Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

Tess 14:42, 17 paź 2012

Na tle muru, kochana, jak go miała będziesz, to Ty lustro zrób

Taki żarcik, marnej jakości, ale ja o lustrze marzę

Zrób te zdjęcia.
Kolorowe liściaste fajnie będzie wyglądać. A że zrzuca liście? No to co. Dziura wcale nie jest ażtak widoczna, bo u sąsiada coś rośnie, co daje tło.

beta 17:55, 17 paź 2012

Tersko lustro? a to ci żarcik jeszcze trzeba mieć coś by się w nim odbijało
liści się nie boję, ma dwie grusze i wybujałą czeeśnie, która już dawno nie owocuje ale cień daje, no i od sąsiadów troszkę zakrywa więc i tak mam grabienia

u sąsiada rosną sosny i narazie nie zapowiada się aby ktoś miałby się tam budować, więc mamy czas
Ozz 18:20, 17 paź 2012

na ,,dziurę" z iglastych: żółte cisy, lub choina kanadyjska

z liściastych: może żywopłot z irgi pomarszczonej/błyszczącej? Pomarszczona zachowuje ładne owocki na zimę. Ciekawie mógłby też dereń o ozdobnych liściach tam wyglądać np. Variegata (w zimie czerwone pędy choć rozrasta się niestety rozłogami). A z mniej kłopotliwych - pęcherznice? Albo aronia o czerwonych owocach? Mogłby by być nawet wyższe róże z tych ,,dzikszych", a co
MilenaP 19:35, 17 paź 2012

Beta, kobieto, ale mnie nie było u Ciebie dzieciak chory, więc czasu trochę mi brak, ale już wychodzimy na prostą
Ja bym Ci sugerowała na ten kawałek coś średniej wysokości, by nie załonić tych cudnych drzew w tle muszę jeszcze pomyśleć papa
MilenaP 19:38, 17 paź 2012

A, doczytałam tam już masz świerki no to musi być jakaś porządna rabata
beta 20:17, 17 paź 2012

trochę zdjęć

za płotem warzywniak i przechowalnik
na końcu tego płotka bramka jest do ogródka
pomysł z ławką odpada , bo po raz widok na drewutnie okropny, po dwa okna sąsiada, po trzy na wprost brama, która na wiosnę ma co prawda być wymieniona, w planach mamy że będziemy się zasłaniać, bo jednak sąsiedztwo boiska nam przeskadza, wię ogrodzenie będzie wyższe i bardziej zabudowane
tu widać bramę na przeciwko

pozdrawiam
narazie tylko tyle, gdyz zależało mi na wklejeniu tych zdjęć, odezwę się później jak się uda

Ozzii, Milenko
-buziaki
betysia 06:53, 18 paź 2012

alez ty masz planow kobieto!!!!!!
a zdjecia cudne...jak ja lubie taka przestrzen.....zazdraszczam!!!!
i jaka trawka...ale mala ogrodniczka najslodsza!!!!!!

sciskam dziewczynki i cieplutkiego dnia zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MilenaP 08:33, 18 paź 2012

Witaj Beta
Ja widziałabym tutaj rabatę narożną idącą po łuku, od domku małej ogrodniczki do bramki do ogródka A na tej rabacie widziałabym piękne, przebarwiające się berberysy, róże, hortensje..... Pomyśl buziaki
beta 13:19, 18 paź 2012

Betysiu buziaki przestrzeń może i spora, ale zagospodarować teraz trzeba zdecydowanie za dużo koszenia w tej chwili trawka najładniejsza ze wszyskich sezonów, ale do ideału to jej duuuuuużo brakuje

Milenko po pierwsze to przykro mi z powodu Maluszka, nie wiedziałm że chory też myślałam o takim kształcie jak piszesz

przy samym domku widzi mi się jakaś wysoka trawa coby ruch wprowadzić, horti coby rozjaśnić, a gdzie zaczyna się płot do warzywniaka to myślałm o jakimś konkretnym drzewie i na tym moja wizja się kończy wiecie jak to jest, człowiekowi brak obiektywizmu na własnym podwórku

Ozii no myślę właśnie czy liściaste czy iglaki, teraz dopiero widać jak jest duża dysproporcja między iglakami po lewej a po prawej mówisz zywopłot z irgi? w sensie formowany? , pomysł z pęcherznicą mi się podoba

myśle dalej
Gardenarium 17:39, 18 paź 2012

O które miejsce chodzi? Pokaż konkretne zdjęcie.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies