Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród Dominiki 23:25, 20 sie 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Dominiko , jestem zatwardziałą fanką rolek.Jeżdżę od 15 lat, czym nieraz wywoływałam zdumienie na wsi,pomykając z dzieckiem w wózkuZ czasem moja starsza córcia dołączyła do mnie i jezdziłyśmy razem pchając młodszą w trójkołowcu.
Aczkolwiek dla mnie to za mało - jazda z dziećmi(teraz córki jezdżą dobrze) jest dla mnie za wolna...

Mamy fajna trasę w Puszczy Niepołomickiej,gdzie kilometrami można jezdzić.

Domi,ogród zachwyca jak zawsze,ale jak doczytałam że planujesz rewolucję , to wiem że za rok będzie się działo! Ciekawa jestem zmian

Pozdrawiam

Kiedy ja tak będę jeździć, żeby ktoś był dla mnie za wolny???
Planuję zmiany w ogrodzie, ale nie jakieś rewolucyjne: brzozy muszą zniknąć. Nie udało się ich pozbyć w tym sezonie, co nie znaczy, że im odpuściłam. One MUSZĄ zniknąć z najbliższego otoczenia domu,bo się zajadę ze sprzątaniem. Jeszcze lecą z nich nasiona, a już zaczęły pierwsze liście opadać. Moje ręce też opadają. Nie nadążam ze sprzątaniem nie tylko w ogrodzie, ale i w domu.
No i chciałabym mieć element wodny, ale to jeszcze dalsza przyszłość.
Ogród na Cedrowej 22:28, 20 sie 2012

Do góry
Padł mi mój optymizm
Brak mi weny na moje brzozy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:51, 19 sie 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Marzenko,no cóż ja mogę napisać...chętnie posiedziałabym wieczorową porą u Ciebie

Cudnie

Lena tylko komary strasznie gryzą.... Nie ma jak siedzieć, tylko z okien domu pozostaje mi oglądać a wtedy wszyscy z ulicy zaglądają mi do środka ... Kiedy urosną moje graby przed ogrodzeniem i brzozy aby zagladanie było ażurowe
Ogród na Cedrowej 22:36, 18 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Chyba że tylko daglezję w rogu, a resztę odsunąć nieco od niej, a ten niebieski całkiem gdzie indziej. Daglezja wyjdzie kiedyś wyżej niż brzozy.

Tak , też się nad tym zastanawiam, bo chciałabym zasłonić ten dom, który widać w tle, a zimą brzozy mi tego nie ułatwią
Ogród na Cedrowej 22:20, 18 sie 2012

Do góry
Chyba że tylko daglezję w rogu, a resztę odsunąć nieco od niej, a ten niebieski całkiem gdzie indziej. Daglezja wyjdzie kiedyś wyżej niż brzozy.
Ogród na Cedrowej 22:14, 18 sie 2012

Do góry
Nie, nie można, bo po bokach kiedyś będą wielkie drzewa a w środku zostaną mniejsze brzozy, to duża konkurencja dla zagajnika. Moim zdaniem na iglaste zabrane stąd trzeba znaleźć zupełnie inne miejsce. A jak wyglądają te iglaste pojedynczo?
Ogród na Cedrowej 21:38, 18 sie 2012

Do góry
Wklejam zdjęcie planu ogrodu - nie zważajcie na moje gryzmoły, bo nasadzenia są już nie aktualne
Aktualny jest tylko kształt domu i trawnika, reszta już pozmieniana .
Działka ma wymiary 30m szer x 40m gł, a brzozy planuję posadzić w lewym górnym rogu

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 17:56, 18 sie 2012

Do góry
Kochani, jesteśmy już w domu.
Spotkanie jak zwykle udane i zakupy jeszcze bardziej udane, nawet drzewa nam się trafiły: brzozy, klony pensylwańskie, jeden ambrowiec, dużo traw, bylin, a hortensje w ilościach większych niż hurtowe

Buziaki dla Was, zdjęcia aż się wgrają, chyba że ktoś dojechał wcześniej i wklei przede mną.

Ogród obłędny i bardzo kolorowy, floksy, jeżówki, rudbekie, hortensje, trawy bujają aż miło, drzewa zaczynają się przebarwiać.

Nie sposób pominąć obecności miłych Gospodarzy, którzy do nas przyszli i ciągnęli ze szkółki zamówione przez nas rośliny.

Ponadto obserwowaliśmy chyba z 5 par młodych, które robiły sobie zdjęcia w przepięknej scenerii nad stawem.

Meldujemy się Hania, Anula, Wiesia i Danusia

Ogród u stóp klasztoru 23:19, 17 sie 2012

Do góry
alinak napisał(a)
dosadziłam dzisiaj berberysów , coby powstał zwarty żywopłot przy wgłębniku. a na czele widać MALEŃKI PREZENT OD MARTY - trawkę Szarobródek syberyjski
....zachwycił mnie ten prezent jak nic tego lata .

Bardzo mi się podoba to miejsce, kocham brzozy...
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:16, 16 sie 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Elu,ładne te Twoje rabatki Też bardzo lubię brzozy.Rh duży,super

Dziękuję, brzozy najpiękniejsze są wiosną kiedy mają młode listki i jesienią kiedy się przebarwiają na żółto
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:07, 16 sie 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Elu,fajne to poidełko. Napisz, gdzie kupiłaś. Muszę koniecznie mieć poidełko w ogrodzie. Na razie stawiam stary garnek i ptaszki z niego korzystają. Podobają mi się takie kamienne, ale pewnie są strasznie drogie. Brzoza wygląda malowniczo. Brzozy to moje ulubione drzewa i te duże i te mniejsze.

