To oczywiście róża Bad Birnbach
W dzień kolor bledszy, wieczorem bardzo mocny, naprawdę jest między jednym, a drugim.
Udało mi się złapać prawdziwy kolor żmijowca
U mnie zawsze jest kolorowo, bo ja kwiatkowa jestem. Nie wyobrażam sobie lata bez kwiatów, bukietów i zapachu roślin. Bardzo mi miło, że podoba Ci się mój kolorowy świat.
To i mnie jest weselej ja zawsze zachwycam się Twoim ogrodem, jest taki inny niż mój. U Ciebie są piękne widoki, ogród łączy się z krajobrazem, a ja jestem zasłonięta z 3 stron lasem, nawet o ładny zachód słońca trudno. Ja towarzystwo lasu bardzo lubię ale jego mieszkańcy, czyli komary atakują nas od kilku dni okropnie.
Za miłe słowa ślicznie dziękuję.
A tu roślinki. Szkółka zrehabilitowała się dając łącznie 4 gratisy Roślinki ładnie ukorzenione, chociaż część nadziemna na razie nie wygląda imponująco
Twoje kompozycje na rabatach są perfekcyjne. Masz bardzo dużą różnorodność roślin, mogłabym cytować wiele pięknych ujęć ale zaskoczyła mnie bardzo barwa tej naparstnicy. Jest cudowna, takiej jeszcze nie widziałam. A może to są dzwonki, bo i listki nie wyglądają na naparstnicę.
Na razie nie mam jeszcze zamontowanych podpór pod hortensje, dopiero zaczniemy je stawiać. Najlepiej teraz, tuż przed kwitnieniem.
Na zdjęciu pokazuję Ci podporę pod hortensję bukietową prowadzoną na pniu (ale ta sama zasada jest dla hortensji zwykłych). W środku jest wbity patyk (np. bambusowy) i do niego przywiązane są gumowe linki, które z kolei będę przywiązane do każdej gałązki.
Przy robieniu kolejnych podpór zrobię zdjęcia instruktażowe ( jeżeli mi się uda )