Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

bociek 19:42, 17 paź 2012

Ulzylo mi.... Nie chcialam noza wbijac prosto w serce dopoki nie poznam zamyslu, ale jak usuwasz to kamien spadl z serca

Hehehe, skad ja znam takie oswajanie i inne strategie
Moniika 20:35, 17 paź 2012

Hej Tess Śliczne świerze rabatka i fotki ( ogrodnicze wykształcenie dotychczas ukrywane ! - super
Pozdrowienia
nieszka 20:46, 17 paź 2012

Tereska ales sie wzieła ostro za robote u schełku sezonu
Piekne masz zawilce - takie delikatniusie. Bardzo je lubię, też miałam, tylko wymarzły mi tej zimy
Tess 21:58, 17 paź 2012

Boćku, chyba powinnam poczuć się dotknięta Czyżbyś choć przez chwilę sądziła, że po takim stażu na Ogrodowisku, zwiedzeniu niemal wszystkich ogrodów, wysłuchania setek rad skierowanych do mnie i tysięcy skierowanych do innych - chciałabym pozostawić te obrzeża?
Żartuję bo wiem, że mogę
Buziam

Moniko - jak się cieszę że zajrzałaś
No robię te rabatki, ale jakoś z misz-masza nie całkiem zadowolona jestem.
Ale nie czas teraz już na poprawki. Gdyby nie to, pewnie już bym ją przerabiała

Nieszko - no zima mnie postraszyła i do roboty pogoniła
No właśnie mam obawy, czy zawilce przezimują.
Ale jeszcze nie pora się martwić.
monteverde 22:38, 17 paź 2012

Tess napisał(a)
To zawilec mieszańcowy (Anemone hybrida) ‚Honorine Jobert’. Kwitnie latem, do późnej jesieni.
Kupiłam z przeznaczeniem na zupełnie inne miejsce (chcę mieć rabatę angielską - no, angielskopodobną) i myślałam, że fajnie będzie tam pasować, bo będzie kwitł wówczas, gdy większość kwaitów już przekwitnie. A potem mnie olśniło, że to roślina do cienia i półcienia, a tam pełne słońce przez cały dzień jest
To wsadziłam tu. Zobaczymy, jak będzie rosło.

A rabata pod linijkę, bo rzeczywiscie pod sznurek robiona
Ale chyba przerabiać ją będę, bo chciałam mieć proste linie rabat, ale jednak do mojego ogrodu nie pasują

Hostensje faktycznie dorodne, choć limki na rabatę frontową jeszcze ładniejsze kupiłam.
To jest Magical Candle ‘Bokraflame’ PBR, tegoroczna srebrna medalistka Zieleni.
Ciekawa jestem, jak będzie się sprawować. Liczę, że będzie dobrze

A trawki dałam jednak inne, niż na zdjeciu Carex Evergold, takie bardziej żółte w środku, zielone po brzegach. Lepiej pasowały, moim zdaniem.

Podobają mi się Tess przeobrażenia mam takiego zawilca ale pełnego świetnie się sprawuje w cieniu, tylko musi mieć stale wilgotno a Magical Candle jest b. fajna pozdrawiam
kaisog1 22:41, 17 paź 2012

Kochana Ty idziesz jak burza normalnie! Ale będzie cudnie
Tess 22:45, 17 paź 2012

monteverde napisał(a)

Podobają mi się Tess przeobrażenia mam takiego zawilca ale pełnego świetnie się sprawuje w cieniu, tylko musi mieć stale wilgotno a Magical Candle jest b. fajna pozdrawiam

Dziękuję, Aniu
A ten zawilec pełny jaki ma kolor? Może w przyszłości zrobimy machniom?

Buziam
Tess 22:50, 17 paź 2012

kaisog1 napisał(a)
Kochana Ty idziesz jak burza normalnie! Ale będzie cudnie

Jak burza? Może i tak Spieszę się, żeby przed zimą zdążyć
Gosiak, ja jeszcze jednej - prawie zrobionej - rabatki nie pokazywałam.
Tej wzdłuż domu.
Ale to już ostatnia. Reszta roślin do poupychania po kątach, ale żadnej rabaty już na gotowo w tym roku nie zrobię.
Muszę pojechać brzózki posadzić, to weekend z głowy.
A cóż można zrobić w tygodniu, kiedy człowieka "noc wygna, noc przygna"?

kaisog1 22:55, 17 paź 2012

Tessi no ja wiem, że po nocach z latarka na głowie ciężko Ale i tak kawała roboty odwaliłas A rosliny nie zające, nie pouciekają
Tess 23:01, 17 paź 2012

A wiesz, że na wczoraj przygotowałam sobie czołówkę?
I byłabym sadziła po nocy, ale lało