Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród nad Rozlewiskiem 08:28, 17 paź 2012

Do góry
Martku, to wrona W temacie żurawi u mnie bez zmian.
Robert Klamber piękne zdjęcia żurawi zrobił, ale wybrał się w tym celu nad Biebrzę.

Alinko - poddałaś mi myśl żeby trochę zdjęć na zimę zostawić, skoro własciwosci terapeutyczne mają

Izo, Kukliku - dziękuję za aksamitki Piękne są A mężowie i ich gderanie to temat rzeka
Mój zielony świat malowany roślinami... 23:35, 16 paź 2012

Do góry
Witaj Waska, przybiegłam zajrzeć bo u Tess przeczytałam, że hosty sadzisz, więc musiałam to zobaczyćHosty to moja miłość
Zobaczyłam to zdjęcie... jest cudne
Resztę obejrzę po trochu pozdrawiam

Ogród nad Rozlewiskiem 23:28, 16 paź 2012

Do góry
Witaj Tess, widzę że ciężkie prace u Ciebie, ja też tak poszerzam rabaty po trochu, żeby nie było. Kiedyś mąż narzekał, że dżunglę zrobię z ogrodu bo za dużo sadzę, ale teraz docenia że jest coraz mniej trawnika koszenie trawy to jego zadanie
Też bardzo lubię aksamitki. Moje też wciąż jeszcze kwitną, zostawiam jedną w prezencie
Ogród nad Rozlewiskiem 23:23, 16 paź 2012

Do góry
Ta sama pora, słońce wschodzi i promienieniami maluje nowe, cudne obrazy:

Ogród nad Rozlewiskiem 23:14, 16 paź 2012

Do góry
Sobota, tuż przed siódmą rano:

Ogród nad Rozlewiskiem 23:06, 16 paź 2012

Do góry
Obiecałam pokazać zmienność łąk nadbużańskich (każdego dnia pobytu wyglądało wszystko inaczej), i chyba nie pokazałam.

Piątek późne popołudnie:

W Gąszczu u Tess 22:53, 16 paź 2012

Do góry
A to rabata hortensjowa.

Od razu powiem, że obecnie już wygląda nieco inaczej

Zdjęcie zrobiłam w sobotę, i zaraz potem zabrałam z niej żurawki, dałam trawki Bordowe wydały mi się zbyt ciemne, a cytrynowe - zbyt jasne.

Przymiarka trawek:

Perspektywa w celu ułatwienia lokalizacji w przestrzeni ogródkowej

W Gąszczu u Tess 22:47, 16 paź 2012

Do góry
Pokażę trochę tego rozgardiaszu, a raczej tego, co w nim zrobiłam.

Nie wiem, czy na wiosnę nie będę przesadzać tego, co właśnie zrobiłam, bo już mam na to wielką ochotę

Ale na razie musi tak zostać, bo zima za pasem. A roboty jeszcze mnóstwo.

Rabata misz-masz

Moja największa pasja - ogród 22:41, 16 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
A ja się bukszpanów boję.
Mam oczywiście kilka, bo nabyłam bezrefleksyjnie jak tylko cudny ogród Danusi zobaczyłam
Więc są.
Ale bukszpany chorują (mój jeden też już jest chory), podmarzają.
Postanowiłam, że od teraz, jesli będę planować kulki czy stożki, to będą cisowe koniecznie.
Wiem, że figury geometryczne cisowe są drogie, ale kupiłam za niewielkie pieniądze kilka rozczochrańców i pocięłam - jeden na stożek, dwa na kulki. Jedna mi nawet dość duża wyszła

Ale bukszpany mi się baaaardzo podobają
Jeśli ktoś umie się nimi opiekować, to naprawdę są cudne i efektowne.

Pozdrawiam Kasik, i zyczę udanych zakupów
Będę z wielką przyjemnością obglądać bukszpanowe kulki i stożki w Twoim ogrodzie

Tess zobaczymy jak to będzie z bukszpanami, ja mam sporą kulę bukszpanową, ma ponad 10 lat, do tej pory nie chorowała, tfuj, tfuj odpukać
a cisy też chcę kupić
W Gąszczu u Tess 22:39, 16 paź 2012

Do góry
A gdzież tam pięknie, Leno
Tylko frontowa jest ładna.
Reszta - w totalnym rozgardiaszu
Zielony galimatias 22:39, 16 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Tess.. no bedom. .. wstydzę się i czołobitnie proszę o cierpliwość

bendom ... bendom ... bendom ... a kiedy to bendom hę )) ... nie dymić ... nie zwodzić ... ... nie czarować ...

my kcemy zdjęć ... ...

Nie strzelać! To nasi!
W Gąszczu u Tess 22:37, 16 paź 2012

Do góry
Tess ależ pięknie u Ciebie
Frontowa rabata śliczna - wiosną będzie rządzić!!! Podobają mi sie kulki połączone ze stożkiem,trawkami - śliczne żurawki
Pozdrawiam
W Gąszczu u Tess 22:34, 16 paź 2012

Do góry
Oj, Ozzi, przecież to ta sama już ją chwaliłaś

Mój mały raj na ziemi :) 20:57, 16 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Nigdy nie mów nigdy

moje ulubione zdanie !
poza tym, że ..."każdy kij ma dwa końce"
Mój mały raj na ziemi :) 20:54, 16 paź 2012

Do góry
Nigdy nie mów nigdy
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 20:52, 16 paź 2012

Do góry
Byłam tu
Mój mały raj na ziemi :) 20:44, 16 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Anula, ależ rewelacyjny ten tort!

Ja chyba się eksmituję z tego forum, bo wszak miało być ogrodowe - co uwielbiam.
A tu co chwila ktos inny jakieś wypieki najwyższych lotów robi i pokazuje - co mnie dołuje, bo ani to umiem robić, ani lubię (robić)

PS. Rabata moja według Danusinego projektu zrobiona, to chyba wszystko wyjaśnia

oj tam oj tam , Tess!
ja pierwszy raz tak się odważyłam ! w zeszłym roku był tort w czekoladzie psypany mm-sami łatwizna !
zresztą, pewnie masz inne talenty, jak każdy !
buziam

Teresko ja też nie potrafię i cóż trzeba z tym życ choc niewątpliwie lepiej by było miec takie zdolnosci.
Anula gratulacje. Pięknie Ci wyszedł.
Mój mały raj na ziemi :) 20:41, 16 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Anula, ależ rewelacyjny ten tort!

Ja chyba się eksmituję z tego forum, bo wszak miało być ogrodowe - co uwielbiam.
A tu co chwila ktos inny jakieś wypieki najwyższych lotów robi i pokazuje - co mnie dołuje, bo ani to umiem robić, ani lubię (robić)

PS. Rabata moja według Danusinego projektu zrobiona, to chyba wszystko wyjaśnia

oj tam oj tam , Tess!
ja pierwszy raz tak się odważyłam ! w zeszłym roku był tort w czekoladzie psypany mm-sami łatwizna !
zresztą, pewnie masz inne talenty, jak każdy !
buziam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:35, 16 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)

stuknęła nam dziś osiemnastka ... konkretnie 18 lat razem w tzw związku małżeńskim ...

Adaś powiedział, że zaczynamy rok 18 ... i to znaczy, że osiągnęłam pełnoletność w związku jako kobieta ... co ma niby oznaczać, że:

zachowuje się od dziś jak dojrzała kobieta ... co niegrzecznie imputuje, że niby jak się te 17 lat zachowywałam ???

nie pohukuje na małża znaczy jego ... 17 lat przemawiam czule i grzecznie i co mnie spotyka !!!

nie strzelam fochów ... phi

jako dojrzała żona mam zacząć (???) gotować ... sprzątać ... prasować ... wyprowadzać psa ... robić śniadanka mężowi do pracy ... tak stał na środku salonu i wymieniał ... marzyciel

w każdym razie stwierdzam, że ta cała pełnoletność jest PRZEREKLAMOWANA ... drugi raz w życiu do tej arcy odkrywczej teorii doszłam ... ...

Izuś, ja słów odpowienich nie znajduję, coby opisać, jakie działanie na moją duszę i ciało mają Twoje teksty.
To lepsze niż leżanka u psychoterapeuty, zażywanie tabaki, Chmielewska... i co tam jeszcze na poprawę nastroju i chorobę duszy, ciała i członków jego wszelkich wymyślono i stosowano przez stulecia

Buziam

Evchen napisał(a)
Tereniu, się podpiszę pod Twoim tekstem Cuudnie, że nie trzeba pisać tego, co się myśli, bo inni ujęli w ramy słowne to co nam się pod kopułą kryje A moja czasza dymi...

dla takich chwil warto żyć ... Tereso dziękuję ... Ewuś "zadymiaro" fotki rób bo człowiek czeka
Zielony galimatias 20:05, 16 paź 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Tess.. no bedom. .. wstydzę się i czołobitnie proszę o cierpliwość

bendom ... bendom ... bendom ... a kiedy to bendom hę )) ... nie dymić ... nie zwodzić ... ... nie czarować ...

my kcemy zdjęć ... ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies