanie końcówek po zimie jest jak najbardziej normalne. Trzeba poczyścić.
Ewa - Everillo sadź. Mam, cytryni po oczach, że ho ho i ho