Piękne klimaty witam. Przejrzałam wątek od razu mi się zaczęły narzucać moje wspomnienia Jk nie było nic tylko cegła blaszak i stemple dookola pełno wody po burzy. Wieczorem ognisko z tańcami w błocie. Człowiek wszystko zniesie aby odnieść sukces.
Powodzenia.
Masz rację uwielbiam robić dekoracje, a czas przed świętami szczególnie temu służy. Piec kaflowy od lat nie używany, stoi tylko jako dekoracja. Mam do niego sentyment.
Mirka naprawdę nie są twarde? Też takie pierniczki robiłam ale raz. Mi wchodziły miękkie raz twarde i zaprzestałam. Może jutro spróbuję zrobić wg
Tego przepisu co ty podałaś.
Ja to jeszcze jajkiem smarowalam po wierzchu i nie dawałam kakao.
Kiedyś byłam w Szwecji taka objazdowka też wtedy widziałam jak ludzie na wsi się organizuja. Jak to Szwecja jeden od drugiego daleko mieszka, ale co mnie zaskoczyło oni tam od sklepu, wysypiska śmieci przy którym zbudowali odzysk metanu którym ogrzewali swoje domy oczywiście przetwarzania. Następnie mieli swoje sklepy, restauracje nawet park w którym wybudowali lodowisko i we wszystkim mieli udział ci Miejscowi zyski przeznacza na inwestycje. Co to znaczy stara demokracja.
U nas się żrą na okraglo. Za komuny były kółka rolnicze jako tako to funkcjonowało wokół tego ludzie się organizowali. Teraz siedzą przed TV i oglądają oszolomow z jednej czy drugiej opcji.
To co odpisałam wyżej można też na nasz grunt przenieść, ale trzeba mieć bezpieczeństwo pod każdym względem od państwa.
Izus pozdrawiam i życzę aby wam się to wszystko udało mieszkasz w dojrzałej demokracji.
No i końcem listopada pisałam kolejne 3 artykuły ( oczywiście jako czytelnik-amator żeby nie było ) będą jakoś pierwszym kwartałem dostępne... (mam zamówienie na kolejne - co mnie bardzo cieszy, bo to fajna "fucha" )
Właśnie przeczytałam, ponieważ czytam wszystko co związane z ogrodami to chyba w miesięczniku "przepis na ogród".
Ale ty uparty jesteś. Glina zahamuje odpływ wody. Nie rób tego będziesz przeklinać dzien w którym zwięzles gliny na działkę. Mam gline na działce i wiem jakie to utrapienie woda zalega.