Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 21:08, 21 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Pokaże trochę fot. Rzeczywiście piękna zima temperatura ok 1 na minusie w dzień bez wiatru wczoraj dosypalo śniegu. Dzisiaj odbyła duży spacer po pobliskich polach dużo śladów tropow zwierząt od psów, lisów do najmniejszych zwierzątek, łaski. Widać, że życie tętni.
Zmrożone igły iglakow szadz pięknie wygląda.

Tutaj parę fot derenia dla Aurelii

size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/157/1570051/original.jpg[[img /img]

Witaj!
Cudne te twoje derenie!Też posadziłam kilka dereni Ivory Halo i czekam na taki efekt jak u ciebie pozdrawiam
Ptasi gaj 20:52, 21 sty 2018

Do góry
Może jeszcze kilka fo. Brzozy zima pięknie przebarwiajsce się jesienią to chyba doorenbos, muszę sprawdzić. Jest zima i brzozy zmieniają swoją skórę. Podobna też do Gold Bark czy Black Star latem korę maja biała.

Te brzozy bardzo szybko urosły u mnie kupiłam po 10 zł w małych doniczkach dwulitrowych od babci która prosiła aby kupić, że nie pożałujesz. Rzeczywiście rosną bardzo szybko maja większe ciut liście od zwykłych brzozy. Pnie przysadziste. Jestem bardzo zadowolona bardzo dużo grzybów kozaków rośnie pod nimi.

Ptasi gaj 20:39, 21 sty 2018

Do góry
Pokaże trochę fot. Rzeczywiście piękna zima temperatura ok 1 na minusie w dzień bez wiatru wczoraj dosypalo śniegu. Dzisiaj odbyła duży spacer po pobliskich polach dużo śladów tropow zwierząt od psów, lisów do najmniejszych zwierzątek, łaski. Widać, że życie tętni.
Zmrożone igły iglakow szadz pięknie wygląda.

Tutaj parę fot derenia dla Aurelii

Ptasi gaj 14:21, 21 sty 2018

Do góry
Padało dosyć sporo dzisiaj, ale mokry ten śnieg. Działka biała ładnie wygląda.

Cześć Elu. Widzę że i u ciebie dosypało śniegu.
Mirkowy ogród (początki) 13:55, 21 sty 2018

Do góry
Mirka pozdrawiam. U ciebie to święta dalej trwają że się nie odzywasz.
Śniegu nam nasypalo pewnie ładne widoki na działce. Jutro jadę.

Elu u mnie już dawno po Świętach. Choinka już rozebrana. Teraz myślę o wiośnie.Ale jak na razie to zimowo jest.

Zimowe kolorki.
Kwiaty we włosach 12:19, 21 sty 2018

Do góry
U mnie choinka jeszcze stoi bo zielona nie siwirje jest zielona. Przeważnie rozbieram przed 2 lutego. Niech się jeszcze wszystko swieci bo ponuro jak nie ma śniegu. Na szczęście nasypalo.
Widzę Goniu, że wspominasz. Ja dzisiaj nie mogłam zasnąć więc też w myślach tworzyła plany ogrodnicze co wysadzić i przenieść w inne miejsce. Może dokupić trochę róż jeszcze. Nie zaglądam po szkołach bo wszystko kusi.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 12:12, 21 sty 2018

Do góry
Aparat nie oddaje tej śnieżycy. Płatki jak pół dłoni.
Wczoraj wieczorem jak wracałam z działki była śnieżyca za Piasecznem w stronę Warszawy pięknie dosypalo. Jest sporo śniegu górki na Ursynowie oblężene zjezdzajscymi na sankach. Są ferie dzieci mają radoche bo dawno w ferie nie było u nas śniegu.

W tv jak pokazują nie wszędzie w Polsce jest biało a szkoda.
Mała działka - wielkie nadzieje 19:13, 20 sty 2018

Do góry
Aniu moja kulpa miałam odpisać na twój post poprzedni, ale nie mam specjalnie dużo czasu wpisy robię w doskoku ale jeszcze jest trochę czasu muszę się któregoś dnia sprężyc i zobaczyć co zamierzasz zrobić i coś doradzić albo nie.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 19:01, 20 sty 2018

Do góry
Padało dosyć sporo dzisiaj, ale mokry ten śnieg. Działka biała ładnie wygląda.

Ptasi gaj 11:40, 20 sty 2018

Do góry
Sypie 2 na plusie

Mirkowy ogród (początki) 20:29, 19 sty 2018

Do góry
Mirka pozdrawiam. U ciebie to święta dalej trwają że się nie odzywasz.
Śniegu nam nasypalo pewnie ładne widoki na działce. Jutro jadę.
Ogród Basi 08:35, 19 sty 2018

Do góry
Witam na ogrodowisku. Widać, że twój ogródek do najmlodszych nie należy. Pełno w nim wyrośnietych roślin.
Pozdrawiam
Brzoza - Betula 21:38, 18 sty 2018

Do góry

Brzozy obcinamy dopiero po wypuszczenie i rozwinięciu liści bo wcześniej bardzo płaczą mimo zasmarowaniaran i niekorzystnie to wpływa na nie. Najlepszym terminem jest czerwiec-wrzesień.
Przeczytaj o obcinanie brzoz.

No wlasnie roznie o tym pisza, ja w kilku artykulach czytalam ze styczen to najlepszy okres ciecia brzozy bo soki jeszcze nie kraza.
Moze ktos sie jeszcze wypowie
Ptasi gaj 20:34, 18 sty 2018

Do góry
U nas bardzo sypie śniegiem już dużo nasypalo duży wiatr temp 0 stopni.

Brzoza - Betula 08:49, 18 sty 2018

Do góry
Konieczki napisał(a)
Danus jestes kochana, wiem ze trzeba ti zrobic z glowa (a te przewodniki to chodzilo mi o korone). Chcialabym aby to byla popristu brzoza
Poczekam tylko na mrozny suchy dzien bo u nas siapi caly dzien

Brzozy obcinamy dopiero po wypuszczenie i rozwinięciu liści bo wcześniej bardzo płaczą mimo zasmarowaniaran i niekorzystnie to wpływa na nie. Najlepszym terminem jest czerwiec-wrzesień.
Przeczytaj o obcinanie brzoz.
Ptasi gaj 08:48, 17 sty 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)

niemysle ze mamamlyga jestem Izunia ostatnio w przedszkolu mnie ktos nazywal, czyli jak ja bylam przedszkolaczka Wszyscy znajomi i przyjaciele mowia do mnie Izabela. Czesto w towarzystwie nie reaguje na inne odmiany, to tak jakby do kogos innego sie zwracano. Izek Ewek i i takich tam wrecz nie lubie

Ja tam nie przykładam takiej wagi do mojego imienia. Piszą i mówią różnie wszystko przyjmuje.
Prof Bralczyk powiedzialby, bardzo dużo na ten temat.
Ptasi gaj 20:23, 16 sty 2018

Do góry

Pisz ile chcesz na forum i na prywatny. Daj znać co wymyśliłas z tym ogrzewaniem.
Imie nawet mi się podoba - królewskie ha ha. Ale drugie mam Franciszka zawsze mówiłam jak można doc dziewczynce takie imię. A teraz w Polsce bum na to imię Franciszka po hiszpańsku Francesca piękne.

Franka- no przeciez cudowne. Tez mam je drugie i jestem wdzieczna mamie. A swojego pierwszego nie lubie bo jest wlasnie takie mamalygowe.
Fajnie, dziekuje Elka i za to i za to.
Ptasi gaj 20:17, 16 sty 2018

Do góry
Figaro napisał(a)

Ale za to ze mi napisalas wszystko w prywatnych powiadomieniach mam wszystko razem i nie zgubie. Dziekuje za pomoc i wymiane zdan. A do Ciebie moge pisac Elka ? Takie fajne imie, moja mama tak samo ma.

Pisz ile chcesz na forum i na prywatny. Daj znać co wymyśliłas z tym ogrzewaniem.
Imie nawet mi się podoba - królewskie ha ha. Ale drugie mam Franciszka zawsze mówiłam jak można doc dziewczynce takie imię. A teraz w Polsce bum na to imię Franciszka po hiszpańsku Francesca piękne.
Ptasi gaj 20:02, 16 sty 2018

Do góry
Ja piszę na wiadomości a tu taka wymiana myśli technicznej.
Już mam czym ogrzewać poza sobą więc pompa ciepła na razie nie wchodzi w grę, ale jakby się zmieniły ceny to kto wie może się skuszę.
Co to jest globalizacja wszystko wszędzie można kupić na całym świecie.
Prawie codziennie oglądam taki program w tv kablowej może w Niemczech też jest "Domo" o budowie domów wyposażeniu, ogrodach na świecie, angielskich, nieruchomościach. Tam bardzo często można zobaczyć budowę domów skomplikowanych architektonicznie więc pompy ciepła też niektórzy zakładają.

Ale za to ze mi napisalas wszystko w prywatnych powiadomieniach mam wszystko razem i nie zgubie. Dziekuje za pomoc i wymiane zdan. A do Ciebie moge pisac Elka ? Takie fajne imie, moja mama tak samo ma.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies