Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 14:21, 21 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Padało dosyć sporo dzisiaj, ale mokry ten śnieg. Działka biała ładnie wygląda.

Cześć Elu. Widzę że i u ciebie dosypało śniegu.
Mirkowy ogród (początki) 13:55, 21 sty 2018

Do góry
Mirka pozdrawiam. U ciebie to święta dalej trwają że się nie odzywasz.
Śniegu nam nasypalo pewnie ładne widoki na działce. Jutro jadę.

Elu u mnie już dawno po Świętach. Choinka już rozebrana. Teraz myślę o wiośnie.Ale jak na razie to zimowo jest.

Zimowe kolorki.
Kwiaty we włosach 12:19, 21 sty 2018

Do góry
U mnie choinka jeszcze stoi bo zielona nie siwirje jest zielona. Przeważnie rozbieram przed 2 lutego. Niech się jeszcze wszystko swieci bo ponuro jak nie ma śniegu. Na szczęście nasypalo.
Widzę Goniu, że wspominasz. Ja dzisiaj nie mogłam zasnąć więc też w myślach tworzyła plany ogrodnicze co wysadzić i przenieść w inne miejsce. Może dokupić trochę róż jeszcze. Nie zaglądam po szkołach bo wszystko kusi.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 12:12, 21 sty 2018

Do góry
Aparat nie oddaje tej śnieżycy. Płatki jak pół dłoni.
Wczoraj wieczorem jak wracałam z działki była śnieżyca za Piasecznem w stronę Warszawy pięknie dosypalo. Jest sporo śniegu górki na Ursynowie oblężene zjezdzajscymi na sankach. Są ferie dzieci mają radoche bo dawno w ferie nie było u nas śniegu.

W tv jak pokazują nie wszędzie w Polsce jest biało a szkoda.
Mała działka - wielkie nadzieje 19:13, 20 sty 2018

Do góry
Aniu moja kulpa miałam odpisać na twój post poprzedni, ale nie mam specjalnie dużo czasu wpisy robię w doskoku ale jeszcze jest trochę czasu muszę się któregoś dnia sprężyc i zobaczyć co zamierzasz zrobić i coś doradzić albo nie.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 19:01, 20 sty 2018

Do góry
Padało dosyć sporo dzisiaj, ale mokry ten śnieg. Działka biała ładnie wygląda.

Ptasi gaj 11:40, 20 sty 2018

Do góry
Sypie 2 na plusie

Mirkowy ogród (początki) 20:29, 19 sty 2018

Do góry
Mirka pozdrawiam. U ciebie to święta dalej trwają że się nie odzywasz.
Śniegu nam nasypalo pewnie ładne widoki na działce. Jutro jadę.
Ogród Basi 08:35, 19 sty 2018

Do góry
Witam na ogrodowisku. Widać, że twój ogródek do najmlodszych nie należy. Pełno w nim wyrośnietych roślin.
Pozdrawiam
Brzoza - Betula 21:38, 18 sty 2018

Do góry

Brzozy obcinamy dopiero po wypuszczenie i rozwinięciu liści bo wcześniej bardzo płaczą mimo zasmarowaniaran i niekorzystnie to wpływa na nie. Najlepszym terminem jest czerwiec-wrzesień.
Przeczytaj o obcinanie brzoz.

No wlasnie roznie o tym pisza, ja w kilku artykulach czytalam ze styczen to najlepszy okres ciecia brzozy bo soki jeszcze nie kraza.
Moze ktos sie jeszcze wypowie
Ptasi gaj 20:34, 18 sty 2018

Do góry
U nas bardzo sypie śniegiem już dużo nasypalo duży wiatr temp 0 stopni.

Brzoza - Betula 08:49, 18 sty 2018

Do góry
Konieczki napisał(a)
Danus jestes kochana, wiem ze trzeba ti zrobic z glowa (a te przewodniki to chodzilo mi o korone). Chcialabym aby to byla popristu brzoza
Poczekam tylko na mrozny suchy dzien bo u nas siapi caly dzien

Brzozy obcinamy dopiero po wypuszczenie i rozwinięciu liści bo wcześniej bardzo płaczą mimo zasmarowaniaran i niekorzystnie to wpływa na nie. Najlepszym terminem jest czerwiec-wrzesień.
Przeczytaj o obcinanie brzoz.
Ptasi gaj 08:48, 17 sty 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)

niemysle ze mamamlyga jestem Izunia ostatnio w przedszkolu mnie ktos nazywal, czyli jak ja bylam przedszkolaczka Wszyscy znajomi i przyjaciele mowia do mnie Izabela. Czesto w towarzystwie nie reaguje na inne odmiany, to tak jakby do kogos innego sie zwracano. Izek Ewek i i takich tam wrecz nie lubie

