Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 22:01, 03 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

o jakosc jedzenia i zycia chodzi.ale latwo nie jest.w sklepie trzeba sie na szukac by np twarog byl tylko twarogiem...ech

to fakt...
Ja mam blisko biobazar, gdzie w soboty jest kiermasz i nie ma chyba rzeczy, której tam się nie dostanie, a w tygodniu działa bio-market.
No i niezastąpiony ryneczek i dary od rodziców ze wsi.

Tu ma być ogród :) 21:54, 03 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
mój sposób na zrzucenie nadmiaru to picie wody mineralnej, butelka dziennie jak nic z białej kawy z cukrem chyba nie zrezygnuje nigdy, kofam nad życie!

o tak, woda to podstawa, no i ruch (z tym u mnie kiepsko, szczególnie w okresie zimowym)

U mnie została biała na gorzko choć też mi się wydawało, że się nie da.

A z takich małych grzeszków na zimowe wieczory - czekolada na gorąco z amaretto
Tu ma być ogród :) 21:49, 03 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

zup nie zaprawiam, więc śmietany prawie nie kupuję, za to z masłem ciężko by mi było się rozstać, ale staram się ze 2 razy w tygodniu zastępować pastą z avocado.

Znam takich,ktorzy bez masla i smietany gotowac by nie umieli a ja nawet polubilam jajecznice na oliwie
Tu ma być ogród :) 21:45, 03 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A czemu ze śmietany i masła?

zup nie zaprawiam, więc śmietany prawie nie kupuję, za to z masłem ciężko by mi było się rozstać, ale staram się ze 2 razy w tygodniu zastępować pastą z avocado.
Tu ma być ogród :) 21:42, 03 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

O to już całkiem długa lista produktów się robi, ja nie słodzę od 8 miesięcy - ale do kawy coś słodkiego musi być!

Ja nigdy nie slodzilam.ale pieke wiec i jem choc tego akurat nie za duzo.
Tu ma być ogród :) 21:40, 03 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

ja z mięsa nie rezygnuje. to było tak dla sportu w ramach śniadań i in nych posiłków. za to z chleba staram sie rezygnować... no i z masła, smietany, maki, cukru....

O to już całkiem długa lista produktów się robi, ja nie słodzę od 8 miesięcy - ale do kawy coś słodkiego musi być!

Tu ma być ogród :) 21:30, 03 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

rozrzedzić można wodą, 100% sokiem, albo wodą kokosową (Justyna eee_taam polecała gdzie kupować, ale u mnie w miescie niestety nie było, muszę poszerzyć okręg poszukiwań).

Moja rodzina z mięsa też nie jest w stanie zrezygnować, ale można kupować lepsze mięso - zawsze to coś.

ja z mięsa nie rezygnuje. to było tak dla sportu w ramach śniadań i in nych posiłków. za to z chleba staram sie rezygnować... no i z masła, smietany, maki, cukru....
Tu ma być ogród :) 21:28, 03 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tez ostatnio u mnie rewolucja spozywcza. powiedzcie czy te koktajle maja gęsta konsystencję? bo tego nie znoszę.
swoją drogą gsy ostatnio napisałam mojemu znajomemu wegetarianinowi, ze pikę własnie wegański pasztet (ja - miłośniczka mięsa) to uwiezyć nie mógł. ale wyszedł taki sobie

rozrzedzić można wodą, 100% sokiem, albo wodą kokosową (Justyna eee_taam polecała gdzie kupować, ale u mnie w miescie niestety nie było, muszę poszerzyć okręg poszukiwań).

Moja rodzina z mięsa też nie jest w stanie zrezygnować, ale można kupować lepsze mięso - zawsze to coś.
Tu ma być ogród :) 21:22, 03 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Czekam na zapowiadaną dyskusję o planach ogrodowych

jeszcze te sobotnie urodzinki odbębnię i lecimy z tym
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:18, 03 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

wiesz ja też nie wiem jak to się dzieje, bo na wszystkich działkach obok mega kretowiska, a u mnie zero, ani na rabatach, ani na trawniku.

Ale wykręciłaś stron - szacun, no i czekam na Twoją kwitnącą wiosnę i lato i jesień i znowu

Nie krakaj kochana z tymi kretami bo ja tez tak mówiłam a teraz krety u mnie ryją aż boli
Tu ma być ogród :) 21:18, 03 lut 2016

Do góry
UlaB napisał(a)

ja wiem ze to proste
tylko ja pracuje w takim miejscu i trybie, ze niestety tak prosto nie jest - hop urlopik kiedy chce, nawet w ostatniej chwili i wio niestety odpada
Poza tym czasu w tym roku niet.
Tylko w tym tonie biadoliłam

PS: i tak narzekam ostatnio ze mało mnie w domu
jak lubie podróżowac tak wyjazd na przełomie kwietnia maja ktory musze ruszyc zaczyna mnie mierzić kryzys mam albo sie starzeje

a najważniejsze, żeby bardzo chcieć i jakoś wszystkie przeciwności schodzą na bok.
Mi to chyba brakuje ciut odwagi i takiej iskierki szaleństwa w głowie - ale będę nad sobą pracować
Tu ma być ogród :) 21:13, 03 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

I u nas dzisiaj pierwszy zielony koktajl wypity. I też dzięki O.Do tej pory bawiłam się z sokami ale zielone super

Piąteczka!

Do koktajli dodaję nasiona Chia, płatki Quinoa, albo dmuchany amarantus - trzeba w końcu o siebie zacząć dbać.

Od kilku tygodni robię też domowe wędliny, no i przymierzam się do chleba, jakoś mnie ten zakwas przeraża, bo trochę poczytałam, że często się nie udaje, pleśnieje, więc spróbuję z drożdżami.

Zajrzyjcie sobie:

http://www.odzywianie.info.pl/przydatne-informacje/artykuly/art,10-najzdrowszych-polskich-produktow-polska-super-zywnosc.html

http://www.zdrowieinatura.pl/superfoods-super-zywnosc-lista-produktow/
Tu ma być ogród :) 21:03, 03 lut 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
łee wszędzie byłam

tej Pani podróżniczo pewnie nie zagniemy, hihi
Tu ma być ogród :) 21:02, 03 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Fajny pomysl.

Miejmy nadzieję, że realizacja będzie równie udana
Tu ma być ogród :) 21:01, 03 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Ale mi milo dzieki

Taka prawda, proszę bardzo
Tu ma być ogród :) 21:00, 03 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Karola - Ty kupuj bilety Ryanair za 4 złote z W-wy

A z Berlina za 1 euro jakie kierunki!

Kto jak kto, ale Ty po udanej sesji możesz zwiedzać świat!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:59, 03 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)

nei mam siatki i nie wiem jak o się dzieje ale na trawnik nei wchodzą, za płotem u sąsiadów dookoła pokopcowane wszytsko

wiesz ja też nie wiem jak to się dzieje, bo na wszystkich działkach obok mega kretowiska, a u mnie zero, ani na rabatach, ani na trawniku.

Ale wykręciłaś stron - szacun, no i czekam na Twoją kwitnącą wiosnę i lato i jesień i znowu
Tu ma być ogród :) 19:20, 03 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ale miło

Ja też ciągle się tu inspiruję i nie tylko ogrodowo.
Ostatnio za sprawą kilku forumek wkręciłam się w zielone koktajle.

I u nas dzisiaj pierwszy zielony koktajl wypity. I też dzięki O.Do tej pory bawiłam się z sokami ale zielone super

Tu ma być ogród :) 17:39, 03 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Będzie, z możliwością stworzenia sobie własnego wymarzonego kawałka - mam nadzieję, że to zachęci dzieci, żeby potem zjadły tą pizzę.

Fajny pomysl.
Tu ma być ogród :) 17:39, 03 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dzięki, wiesz masz w tym poniekąd swój udział, między innymi za Twoją przyczyną zaczęło mi się chcieć takie rzeczy robić

Ale mi milo dzieki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies