Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

KasiaBawaria 15:34, 10 paź 2020

popcorn napisał(a)
Cześć A jest w ogóle niska werbena? Jak jej dobrze to potrafi być mojego wzrostu, czyli 170 cm Jak ma sucho albo późno posadzona to ma z 80 cm...

Jest, ja mam taka to specjala odmiana.Musze wyszperac jaka.lollipop nazywa sie moja
popcorn 15:54, 10 paź 2020

Haniu, Kasiu, dziękuję!

Kasiu dobrze wiedzieć!

Ciasto w piecu, dziewczynki zjadły obiad, pies musiał wrócić do szklarni bo zaczyna padać. Ładna większą część dnia. Przyjechały 22 kostki słomy, kury będą miały słomiany domek w igloo na zimę buahaha. Wiosną słoma wyląduje pomiędzy roślinami w roli maty przeciw chwastom. Zwłaszcza na górnej części ogrodu gdzie byliny gęsto rosną. W sezonie nie powinno być widać tej słomy.

Słoma z odchodami na spodzie igloo zostaje, przysypiemy ją kompostem i dobrą ziemią i w to będę sadzić
M skosił trawę na całej działce, 2.5 godziny schodzi. Ja ogarniałam warzywnik, wywiozłam trzy taczki resztek po pomidorach, szpinaku nowozelandzkim, rozłogi truskawek.

Ktoś chce sadzonki truskawek? Zapraszam, odbior osobisty obawiam się bo nie mam czasu na wysyłanie, zwłaszcza jak teraz pogoda jest zupełnie nieprzewidywalna...

Piesek leżał obok mnie jak odchwaszczałam. Pospacerował dookoła też,ma sposób - jak podskakuje to jej łatwiej się przemieszczać... Wygląda jak zając. Z tym że nie powinna, więc miała zrobiony wybieg ze słomy. Szkoda że nie zrobiłam zdjęcia.

Miłego popołudnia!
popcorn 15:54, 10 paź 2020

popcorn 18:50, 10 paź 2020

antracyt 19:57, 10 paź 2020

W "iglo" masz lity czy komorowy poliwęglan? Jakie masz łączenia z konstrukcją?
deszczowymaj 19:58, 10 paź 2020

No Karolcia kolejny pracowity dzień za Tobą
Fajnie obmyśliłaś z tą słomą ..żeby nie powiedzieć genialnie

popcorn 20:22, 10 paź 2020

Zuzia, to tylko folia. Jak się zniszczy, pomyślimy. Ale folia jest podobno 12 letnia. Zobaczymy

Póki co słoma w środku bo ma zostać sucha. Jak Luna nie będzie już potrzebować tego rodzaju ograniczania ruchu i zrobi się zimno, kury przejmują tak dowodzenie

Cieszę się bo dziś udało nam się dużo zrobić. Potrzebuję jeszcze ze dwa takie dni, przynajmniej. Rozsypałam dwa worki z obornikiem po gołębiach, do teraz czuję ten smród. Brrrr. Ale mam nadzieję że rośliny będą wdzięczne. Przez zimę się przegryzie, wymyje i wsiąknie, oby. I wiosną rośliny bujną

Jeszcze trochę odchwaszczania, trochę przekopywania warzywnika i z ciężkim sercem ale zima może przychodzić :/

Pozdrawiam!
Bog 09:59, 11 paź 2020

Swietna szklarnia jak widać rożnego zastosowania po za tym jeszcze ładna pamiętam te z poprzedniego ustroju typu zrób to sam były paskudne.
Nie obawiasz się świeżego nawozu ptasiego podobno jest mocny.
Pogodę miałaś wczoraj idealną do pracy ja też wczoraj pracowałam w drewutni jest znowu porządek
Miłej niedzieli
popcorn 11:52, 11 paź 2020

Wzajemnie!!!

Zobaczymy ile będzie tego kurzaka, najwyżej część usuniemy?

Pogoda była super. Dziś pada niestety. Liczę na jeszcze kilka ciepłych dni. Albo choć popołudni. Jak przestawi się czas to zostaną tylko weekendy...

popcorn 16:41, 11 paź 2020

Przetacznik Chrusta z szałwią w tle

Tu widać jak duże są te szałwie

Penstemony Meksykańskie

Hortki i ożanka

Kolejny kawałek warzywnika przekopany i odchwaszczony jupi