Ja tam nie przykładam takiej wagi do mojego imienia. Piszą i mówią różnie wszystko przyjmuje.
Prof Bralczyk powiedzialby, bardzo dużo na ten temat.
Ptasi gaj 20:23, 16 sty 2018

Do góry

Pisz ile chcesz na forum i na prywatny. Daj znać co wymyśliłas z tym ogrzewaniem.
Imie nawet mi się podoba - królewskie ha ha. Ale drugie mam Franciszka zawsze mówiłam jak można doc dziewczynce takie imię. A teraz w Polsce bum na to imię Franciszka po hiszpańsku Francesca piękne.

Franka- no przeciez cudowne. Tez mam je drugie i jestem wdzieczna mamie. A swojego pierwszego nie lubie bo jest wlasnie takie mamalygowe.
Fajnie, dziekuje Elka i za to i za to.
Ptasi gaj 20:17, 16 sty 2018

Do góry
Figaro napisał(a)

Ale za to ze mi napisalas wszystko w prywatnych powiadomieniach mam wszystko razem i nie zgubie. Dziekuje za pomoc i wymiane zdan. A do Ciebie moge pisac Elka ? Takie fajne imie, moja mama tak samo ma.

Pisz ile chcesz na forum i na prywatny. Daj znać co wymyśliłas z tym ogrzewaniem.
Imie nawet mi się podoba - królewskie ha ha. Ale drugie mam Franciszka zawsze mówiłam jak można doc dziewczynce takie imię. A teraz w Polsce bum na to imię Franciszka po hiszpańsku Francesca piękne.
Ptasi gaj 20:02, 16 sty 2018

Do góry
Ja piszę na wiadomości a tu taka wymiana myśli technicznej.
Już mam czym ogrzewać poza sobą więc pompa ciepła na razie nie wchodzi w grę, ale jakby się zmieniły ceny to kto wie może się skuszę.
Co to jest globalizacja wszystko wszędzie można kupić na całym świecie.
Prawie codziennie oglądam taki program w tv kablowej może w Niemczech też jest "Domo" o budowie domów wyposażeniu, ogrodach na świecie, angielskich, nieruchomościach. Tam bardzo często można zobaczyć budowę domów skomplikowanych architektonicznie więc pompy ciepła też niektórzy zakładają.

Ale za to ze mi napisalas wszystko w prywatnych powiadomieniach mam wszystko razem i nie zgubie. Dziekuje za pomoc i wymiane zdan. A do Ciebie moge pisac Elka ? Takie fajne imie, moja mama tak samo ma.
Ptasi gaj 19:54, 16 sty 2018

Do góry
Ja piszę na wiadomości a tu taka wymiana myśli technicznej.
Już mam czym ogrzewać poza sobą więc pompa ciepła na razie nie wchodzi w grę, ale jakby się zmieniły ceny to kto wie może się skuszę.
Co to jest globalizacja wszystko wszędzie można kupić na całym świecie.
Prawie codziennie oglądam taki program w tv kablowej może w Niemczech też jest "Domo" o budowie domów wyposażeniu, ogrodach na świecie, angielskich, nieruchomościach. Tam bardzo często można zobaczyć budowę domów skomplikowanych architektonicznie więc pompy ciepła też niektórzy zakładają.
Ptasi gaj 19:48, 16 sty 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Figaro ja nie nazywam sie Izka

jezdzimy do Wels i Ried im Innkreis. To od nas rzut beretem. Tam sa tereny wystawowe i co dwa tygodnie jakies targi sa. Glownie interesuja nas sprawy rolnicze ale oni maja przy okazji Hausmesse.

Izuniu czy tak może być. A jak zdrobniale wymawia się Izabela.

Jak właściwie masz na imię Basia? Bo ja piszę różnie w ferworze.

Ptasi gaj 08:17, 15 sty 2018

Do góry

...

Wiosenna zima i u Ciebie Elu!
Pozdrawiam noworocznie i ściskam serdecznie! Dziękuję za pamięć o mnie cichej myszce...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies