Beatko, Magnolia pisała, że mieszańcowy lubi przemarzać. Oczywiście dowiedziałam się o tym juz po kupieniu

Trzeba kopczyk z kory zrobić. To tak na wszelki wypaek piszę, jeśli się ne nie zdecydujesz

A czy dałby radę na słońcu - nie wiem. Mus Magnolię zapytać
Agnieszko (Gusiarz) - dziękuję, ale on ma dopiero być piękny

Witam w moich jakże skromnych progach

Duże drzewa to jedyna zaleta tego ogrodu, ale i moje do niedawna utrapienie

Choć i teraz po podkrzesaniu muszę pomyśleć, jak pozakrywać te mało ciekawe pnie.
A różowe zawolce też bym chciała mieć. Mam inne białe, co kwitną wiosną i powtarzają kwitnienie jesienią. Ale są niewysokie - 20 cm, może ciut więcej.
Haniu - miło mi, że zajrzałaś

No hortensje musiały być w moim ogrodzie, przecież to kultowa roślina na Ogrodowisku

Też liczę na to, że widok będzie cudny.Zaglądam przecież do innych ogrodów, i widzę, jaką są rewelacyjną ozdobą każdego z nich
Danusiu, właśnie głównie z tego powodu go kupiłam.

Kwitnie w bardzo dobrej porze roku, a i ma białe kwiaty. Jak się rozrośnie, podzielę i posadzę na rabacie pod murem ceglanym. Pięknie będzie rozjaśniał ten bardzo ciemny zakąte. Na razie tamto miejsce w totalnym rozgardiaszu jest, bo nie da rady robić wszystkiego na raz.
Martek - no staram się uczyć jak najpilniej i jak najszybciej

Ale ciągle za mało jeszcze umiem.
Zdradzę Ci po cichutku

, że ja posiadam wykształcenie ogrodnicze. Mój pierwszy zawód wyuczony to ogrodnik

Więc trochę podstaw ogrodniczych mam. Tylko nigdy nie parałam się ogrodnictwem zawodowo, ponadto od czasu szkoły minęło hmmm... ileś tam lat i wielu rzeczy muszę uczyc się od nowa. Prawie zupełnie nie znam tych roślin, co są obecnie "na czasie", ani jak rosną, ani jakie mają potrzeby. No i projektowanie to moja pięta achillesowa
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.