Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 22:13, 12 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, Michał, wyjazd był udany. Nie mogło być inaczej, jak widziało się takie stoiska :

tylko westchnęłam, ach nie myślałam że takie cuda można jeszcze kupić

pozdrawiam
Ogródek Iwony 22:07, 12 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

O widzę, że nie tylko ja mam plany związane z przesadzaniem
Pozdrawiam week-endowo

Reniu, planów troszkę jest z przemieszczeniem niektórych roślin i muszę zdążyć z pewnych powodów do końca września.
A ty co przesadzasz?
Ogródek Iwony 22:05, 12 wrz 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
ale cuda pokazujesz, raj dla ogrodnika, jak byś chciała sadzonki irgi płożącej to służę pomocą a raczej sadzonkami

Olga, a twoja irga się przebarwia i gubi listki?
Ogródek Iwony 22:04, 12 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

Iwonko kusisz tymi różami cały czas hehehe

Michał, u ciebie też przyjdzie czas na róże.
Ja planowałam kupić miskanty: Graizella i Malepartus. Były piękne
Ale na wiosnę mam dostać, więc za to kupiłam co innego
Ogródek Iwony 22:02, 12 wrz 2015

Do góry
frezja napisał(a)

tych widoków zazdroszczę...gdzie to tak? aż żal,że nie mam takich miejsc;(

Ewuniu, to były targi ogrodnicze w Starym Polu koło Malborka, a fotki zaledwie jednego stoiska
A kasa ... nie, nie z wczasów, ta już dawno zapomniana
Ogródek Iwony 21:56, 12 wrz 2015

Do góry
frezja napisał(a)
Abraham i Otello..brzmi bardzo poważniewręcz dostojnie.Otello bije swym kolorem wszystkie inne..

Zamówiłam Abrahama w szkółce F z gołym korzeniem, ale jak zobaczyłam w doniczkach te różyczki po 10 zł, to Zbyszek mnie nie mógł odciągnąć
Była jeszcze pnąca Louise Odier i sama nie wiem, dlaczego jej nie wzięłam
Otello (co za zapach):

Abraham Derby (ma jednego rozwiniętego kwiatka, pełny, pachnący, ale po deszczu już nie jest taki ładny):

i Bonica 82, która od zeszłego roku pięknie się rozrosłą i cały czas kwitnie
Ogródek Iwony 21:49, 12 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, Michał, wyjazd był udany. Nie mogło być inaczej, jak widziało się takie stoiska :

tych widoków zazdroszczę...gdzie to tak? aż żal,że nie mam takich miejsc;(
Ogródek Iwony 21:43, 12 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Największą niespodzianką były róże:
Otello i Abraham Derby w bardzo atrakcyjnej cenie, pięknie ukorzenione

Te dwie piękności dziś zdołałam jeszcze posadzić w towarzystwie Bonici, którą przy okazji przesadziłam z innego miejsca, gdzie zaczęła poważnie konkurować z rozrastającym się rododendronem
Za rok miałaby za ciasno, w nowym miejscu powinna się dobrze komponować z Abrahamem i Otello
Trochę mi to zajęło czasu, bo najpierw musiałam wykopać kosaćce, potem wsypać taczkę kompostu, trochę obornika na dno i gliny (Zbyszek glinę dowozi z zaprzyjaźnionego miejsca we wiaderku )
Z kompostem musiałam uważać, bo dziś znaleźliśmy w nim sporą ilość pędraków, każdego wybieraliśmy i zaraz je zadeptywałam, a fuj ...

Iwonko kusisz tymi różami cały czas hehehe
Ogródek Iwony 21:39, 12 wrz 2015

Do góry
Największą niespodzianką były róże:
Otello i Abraham Derby w bardzo atrakcyjnej cenie, pięknie ukorzenione

Te dwie piękności dziś zdołałam jeszcze posadzić w towarzystwie Bonici, którą przy okazji przesadziłam z innego miejsca, gdzie zaczęła poważnie konkurować z rozrastającym się rododendronem
Za rok miałaby za ciasno, w nowym miejscu powinna się dobrze komponować z Abrahamem i Otello
Trochę mi to zajęło czasu, bo najpierw musiałam wykopać kosaćce, potem wsypać taczkę kompostu, trochę obornika na dno i gliny (Zbyszek glinę dowozi z zaprzyjaźnionego miejsca we wiaderku )
Z kompostem musiałam uważać, bo dziś znaleźliśmy w nim sporą ilość pędraków, każdego wybieraliśmy i zaraz je zadeptywałam, a fuj ...

Ogródek Iwony 21:37, 12 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A to reszta zakupów, już po przywiezieniu do domu

jeżówki zwykłe

i jeżówki "Meteor Red"

Hortensja "Polar Bear"

sporo tego,piękne kolory...chyba zostało kasy z "wczasów pod gruszą))
Ogródek Iwony 21:29, 12 wrz 2015

Do góry
A to reszta zakupów, już po przywiezieniu do domu

jeżówki zwykłe

i jeżówki "Meteor Red"

Hortensja "Polar Bear"

Ogródek Iwony 21:25, 12 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ojej ale cudowności, akurat wpadłam w dobrym momencie - jest czym oczy nacieszyć.
Chwal się teraz jeszcze co kupiłaś?

Już się chwalę:
e-Muś kupił mi lilie:

Ogródek Iwony 21:02, 12 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przerwa. Zrobiłam sobie herbatę i siedzę na tarasie.
Słychać w oddali zwołujące się gęsi.
Idzie jesień. W ogrodzie chciałabym jeszcze trochę zdążyć poprzesadzać... Nie wiem czy zdążę.

O widzę, że nie tylko ja mam plany związane z przesadzaniem
Pozdrawiam week-endowo

I też jestem ciekawa jakie zakupy zrobiłaś
Ogródek Iwony 20:53, 12 wrz 2015

Do góry
frezja napisał(a)

co to za śliczne kulki masz z prawej? jakieś iglaczki..

Ewa,te kuleczki,to tuje Miriam. Ale w związku z nimi mam zagadkę. Jutro zrobię bliższe fotki i ci pokażę, w czym rzecz
Ogródek Iwony 20:51, 12 wrz 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Coraz bardziej mi się irga podoba. Koniecznie muszę kupić do siebie

Reniu, kup koniecznie. To wdzięczna roślinka i ma ładne korale jesienią. Ta moja ma listki zimą.
Ogródek Iwony 20:48, 12 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Iwonko, Twój ogród wspaniale się prezentuje, a nadchodząca jesień cudnie podkreśla jego walory. Jeśli wybierasz się na targi, to udanych zakupów

L00zak napisał(a)
Udanej wycieczki

Ogródek Iwony 20:44, 12 wrz 2015

Do góry
olga80 napisał(a)

ja mam irgę poziomą od kilku lat i bardzo lubię jej czerwone korale, w tym tygodniu kupiłam ognika i muszę znaleźć miejscówkę dla niego. Twój ogród wygląda imponująco czy też dziś niebo go podlewa ?

Kiedyś miałam irgę płożącą. Gubiła listki na zimę, ale zanim to zrobiła, przebarwiała się ogniście. Cudowny widok jesienią. Potem jednej zimy przemarzłą, mimo, ze była u mnie kilka lat. Z tej piennej wiosną wzięłam kilka gałązek i wsadziłam do ziemi. Ukorzeniły się
Ogródek Iwony 20:41, 12 wrz 2015

Do góry
EPODLAS napisał(a)
U mnie werbena patagońska jedna przezimowała i wypuściła z korzenia. Rozsiała się sama, siewki były dosyć późno, ale za to w tej chwili są największe i najpiękniej kwitną. Na drugi raz cierpliwie będę czekać na siewki, bo one rosną potem błyskawicznie.

Bożenko, u mnie werbena pierwszy rok. Wysiewałam na parapecie. Dostałam też sadzonkę od Małej Mi i ta szybciej kwitła. Z tego, co dziewczyny piszą, przy sprzyjających warunkach sama się wysiewa, można sadzonkować i jak piszesz może odbić z korzenia. Każdy rodzaj jej pozyskania wydłuża jej czas kwitnienia I ładnie wygląda na tle zielonym i na tle ściany domu Też się zgadzam, ze w ostatnim stadium najszybciej werbena rośnie
Ogródek Iwony 08:59, 12 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Na tej rabacie poniżej mam Salmon van Eijk i Van Eijk, których nie wykopywałam. Nie chcę już mieszać.

co to za śliczne kulki masz z prawej? jakieś iglaczki..
Kosolkowa Pasja 08:06, 12 wrz 2015

Do góry
Ja sobie też dokupiłam czosnków obiecując, że więcej nie kupię. To mi Zbyszek dorzucił białych tulipanów mówiąc: tych jeszcze nie masz
Waldek z tæ pamięcią co, gdzie, komu pisał też mnie zadziwia. Też te jego wywody czytałam i po roku też jestem bliżej jego prawd. Ale wtedy, kiedy to pisał, nie byłam gotowa na nie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies