Tak sobie myślę, czy to nowe drzewo nie powinno mieć podobnego pokroju do brzoskwini po lewej...czy kolumnowe będzie tu pasować, nie wiem...
Ania Nyna76 kupiła świdośliwę Amelanchier arborea Robin Hill i ona bardziej by mi tu pasowała pokrojem, widziałam na żywo i wygląda bardziej jak drzewko a nie krzew.
Szkółka jest blisko jej ogródka więc pewnie by Ci kupiła.
Na Twoich ostatnich zdjęciach za tło robią rośliny u sąsiada i jak ktoś nie widział na żywo, to może nie widzieć, które rosliny rosną u Ciebie a które za płotem
Edit.
Jeszcze raz spojrzałam na to zdjęcie i być może to, że drzewa nie były podsadzone innymi roślinami sugeruje dwa podobne.
Zuziu czy te kosmosy, które pokazałaś to są takie z paczki? Kupiłam je sobie do wysiania na przyszły rok i byłabym uszczęśliwiona gdyby wyrosły właśnie takie budyniowe ....
Mwmory od Madzi świecą w łące w paru miejscach, a już zaczynają też kłosić więc za moment będzie uroczo
kozibród łakowy
tego bym chciała przegorzanu więcej, ale nie chce się wysiać
Mnie się wydaje, że bardzo mało w porównaniu co do niektórych. A roślin przybywa z roku na rok.
Sylwia myślę, że trafiłaś. Cleome siałam, tylko nie wzeszła i posiałam co innego. Ale przyznam się, że sugestie Dorotki i Joli narobiły mi strachu. Zdjęcia w necie podobne.
Elu ja właśnie liczę na ten słynny samosiew ogóreczników. A potem to się zobaczy.
Gaurę miałam w tamtym roku i padła po zimie. Myślę, że jeszcze za ciężka glina u mnie dla niej, ale pracuję nad tym. W każdym razie siewek będę wyglądać. Dzięki za opis.
Elu mój Red Dragon rośnie w półcieniu i specjalnie dla Ciebie zrobiłam wczoraj zbliżenie. Nie wiem o jakie pozwijane liście Ci chodzi. Wydaje mi się, że na wiosnę był bardziej brązowy, ale nie mogę teraz odszukać zdjęcia.