Poidełko kupiłam przypadkiem w sklepie gdzie sprzedają rzeczy powystawowe z Niemiec. Takie tam, mydło i powidło, kosztowało niewiele około 35zl ale takie kamienne sama bym chciała mieć.
Brzozy są piękne i pożyteczne, mam trzy, wiosną ściągam z nich sok do picia .Dobry i zdrowy.
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:28, 16 sie 2012

Do góry
Elu,fajne to poidełko. Napisz, gdzie kupiłaś. Muszę koniecznie mieć poidełko w ogrodzie. Na razie stawiam stary garnek i ptaszki z niego korzystają. Podobają mi się takie kamienne, ale pewnie są strasznie drogie. Brzoza wygląda malowniczo. Brzozy to moje ulubione drzewa i te duże i te mniejsze.
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:50, 16 sie 2012

Do góry
Hosta znowu zaczęła kwitnąć... ciekawe

Bardzo lubię brzozy, a tę szczególnie.

Rabata do powiększenia, pomysłu brak...

Poidełko, ptaszki przylatywały całe lato.

Mój ogródek pod Gdańskiem 11:38, 15 sie 2012

Do góry
Pisałam kiedyś z Przemkiem od nas, mówił, ze żurawki jakieś mieli, ale niezbyt dużo- oczywiście jak nie będzie miejsca to zrezygnuję nawet z traw na rzecz żurawek. Ania jakąś listę ma, ale nie wiem czy długa ta lista czy krótka i czy nie ma na niej na przykład jakiejś wielkiej brzozy Napisałam u niej w wątku niech tu zerknie, bo najlepiej będzie wiedziała ile czasu od niej jedzie się do Ostródy. Jak Ania nie będzie miała dużych zakupów to myślę, ze Twój "damski" samochód wystarczy. Zaraz wyślę nr telefonu. Pozdrawiam
Ogrodomania Oli 20:20, 14 sie 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Zauważyłam u Ciebie berberysa Atropurpurea Nana. Rośnie w słońcu czy bardziej w cieniu? Bo nie jest jakiś mocno wybarwiony na czerwono. Ja wczoraj kupiłam kilka sztuk pod brzozy i się zastanawiam czy wogóle się wybarwi...

To jest berberys Admiration, na tych zdjęciach faktycznie widać je od dołu i wydają się być słabo wybarwione, ale z góry są całe czerwone. Rosną w słońcu.
Ogrodomania Oli 19:58, 14 sie 2012

Do góry
Zauważyłam u Ciebie berberysa Atropurpurea Nana. Rośnie w słońcu czy bardziej w cieniu? Bo nie jest jakiś mocno wybarwiony na czerwono. Ja wczoraj kupiłam kilka sztuk pod brzozy i się zastanawiam czy wogóle się wybarwi...
Kubusiowo 22:47, 12 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
no Gosia, nareszcie doma

z auta nie wychodź ! w końcu nigdy nie wiadomo gdzie się licho czai
ja chyba niestety tym razem nie będę..... ale jakby jakieś śliczne brzozy były...hehe, żartowałam !

Anula chcesz brzozy i masz...... najwyżej ciężarowym do was przyjedziemy
Kubusiowo 22:40, 12 sie 2012

Do góry
no Gosia, nareszcie doma

z auta nie wychodź ! w końcu nigdy nie wiadomo gdzie się licho czai
ja chyba niestety tym razem nie będę..... ale jakby jakieś śliczne brzozy były...hehe, żartowałam !
Ogród z lustrem 10:08, 12 sie 2012

Do góry
Przecudny...a jakie zmiany spektakularne jak się poogląda od początku przepiękny!!! Brzozy himalajskie wpisuję na swoją listę "zakupów" Danusia jest wielka!!!!
Ogródek vesper - pomożecie? 20:46, 10 sie 2012

Do góry
vesper napisał(a)
Dziewczyny, dziękuję, że do mnie zajrzałyście.

Moniko, szkoda mi tego lilaka, bo sama go tak załatwiłam. Tego jeszcze żyjącego też chciałabym stamtąd przenieść, ale boję się go ruszać, aby nie podzielił losu swojego kolegi.
Masz rację Moniko, że thuje będą stanowiły dobrą osłonę i są zimozielone, na pewno tam staną. W róg tej rabaty chciałabym posadzić jakieś wyższe drzewo (brzozy doorenbos??, 1 lub 3 szt.) lub przenieść tam właśnie tego dobrego lilaka. Jeszcze się zastanawiam.

Beto, do ogrodowiskowego wizerunku mojego ogródka jeszcze dłuuuga droga , ale cel jest i motywacja także. Najtrudniej się na coś zdecydować, bo pomysłów jest tu, na forum, cała kopalnia.

A co do ogrodowych zakupów to cieszę się bardzo, bo jadę w ten weekend do Wawy i planuję odwiedzić słynne na Ogrodowisku Bronisze.

Hej ! Lepiej tego drugiego dużego bzu nie ruszaj! Jeszcze nie uda mu sie przyjąć i taka strata będzie!! Jeśli chodzi o brzozy weź pod uwagę ze strasznie " brudza" poza tym są piekne oczywiscie ja jadę w przyszłym tygodniu pod warszawę na spotkanie Ogrodowiczow u Szmitow! Tez planuje zakupy koniecznie daj znać co kupiłas jak wrócisz pozdrawiam M
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies