Pokazuj Tess proszę, pokazuj
Zawilca Honorone jobert też posiadam, kwitnie jak szalony na tle żywopłotu cisowego. Zakomicie kontrastuje. Mam też różowe i powiem, że obok róż i hortensji to rośliny, które cieszą oczy do mrozów.
Carexy pięknie posadizłaś na przodzie rabaty. Moimi na obrzeżach się zachwycam, bo nibyy rozczochrańce a jednak takie przeczesane
Buziam i życzę abyś nad goniła robotę nawet z czołówką
To to co na zdjęciach jest grzyb jadalny?
Nie znam grzybów baldaszkowych zupełnie. Tylko kurki i olszówki rozpoznaję.
Reszta to dla mnie wszystkie niejadalne.
Kochana Ty idziesz jak burza normalnie! Ale będzie cudnie
Jak burza? Może i tak Spieszę się, żeby przed zimą zdążyć
Gosiak, ja jeszcze jednej - prawie zrobionej - rabatki nie pokazywałam.
Tej wzdłuż domu.
Ale to już ostatnia. Reszta roślin do poupychania po kątach, ale żadnej rabaty już na gotowo w tym roku nie zrobię.
Muszę pojechać brzózki posadzić, to weekend z głowy.
A cóż można zrobić w tygodniu, kiedy człowieka "noc wygna, noc przygna"?
Podobają mi się Tess przeobrażenia mam takiego zawilca ale pełnego świetnie się sprawuje w cieniu, tylko musi mieć stale wilgotno a Magical Candle jest b. fajna pozdrawiam
Dziękuję, Aniu
A ten zawilec pełny jaki ma kolor? Może w przyszłości zrobimy machniom?
To zawilec mieszańcowy (Anemone hybrida) ‚Honorine Jobert’. Kwitnie latem, do późnej jesieni.
Kupiłam z przeznaczeniem na zupełnie inne miejsce (chcę mieć rabatę angielską - no, angielskopodobną) i myślałam, że fajnie będzie tam pasować, bo będzie kwitł wówczas, gdy większość kwaitów już przekwitnie. A potem mnie olśniło, że to roślina do cienia i półcienia, a tam pełne słońce przez cały dzień jest
To wsadziłam tu. Zobaczymy, jak będzie rosło.
A rabata pod linijkę, bo rzeczywiscie pod sznurek robiona
Ale chyba przerabiać ją będę, bo chciałam mieć proste linie rabat, ale jednak do mojego ogrodu nie pasują
Hostensje faktycznie dorodne, choć limki na rabatę frontową jeszcze ładniejsze kupiłam.
To jest Magical Candle ‘Bokraflame’ PBR, tegoroczna srebrna medalistka Zieleni.
Ciekawa jestem, jak będzie się sprawować. Liczę, że będzie dobrze
A trawki dałam jednak inne, niż na zdjeciu Carex Evergold, takie bardziej żółte w środku, zielone po brzegach. Lepiej pasowały, moim zdaniem.
Podobają mi się Tess przeobrażenia mam takiego zawilca ale pełnego świetnie się sprawuje w cieniu, tylko musi mieć stale wilgotno a Magical Candle jest b. fajna pozdrawiam
Jolu, pięknie teren uporządkowany. Ale Ania dobrze radzi - jak nie ma jeszcze roślinek, to można roundapem opryskać. Efekt szybszy a i wysiłek mniejszy.
Miłego
Tereniu, roślinek jeszcze nie ma, więc można "randapować". Ale wystają tylko korzenie zielska więc nie wiem czy to coś da. Poza tym jest zimno. Tak sobie dumam.
Wysiłek mniejszy, masz rację. Ale ja w wolnej chwili i przy dobrej pogodzie chciałabym sobie co nieco posadzić
Madżenko jak Ty umiesz fachowo podtrzymywać na duchu!
Miało być dla Kasi, ale i ja skorzystałam
Tess jak masz kryzys zawsze wpadnij i daj znać Będziemy pocieszać
Mogę jeszcze zdjeciami z budowy katować Mam ich duuuuuużo
Albo opisywać traumę budowlaną????
A nie, za opis traumy budowlanej dziękuję
Znam.
Od wczesnej wiosny jestem w nieustającej i niekończącej się budowie
O to my z Tess stworzymy klub wzajemnego wsparcia budowlanego