Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Sebek 18:09, 27 maj 2015

Ensata napisał(a)
W sumie co mi tam, skoczę, pomacam graba sobie przy okazji

Jak przyjedziesz to nie tylko graby będą do pomacania

Ewa ma jeszcze mnóstwo innych roślin I Tolesława
Pamajo 18:59, 27 maj 2015

335 postów, 34 strony
Matko z córką kiedy ja to nadrobię?
Pozdrawiam i latam czytać.
Milka 19:28, 27 maj 2015

Mamina piwonia cudna! A ambrowce moze za duzo wody maja? Podobny powojnik mam, ale bez nazwy, ma ogromne kwiaty, piekny prezent zrobilas nie wiem, jak u ciebie, ale u mnie zimnica i grzeje w domu.
Madzenka 19:29, 27 maj 2015

Juzia napisał(a)

Rzepak też pyli. I to ostro.
W niedzielę wyszłam na taras i odurzył mnie zapach rzepaku....a najbliższe pola mam ok 3km od domu.
Ale żółty pyłek mam niestety z dwóch źródeł

Madżen a sery pleśniowe też Cię uczulają?

Sery pleśniowe uwielbiam i mnie nie uczulają. Nie mam alergii pokarmowych tylkom katar sienny od grzybow
Po Bozym Ciele mam imprezke i truskawki z serem pleśniowym w menu zaplanowane
Madzenka 19:31, 27 maj 2015

Kuba napisał(a)
czytałam w różnych wątkach że masz warzywnik, pokazywałaś? bo nie kojarzę a chętnie podejrzę

Mam taki bajzlownik tam ze wstyd pokazac....... Rzodkiewki juz wyjedzone w 50% trzeba nowe zasiać sałata rosnie, koper i szczyopirek, dwie truskawki na krzyz i poziomki Maliny zarosly tak ze nie wejdę a pomidory w donicy jesli zrobie kiedys porzadek to obfocę.... Na razie wstyd to miejsce pokazac ... Wsytd od 3 lat..... Warzywniak niepokazowy
Madzenka 19:34, 27 maj 2015

Rench napisał(a)
Nie mam ani princess anne,ani darcey bussella będę zatem uważnie śledziła Twoje

Reniu jakiez one piekne. Codziennie chodze koło róz i cmokam, wyjatkowo dorodne maja paki. Munstead wood az sie bojam takie wielki paki w tym roku

Dzisiaj oblookałam kolejna piekna austinkę z wieeeeeelkimi pakami. Tylko mysle ktora to.... Queen of Sweden?

Czekam i sie slinię na mysl o rozach, cała zime o nich marzyłam.
Madzenka 19:34, 27 maj 2015

Ewa, Juzi i Asiko, Malkul, Ensata, Magda macham do Was radosnie nie odczytujące tego jako podstekst ze to efekt po zielu Nigdy nawet nie próbowałam

Madzenka 19:36, 27 maj 2015

amelia_bieniek napisał(a)
Witam. Aż mi dech zaparło na widok tak cudnego ogrodu. I wszystko tu jest takie przemyślane. Zwiedzam Twój ogród dziś od rana i nie nie mogę się nadziwić. Mira mi podpowiedziała że mogę podpytać o dobór róż na murek, bo róże podobno lubisz. Każdą nawet najmniejszą sugestię przyjmę z wielkim zadowoleniem. Będę często zaglądać i będę wdzięczna. Pozdrawiam

Amelia wielkie dzieki za tak miłe słowa. Napisz ciut wiecej coś o swoim ogrodzie, jakie potrzebujesz roze, w jakie miejsce? Jesli nie masz swego watku ,wklej u mnie zdjecie z miejscem gdzie je chcesz posdadzić, chetnie doradzimy
jazzy 19:39, 27 maj 2015

Syla napisał(a)
Odnośnie liści ambrowca to po przeglądnięciu mojej literatury wydaje mi się że to objawy chorób infekcyjnych...
CYTUJĘ :
"Co warto wiedzieć - Rozwojowi plamistości liści sprzyjają :... nadmierne zagęszczenie roślin...

O to to zgadza się
Madzenka 19:42, 27 maj 2015

eee_taam napisał(a)

i ja bo mój zwyczajny jest ale jak przeczytałam o skrzynkowym i u Magdy70 zobaczyłam to juz czuje rewolucje w uzytkowym i moja lista prac na ten rok zamiast maleć to rośnie

żeby chociaz pogoda chciała pomóc...ale gdzie tam pora deszczowa się skończyła to nastała lodownia ...i juz upały na czerwiec nadają

Jak sie człowiek naogląda takich pokazowych warzywniczkow jak u Magdy, Oli i Malkul to wsytd warzywniczek w bajzlowniczku pokazac. Spuśćmy zaslonę milczenia na moje skrzynki w kolorze kukurydzy....... do ktorych aby sie przedrzeć trzeba ominąć worki z bio, taczkę, walec i przechowalnik brzydkich roslin....