Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:03, 03 lut 2016

popcorn napisał(a)
łee wszędzie byłam

tej Pani podróżniczo pewnie nie zagniemy, hihi
lindsay80 21:13, 03 lut 2016

polinka napisał(a)

I u nas dzisiaj pierwszy zielony koktajl wypity. I też dzięki O.Do tej pory bawiłam się z sokami ale zielone super

Piąteczka!

Do koktajli dodaję nasiona Chia, płatki Quinoa, albo dmuchany amarantus - trzeba w końcu o siebie zacząć dbać.

Od kilku tygodni robię też domowe wędliny, no i przymierzam się do chleba, jakoś mnie ten zakwas przeraża, bo trochę poczytałam, że często się nie udaje, pleśnieje, więc spróbuję z drożdżami.

Zajrzyjcie sobie:

http://www.odzywianie.info.pl/przydatne-informacje/artykuly/art,10-najzdrowszych-polskich-produktow-polska-super-zywnosc.html

http://www.zdrowieinatura.pl/superfoods-super-zywnosc-lista-produktow/
lindsay80 21:18, 03 lut 2016

UlaB napisał(a)

ja wiem ze to proste
tylko ja pracuje w takim miejscu i trybie, ze niestety tak prosto nie jest - hop urlopik kiedy chce, nawet w ostatniej chwili i wio niestety odpada
Poza tym czasu w tym roku niet.
Tylko w tym tonie biadoliłam

PS: i tak narzekam ostatnio ze mało mnie w domu
jak lubie podróżowac tak wyjazd na przełomie kwietnia maja ktory musze ruszyc zaczyna mnie mierzić kryzys mam albo sie starzeje

a najważniejsze, żeby bardzo chcieć i jakoś wszystkie przeciwności schodzą na bok.
Mi to chyba brakuje ciut odwagi i takiej iskierki szaleństwa w głowie - ale będę nad sobą pracować
nawigatorka 21:22, 03 lut 2016

tez ostatnio u mnie rewolucja spozywcza. powiedzcie czy te koktajle maja gęsta konsystencję? bo tego nie znoszę.
swoją drogą gsy ostatnio napisałam mojemu znajomemu wegetarianinowi, ze pikę własnie wegański pasztet (ja - miłośniczka mięsa) to uwiezyć nie mógł. ale wyszedł taki sobie
lindsay80 21:22, 03 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Czekam na zapowiadaną dyskusję o planach ogrodowych

jeszcze te sobotnie urodzinki odbębnię i lecimy z tym
lindsay80 21:28, 03 lut 2016

nawigatorka napisał(a)
tez ostatnio u mnie rewolucja spozywcza. powiedzcie czy te koktajle maja gęsta konsystencję? bo tego nie znoszę.
swoją drogą gsy ostatnio napisałam mojemu znajomemu wegetarianinowi, ze pikę własnie wegański pasztet (ja - miłośniczka mięsa) to uwiezyć nie mógł. ale wyszedł taki sobie

rozrzedzić można wodą, 100% sokiem, albo wodą kokosową (Justyna eee_taam polecała gdzie kupować, ale u mnie w miescie niestety nie było, muszę poszerzyć okręg poszukiwań).

Moja rodzina z mięsa też nie jest w stanie zrezygnować, ale można kupować lepsze mięso - zawsze to coś.
nawigatorka 21:30, 03 lut 2016

lindsay80 napisał(a)

rozrzedzić można wodą, 100% sokiem, albo wodą kokosową (Justyna eee_taam polecała gdzie kupować, ale u mnie w miescie niestety nie było, muszę poszerzyć okręg poszukiwań).

Moja rodzina z mięsa też nie jest w stanie zrezygnować, ale można kupować lepsze mięso - zawsze to coś.

ja z mięsa nie rezygnuje. to było tak dla sportu w ramach śniadań i in nych posiłków. za to z chleba staram sie rezygnować... no i z masła, smietany, maki, cukru....
ren133 21:35, 03 lut 2016

nawigatorka napisał(a)

ja z mięsa nie rezygnuje. to było tak dla sportu w ramach śniadań i in nych posiłków. za to z chleba staram sie rezygnować... no i z masła, smietany, maki, cukru....

A czemu ze śmietany i masła?
nawigatorka 21:37, 03 lut 2016

ren133 napisał(a)

A czemu ze śmietany i masła?

kalorie
lindsay80 21:40, 03 lut 2016

nawigatorka napisał(a)

O to już całkiem długa lista produktów się robi, ja nie słodzę od 8 miesięcy - ale do kawy coś słodkiego musi być!