Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

szemusia 22:10, 11 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Środek nocy, a ja siedzę od dwóch godzin i oglądam nową stronę Danusi:
http://www.gardenarium.pl/
Gapię się na te przewijające się obrazy i nie mogę wyjść z zachwytu.
Pięknie

Ha, ja też się zaczytałam
I zaoglądałam...
Choć nie lubię nocy zarywać, to nie mogłam odmówić sobie tej przyjemności...

Iwonko, wcale nie widać u Ciebie jesieni. Poza przebarwioną irgą środek lata w twoim ogrodzie. Hortensje pięknie wybarwione, u mnie już w połowie suche niestety. Kolory takie intensywne, żywe jeszcze
Pozdrawiam cieplutko
EPODLAS 22:49, 11 wrz 2015

U mnie werbena patagońska jedna przezimowała i wypuściła z korzenia. Rozsiała się sama, siewki były dosyć późno, ale za to w tej chwili są największe i najpiękniej kwitną. Na drugi raz cierpliwie będę czekać na siewki, bo one rosną potem błyskawicznie.
olga80 06:56, 12 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Przebarwia się Irga:

ja mam irgę poziomą od kilku lat i bardzo lubię jej czerwone korale, w tym tygodniu kupiłam ognika i muszę znaleźć miejscówkę dla niego. Twój ogród wyglada imponująco czy też dziś niebo go podlewa ?
Kacha123 07:38, 12 wrz 2015

Iwonko, Twój ogród wspaniale się prezentuje, a nadchodząca jesień cudnie podkreśla jego walory. Jeśli wybierasz się na targi, to udanych zakupów
Iwk4 07:42, 12 wrz 2015

Beatko, jeszcze u mnie jest lato. To prawda. Choć czesto pada, ale z tego się cieszę. No i wrzosy się ładnie wybarwiają.
Dziś jadę na targi do Starego Pola. Pierwszy raz. Tylko aparatu nie wzięłam. I zaczęło trochę padać. Parasol mam.
Mam nadzieję, że kogoś spotkam. No i Ewa bacowa będzie
L00zak 07:46, 12 wrz 2015

Udanej wycieczki
07_Rene 08:15, 12 wrz 2015

Coraz bardziej mi się irga podoba. Koniecznie muszę kupić do siebie
frezja 08:59, 12 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)

Na tej rabacie poniżej mam Salmon van Eijk i Van Eijk, których nie wykopywałam. Nie chcę już mieszać.

co to za śliczne kulki masz z prawej? jakieś iglaczki..
Iwk4 20:41, 12 wrz 2015

EPODLAS napisał(a)
U mnie werbena patagońska jedna przezimowała i wypuściła z korzenia. Rozsiała się sama, siewki były dosyć późno, ale za to w tej chwili są największe i najpiękniej kwitną. Na drugi raz cierpliwie będę czekać na siewki, bo one rosną potem błyskawicznie.

Bożenko, u mnie werbena pierwszy rok. Wysiewałam na parapecie. Dostałam też sadzonkę od Małej Mi i ta szybciej kwitła. Z tego, co dziewczyny piszą, przy sprzyjających warunkach sama się wysiewa, można sadzonkować i jak piszesz może odbić z korzenia. Każdy rodzaj jej pozyskania wydłuża jej czas kwitnienia I ładnie wygląda na tle zielonym i na tle ściany domu Też się zgadzam, ze w ostatnim stadium najszybciej werbena rośnie
Iwk4 20:44, 12 wrz 2015

olga80 napisał(a)

ja mam irgę poziomą od kilku lat i bardzo lubię jej czerwone korale, w tym tygodniu kupiłam ognika i muszę znaleźć miejscówkę dla niego. Twój ogród wygląda imponująco czy też dziś niebo go podlewa ?

Kiedyś miałam irgę płożącą. Gubiła listki na zimę, ale zanim to zrobiła, przebarwiała się ogniście. Cudowny widok jesienią. Potem jednej zimy przemarzłą, mimo, ze była u mnie kilka lat. Z tej piennej wiosną wzięłam kilka gałązek i wsadziłam do ziemi. Ukorzeniły się