Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:33, 27 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

fest baba ...uśmiałam się iiiii nie poznałam

No tak, paradoksalnie po 40-stce wyglądam lepiej niż przed Nie tylko moja działka przeszła gruntowną metamorfozę Ale chirurg grzebał mi wyłącznie w bebechach
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:00, 27 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Anitko tak dumam rojniki zimę przetrzymują?

U mnie w donicach zimują bez okrycia.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:58, 27 sie 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
O masakra, trenerka to jak mnie weźnie w obroty, to płuca wypluję Ale zobacz kilka postów do tyłu, jaka byłam fest baba

fest baba ...uśmiałam się iiiii nie poznałam
Blaski i cienie nowego życia 21:58, 27 sie 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ulcia...ciężko tyrasz...ale jaki efekt będzie!!!!
W przyszłym roku za róże się bierzesz? Dużo ich chcesz?
Pozdrówka

A deszczu nadal nie ma...

Sama nie wiem Kindziu,
chyba wszstkiego naraz nie zdołam ogarnąć.
Nie mam na razie żadnej koncepcji na róże

ana_art napisał(a)
Ula dziękuję za odwiedziny u mnie
Chciałaś bym odpowiedziała u Ciebie. Zatem odpowiadam i u siebie (bo może komuś się przyda) ale i zgodnie z życzeniem

Hortensje są posadzone około pół metra od thuj (ale u mnie mało miejsca więc wszędzie ścisk ) i około 60 cm od siebie, w rzędzie jest wsadzone 7 sztuk pod płotem i 5 szt pod ścianą. Według mnie jeśli planujesz szpaler to chyba lepiej sadzić pojedynczo w równych odległościach. One bardzo szybko się rozrastają. Gdybyś jednak chciała tworzyć z nich pojedyncze 'plamy' to chyba bym sadziła po dwie sztuki w jeden dołek

Dzięki Aniu za naprawdę cenne wskazówki
wydaje się że wszystko wiemy co i jak, a gdy przychodzi do sadzenia mam tysiące wątpliwości

Toszka napisał(a)
Ulcia, podglądam twe zmagania z ziemią i chorobliwy brak kompostu... my rozwiązaliśmy w dużej mierze ten problem jeżdżąc po okolicznych stajniach. Oni mają tego "dobra" w brud - i takiego przekompostowanego i świeżego. W niektórych ten przekompostowany sprzedają, w innych rozdają, a w jeszcze innych proszą by brać . Świeży zazwyczaj jest za free... My po to złoto jeździmy z workami (albo jutowe -te są wytrzymalsze- albo mocne foliowe). Ze świeżym "złotem" leżą sobie worki i dojrzewają. Czasami wrzucam do kompostownika. Obornik koński to wspaniały próchniczny nawóz, rozluźnia gliniastą glebę. Rośliny go wielbią. Mus tylko przekompostować, bo świeży może rośliny popalić. Przekompostowany wygląda jak torf, jest brązowy, leciutki, zuuuupełnie bezwonny.

alinak napisał(a)
no własnie Ulka moja sąsiadka chce się żywcem pozbyć . a ma tam istne złoto -uwierz . Toszka dobrze radzi . po wsiach nie zawsze doceniają to co mają w ogrodzie a może popytaj . w razie czego przyjeżdżaj z worami ja z sąsiadką pogadam

Toszka, nieźle to wymyśliłaś.
M. mi kompostownik buduje i z sąsiadką rozmawiałam -będzie mi zostawiała kurzy nawóz do kompostownika, a krowi też mam w zasięgu ręki ale śmierdzący i nikt nie chce się za to brać.
W przyszłym roku będę miała znowu świeżutki kompost, w ty, roku jakoś przeżyję

Alinko- propozycja niezła, ale teraz jak pracę zaczynam to ledwo zdążę do ogrodu . Więc zadowalam się tym co jest

alinak napisał(a)
wiesz Toszka że teraz to muszę stwierdzić że te horti to chyba rosną u każdego inaczej . wiem że wszyscy narzekają z tym na grandiflorę a u mnie sztywna jak patyk .
za to tardiwa pokłada się w ten sposób . a w tym roku nawet linka jakaś taka giętka a zawsze sztywno stała .

Pochłaniam Waszą wiedzę o horti- teraz wacham się między Renhy Vanille Freise a Magical Moonlight na korzyść tej drugiej ...chyba
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:56, 27 sie 2013

Do góry
dubelek przez to dumanie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:56, 27 sie 2013

Do góry
Anitko tak dumam rojniki zimę przetrzymują?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:50, 27 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

a możesz napisać mi jaki to rowerek? chciałabym wymienić swój wysłużony i nie wiem na co się zdecydować

Giant model Sedona (damski)
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:46, 27 sie 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Witaj Irenko Widzę, że loczki wróciły Ja Cię najbardziej lubię w Twoich cudownych lokach
Rower to mój przyjaciel Pierwszy mi zapieprzyli dzień po komunii św., płakałam jak bóbr.
Następny kupiłam sobie używany, jak miałam 18 lat, pamiętasz Gazelę? Potem po ślubie dostałam od męża piękny wypaśny rower (ten na którym jechała Ania). Służył mi tyle lat,no i na 40 stkę dostałam od męża zamiast 4 kółek, 2 , ale ten ma już amortyzatory i żelowe siodełko, więc żadne wertepy mi teraz nie straszne

Dzięki za odwiedzinki i pozdrawiam i buziaki przesyłam w Twoją stronę

a możesz napisać mi jaki to rowerek? chciałabym wymienić swój wysłużony i nie wiem na co się zdecydować
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:44, 27 sie 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Anetko, coś tam ruszyło,ale znów stoi w miejscu.Nie rozumiem dlaczego. Trudno, w końcu to tylko zabawa Nie martw się i odpoczywaj na urlopie.Pozdrawiam
hahahah ale ja się nie przejmuję odpoczywam... relaks pełną parą, a dzisiejsze braki w pogodzie wynagradzam sobie w termach i spa.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:55, 27 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Ale miło widzieć Was obie a w wątku konkursowych faktycznie licznik nie działa od 18 sierpnia chyba, bo wchodzilam do innych i nie nabija. No nie powiem o sobie bo być może od 31 wyświetlenia nikt mnie nie odwiedza

Anetko, coś tam ruszyło,ale znów stoi w miejscu.Nie rozumiem dlaczego. Trudno, w końcu to tylko zabawa Nie martw się i odpoczywaj na urlopie.Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:26, 27 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
to zdjęcie z ubiegłego roku. Jak wyjeżdżałam z domu we środę to nie było jeszcze ani jednego 'piórka', a kępy wyrosły gdzieś ponad metr Jak wrócę to może już jakieś piórka będą

Dziękuję, że znalazłaś dla mnie czas - już się nie martwię,a bałam się, że u mnie to nie rozplenica.
Miłego wypoczynku
Kubusiowo zaprasza - sierpień 2013 15:26, 27 sie 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Łatwo mówić po )))
Coś wiem, jak jest przed
wiem jak jest przed i po , a szczególnie gdy wszystko przed się wali....
Kubusiowo zaprasza - sierpień 2013 12:58, 27 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
obejrzałam i nie rozumiem zuuupełnie dlaczego tak się stresowałaś????? Pogoda zamówiona, wszyscy dojechali bez problemu, uśmiechy, radość, sielanka.

Łatwo mówić po )))
Coś wiem, jak jest przed
Miniaturowy ogródek 12:54, 27 sie 2013

Do góry
Przesyłka dotarła?
ściana sama w sobie ładna jednak wydaje mi się że trochę gryzie się z lustrem...
Blaski i cienie nowego życia 12:46, 27 sie 2013

Do góry
Ula dziękuję za odwiedziny u mnie
Chciałaś bym odpowiedziała u Ciebie. Zatem odpowiadam i u siebie (bo może komuś się przyda) ale i zgodnie z życzeniem

Hortensje są posadzone około pół metra od thuj (ale u mnie mało miejsca więc wszędzie ścisk ) i około 60 cm od siebie, w rzędzie jest wsadzone 7 sztuk pod płotem i 5 szt pod ścianą. Według mnie jeśli planujesz szpaler to chyba lepiej sadzić pojedynczo w równych odległościach. One bardzo szybko się rozrastają. Gdybyś jednak chciała tworzyć z nich pojedyncze 'plamy' to chyba bym sadziła po dwie sztuki w jeden dołek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:44, 27 sie 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu,
wszystko u Ciebie jak z bajki

mam pytanie odnośnie sadzenie hortensji:
1. w jakiej odległości od tuj posadzić
2. jak robiłaś szpalerek, czy jedną koło drugiej czy w jakiś odległościach,
bo ja planuję po 2szt. razem i nie wiem jaki odstęp zostawić do następnych 2szt

jakbyś mogła odpowiedz w moim wątku, dzięki

dziękuję w imieniu mojego ogrodu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:30, 27 sie 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

Sorki może to już było ale ja po urlopie jestem to mi wybacz
Czy tak kwitną te największe rozplenice marki rozplenice przy brzozach u Ciebie?
Pytam bo martwi mnie, że moje wybujały a nie mają pędzelków.
to zdjęcie z ubiegłego roku. Jak wyjeżdżałam z domu we środę to nie było jeszcze ani jednego 'piórka', a kępy wyrosły gdzieś ponad metr Jak wrócę to może już jakieś piórka będą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:26, 27 sie 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Aniu pooglądałam pismo obrazkowe... trawy i hortensje masz zjawiskowe .....zresztą cały ogró jest cudny !!!
Pozdrawiam!
dzięki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:25, 27 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
No to teraz muszę dobranoc życzyć???
Lepiej SŁOŃCA bo strajkuje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:24, 27 sie 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Cudowny, piękny ogród z trawami w tle. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego ja u Ciebie jeszcze nie byłam???Serdecznie pozdrawiam właścicielkę pięknego ogrodu
dziękuję Agnieszko, miło mi zapraszam częściej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies