Jaki duży masz swój zbiornik wodny? Powoli się zbieram, żeby gdzieś sobie wodę w ogrodzie zrobić (na razie w wersji mini) i nawet lilię wsadzić, ale zupełnie nie mam na to pomysłu.
Pierwsze lilije
Normalnie kwitły z Chopinem, ale w tym roku róże zmaltretowały mi kolejne ulewy, dzisiejszej nocy również. Wiejska nabrała już swoich letnich szalonych kolorów
Kiedyś myślałam, że stworzę spójny ogród. Okazało się jednak, że lubię wszystkie moje rabaty i mimo, że każda jest z innej parafii to nie zamierzam tego zmieniać. W ryzach trzymają je proste ramy
Ależ super pomysł z tą kapusta w stipie! Cudnie to wygląda,aż szkoda będzie jeść A kurki bardzo malowniczo wyglądają...no i jajka juz znoszą...super Też bym chciała.I ul
Powiem Wam, że wkurza mnie ta moja kwaśna rabata. Specjalnie dziś zrobiłam zdjęcie. Wkurza mnie ta hakonka bijąca po oczach. Z drugiej strony jakiś kolor inny niż zielony mi tam by się przydał. Może to kwestia podziału plam na tej rabacie? Sama nie wiem. Wiem tylko jedno, jak mnie coś wkurza to tak czy tak to zmienię. Tak było na tej rabacie z hortkami i perowskią . Tylko tu nie wiem jak to ugryźć.
Jeszcze do niedawna na takie widoki uciekałabym z krzykiem i dreszcze obrzydzenia . Ale jakoś do mnie dotarło, że pająki w ogrodzie są, muszą być i dopóki nie łażą mi po nodze, nie ma co wrzeszczeć
U mnie inwazja much. Takich ilości od lat nie pamiętam. W kuchni, w starym domu powiesiliśmy lep na muchy, bo już nie dawaliśmy rady. Tak ich dużo. Rok robactwa. A rośliny zaczyna atakować mączniak. I to właśnie tak z ogrodem, ciągle coś
A teraz zapraszam do mnie na spacerek.
Co niektórzy zarzucają mi ,ze zaniedbuje watek wiec pokaże kilka fotek z weekendu.Wiem,ze dzisiaj czwartek...
szałwia...szału nie robi,ale przynajmniej w tym sezonie ja widać