Grażynko, te czosnki to Purple Sensation. Fajnie wyglądają z trawami.Niestety towarzyszą im jako już przekwitłe. Trawy też nie za bardzo kryją im liście , bo są jeszcze niewysokie, przynajmniej u mnie miskant LM. Tak czosnki mi kwitły 15 maja.
Ciekawa jestem Twojego płotku. Powodzenia z pogodą!
U nas też często pada. Nawet teraz mamy zlewę. Ale przez moją piaszczystą ziemię przelatuje wszystko jak przez sito i po słonecznym dniu prawie śladu deszczu nie widać.
First Lady nawet jak przekwitnie nie wygląda źle
Kwiatostany rutewki Purpureum - lubię choć myślałam, że te ciemne łodygi cały czas ma a nie tylko na początku
Ruby Anabelle i Polestar
Właśnie myślałam że mało kogo zainteresuje ten akurat temat. Chciałam dopisać że sprawdza się u ogrodomaniaków- niepełnosprawnych ale jak widać taki prosty sposób wykorzystuje się gdzie indziej tak właśnie będzie u mnie na nowej dużej rabacie. Narazie zbieram materiał na duże ognisko a potem będą roślinki i kompost pomiędzy nimi
Fajnie rosną bylinki od Ciebie, będę dzielić bodziszka- aż mi go żal bo taki ładny w tym roku. Ale nowa liliowcowa w powijakach. Tylko pogpda sprzyja tym pracom w lipcu.