Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 00:56, 17 wrz 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Super twój ogród wygląda rabaty kolorowe i cudne podziwiam

Piotr, dziękuję za wizytę. Cieszę się, że ci się podoba

Ogródek Iwony 00:48, 17 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ja wymiękam...Iwonka masz jakieś turbo doładowanie? U mnie jesień i zabieram się za dom...ogród chyba mnie zobaczy w następnym sezonie

Polinko, ja jeszcze troszkę uciekam do ogrodu. Ale jak tydzień u mnie padało, to też nosa nie wyściubiłam. Jak późno wracałam z pracy, to wolałam się położyć i odpocząć. To zależy od dnia. Dziś było pięknie, ale o 17.00 byłam już padnięta i połamana od kopania. Więc sobie dalej odpuściłam. Nie mogę się przemęczać, więc robię małymi kroczkami.
Nie jestem zadowolona do końca, bo brakuje mi krawężników na obrzeża, ale to już chyba zimą skompletuję. Teraz jakoś dno skarbonki się nie chce zakryć
Jutro przygotuję rabatkę dla mojej hortensji Będzie rosła z miskantem Klaine Fontanne

Ogródek Iwony 00:41, 17 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Cały czas nas zaskakujesz A co tam planujesz żółto-niebieskiego?

Edytuję, bo już pokazałaś co będzie

Kasiu, macham do Ciebie
Jeszcze troszkę i nie będzie już nic do odkrywania
Ogród się kończy. Potem już tylko trawnik założyć. Ale to będzie niekończące się wyzwanie chyba

Kasia, dziś szukałam fotek i ta moja Montana pierwszy raz zakwitła w maju i kwitnie do teraz nieprzerwanie. Ale się zastanawiam, czy jeszcze obcinać przekwitłe kwiaty, czy dla ozdoby zostawiać już nasienniki?
Cięcie może je dalej chyba pobudzać do dalszego kwitnięcia ? Nie wiem, czy powinnam jeszcze?

Trawnik czeka na sobotnie cięcie

Ogródek Iwony 00:19, 17 wrz 2015

Do góry
Viola napisał(a)

A czemu szlaban?

Violu, pv
Ogródek Iwony 00:19, 17 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

eM przygotował mi taką siatkę z małymi oczkami i przesiałam przez nią cały kompost

To ja do wiosny taka muszę sobie zamówić, dziewczyny pisały, ze sito do żwiru może być
Do trawy musi być przesiany .

07_Rene napisał(a)
Super kompostowniki. Jestem włassnie na etapie robienia podobnych, tylko że z palet.

To bardzo dobry pomysł. Oby się sprawdził. Widziałam instrukcję budowy na wątku o kompostownikach
Ogródek Iwony 00:14, 17 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Violu, rabatka musowo, bo musiałam wyczyścić inne ...
Mam niewiele czasu, to się spieszę. W październiku będę miała szlaban na ogród ...

A czemu szlaban?
Ogródek Iwony 00:12, 17 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwona może wiesz czy zawilce japońskie się rozsiewają ? Dzisiaj znalazłam w trawach sporą sadzonkę i wygląda mi na zawilca.

Miałam kiedyś zawilce takie inne, tzn. inną odmianę, to na pewno się siały. Tess powinna wiedzieć.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1890-w-gaszczu-u-tess?page=698#post_3
Ogródek Iwony 00:06, 17 wrz 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Iwonka, podziwiam Cię, ja myślę, że jesień i już nie wiele zdążę zrobić, a Ty całą rabatę zaczynasz? Zuch dziewczyna Od razu wiedziałam co to Magdy. - to w bajce jakiejś było chyba w "Pszczółce Mai" ?

O, masz rację
W Maji
A mnie się te Magdy takie oczywiste wydawały
Testuję nową zabawkę

Violu, rabatka musowo, bo musiałam wyczyścić inne ...
Mam niewiele czasu, to się spieszę. W październiku będę miała szlaban na ogród ...
Ogródek Iwony 23:57, 16 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

Piękny jest, ale wolałbym coś innego niż buka

No to może klon?
Ogródek Iwony 23:54, 16 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Wejdż na emotikona.pl ,tam są obrazki i instrukcja obsługi.

Dzięki
Ogródek Iwony 23:50, 16 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

buk kolumnowy
Dawyck Gold

Piękny jest, ale wolałbym coś innego niż buka
Ogródek Iwony 23:50, 16 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Ja się tak zafiksowałam z rudbekiami, że chętnie bym je upychała u siebie w różnych miejscach . Ech, kto nie lubi tworzyć nowych rabatek . I nawet męki twórcze nam nie straszne, prawda? Pozdrawiam Iwonko .

Kasiu, ja mam rudbekię omszoną. Mała Mi pisała, że ona niby słabo zimuje, ale się ładnie wysiewa. Faktycznie ciągle wszędzie znajduję jej siewki, staram się wysadzać w jedno miejsce. Razem w masie cudownie kwitną. I te wysiane siewki kwitną później, więc ciągle się coś dzieje
Z tworzeniem rabat jest tak, ze przy robieniu nowych wszystko jest przeorane i czyściutkie. Dlatego to lubimy. A potem zielsko robi sobie wyścigi
Właśnie dziś patrzyłam na moją kwadratową, że pora na pielenie. Tylko czy zdążę jutro ?

Ogródek Iwony 23:32, 16 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Apropo własnych sadzonek, posiałam wiosną jeżówki w warzywniku , trzy rządki, już któryś raz z kolei Grzegorz mnie pytał co to za warzywo .

Hi, hi
Też mam swoje jeżówki, ale pewnie mniejsze od twoich znając życie i muszę je jutro przesadzić, aby zrobić miejsce dla mojej hortensji Polar Bear
Ewa, odbierz za chwilę pv

Jak ty robisz tego śmiejącego się obrazkowego? jak na niego patrzę, to zaraz głośno sama się śmieję

Pomóżcie wyczarować mi ogród 23:26, 16 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Łączę się Violu z tobą w zrywaniu darni
Ja też zrywam, nawożę i przesadzam.

Oj Iwonko, ale u Ciebie ciągłe zmiany, a ja powolutku do przodu. Wczoraj wreszcie posadziłam dwie śliwy Pisardii. Śliczne są. Zdjęcia muszę pstryknąć.
Ogródek Iwony 23:16, 16 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Zazdroszczę takich wielkich kompostowników, musże w końcu zrobić u Sibie porzadne skrzynie, przynajmniej dwie bo mam ten tandetny plastikowy... to dopiero jest niewygodne

Podziwiam zapał to tworzenia nowych miejsc

Ewa pisze, że mój kompostownik jest mały

Łuki, napisałeś:

Podziwiam zapał to tworzenia nowych miejsc

Ja się i tak nie mogę równać z twoją perfekcyjną doskonałością
Ogródek Iwony 23:14, 16 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

Chcę kontrast dla Dawyck Purple, coś żółtego, albo innego bardzo jasnego...

buk kolumnowy
Dawyck Gold
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 23:12, 16 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Północna PL też być musi, bo ja tam mieszkam

A no to co innego
Wszystkie są ładne ale te bardziej to w większości na środku i południu
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 23:09, 16 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

Środkowa PL tez jest super, wszędzie masz blisko morze, góry, zachód, wschód

Północna PL też być musi, bo ja tam mieszkam
Ogródek Iwony 23:07, 16 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, ha, czekałam, aż poprawisz imię, aby nie cytować
Ja mam klona jesionolistnego Odessanum. W tym roku latem go kupiliśmy. Wymaga systematycznego cięcia, jeśli nie chcesz wielkiego drzewa.
Ja go lubię. ładnie się prezentuje na zielonym tle i będzie mi pasował do zakątka. Ładnie rozjaśnia okolice.

Ale jeśli chcesz do buka, aby posadzić blisko siebie, to może drugiego buka, tylko tym razem Dawyck Gold? Był na mojej liście zakupów, tylko go nie znalazłam w szkółce
Najlepiej musisz ocenić drewko na żywo.

Chcę kontrast dla Dawyck Purple, coś żółtego, albo innego bardzo jasnego...
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 23:06, 16 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

Ładnie im wyszło, ubolewam, że musiała być ta ściana, ale niestety wymogi prawne, gdyby była drewniana miałbym garaż na środku działki, ot polskie prawo, a tak 1.5m od granicy

Poproszę na pv link do tych przepisów. Ciekawe na tym się nie znam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies