Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lojalna_"

Lawendowy zawrót głowy 11:04, 17 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nadaje się, bo to choroba grzybowa.

Mam nadzieję, że uda się go uratować, wtedy będę mieć małą satysfakcję, że coś pomogłam

A ja mam do Ciebie prośbę, zmierzyłabyś w wolnej chwili odległości między Variegatusami tymi co rosną przed serbami i jeszcze napisz jaką ma teraz średnicę największy - dziękuję

Edytko jak tylko wroce do domu, zreszta i tak mialam to robic bo chce takie trzy od strony sasiadki /)))) i musze wiedziec cY sie tam zmieszcza
Lawendowy zawrót głowy 11:02, 17 wrz 2015

Do góry
eda napisał(a)

Cudnie a kolorek traw to mi się przykleił do Siatkówki

Ktorych Edka?
Lawendowy zawrót głowy 11:02, 17 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Śliczny ten kącik wypoczynkowy zachwycam się twoja lawendą, wszędzie bidy, a twoja taka zdrowa i dorodna.

Wiesz jak narazie jeszcze mnie nie rozczarowala ale co dziwne mozno podlewana byla jak wszystko w te upaly )))
Lawendowy zawrót głowy 11:01, 17 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Haha nie pisz

Ogrodzenie jeszcze nie jest pomalowane , czekamy na panow ...poprawki mieli zrobic ale chyba em sam sie do roboty wezmie bo cos czasu nie maja

Tak mam ograniczonego red barona ...matalowe ograniczniki w ziemi

Jesli pytasz o ogrodzenie z drewnianych deseczek to Tikurila do drzewa , przed nia bezbarwny impregnat, jak chcesz dokładnie kolor to musze poszukac bo nie pamietam

jak taki ogranicznik zrobić ? metalowy? nie zardzewieje?
Lawendowy zawrót głowy 11:00, 17 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

nie nie o kulki
o to z białymi listkami przed "drzewkami:
to chyba trzmielina?
Ja i mój ogródek, a może ogród 10:53, 17 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Trawniczek cudnie sie zieleni a reszta prac czemu nie obfocona?

Witam serdecznie w moim wątku

nie moge wszystkiego tak od razu
Lawendowy zawrót głowy 10:44, 17 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Przeczytalam tez ze Topsin moze byc , jak wroce wieczorem juz wywarow nie zrobie .....

Dzieki Edytko, ze czuwasz co ja bym bez Ciebie zrobila gupia ja )))))

Nadaje się, bo to choroba grzybowa.

Mam nadzieję, że uda się go uratować, wtedy będę mieć małą satysfakcję, że coś pomogłam

A ja mam do Ciebie prośbę, zmierzyłabyś w wolnej chwili odległości między Variegatusami tymi co rosną przed serbami i jeszcze napisz jaką ma teraz średnicę największy - dziękuję

Do góry
Kuba napisał(a)
Czy piękno może boleć? Bo coś mnie ukłuło z zazdrości cudo

Ewcia a gdzie? Moze to watroba buziolki

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Bardzo mi miło

mam nadzieję,że będzie można zobaczyć efekt prac ?

Jasne jak tylko mama zrobi jakies focie hihihi )
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:43, 17 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
współczuję Ci bardzo tych głodomorów złodzieji. u mnei tez sa ale całego selera żeby zażreć to juz podłość. zatłuc trzeba ot co!

lojalna_ napisał(a)
U sasiadki jest nornica i co robic ? Jak zyc ? A w zasadzie jak ja ukatrupic?

Otóż nakarmiłam, tzn. powkładałam do otworów co wyryły różowe saszetki, jak to są kobiety to się na to nabiorą
Generalnie do tej pory to działało, wiadomo, że tylko na jakiś czas bo potem kolejna fala nornic, ale dobre i to
Nazwę tych saszetek muszę zobaczyć w domu bo nie pamiętam
Jolcia u Ciebie Fidek nie pozwoli na panoszenie się nornic
Lawendowy zawrót głowy 10:39, 17 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)
nie pamiętam czy już pytałam, ale Ty red barona masz ograniczonego czymś?

i czym malowałaś swoje ogrodzenie, to szare

Nie będę już pisać, że masz pięknie

Haha nie pisz

Ogrodzenie jeszcze nie jest pomalowane , czekamy na panow ...poprawki mieli zrobic ale chyba em sam sie do roboty wezmie bo cos czasu nie maja

Tak mam ograniczonego red barona ...matalowe ograniczniki w ziemi

Jesli pytasz o ogrodzenie z drewnianych deseczek to Tikurila do drzewa , przed nia bezbarwny impregnat, jak chcesz dokładnie kolor to musze poszukac bo nie pamietam
Ja i mój ogródek, a może ogród 10:37, 17 wrz 2015

Do góry
Trawniczek cudnie sie zieleni a reszta prac czemu nie obfocona?
Lawendowy zawrót głowy 10:35, 17 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Cudnie a kolorek traw to mi się przykleił do Siatkówki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:32, 17 wrz 2015

Do góry
Cudny busz ....... Tak lesnie spokojnie , posidzialabym na laweczce )))
Lawendowy zawrót głowy 10:30, 17 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
O i już odnalazłam więc proszę:

Przepis na uwiąd powojników stosowany na wiosnę (ale można też o dowolnej porze roku, byle nie w upał) - podawała Alinak

"Powojniki możesz w marcu podlać jednorazowo miksturą z nadmanganianu potasu i czosnku.
Przepis na wiadro 8l. wody: rozpuść 7 - 8 tabletek nadmanganianu potasu (takiego do kapania dzieci) i pałę czosnku.
Czosnek przecisnąć przez praskę tabletki rozpuścić - wszystko dobrze zmieszać, podlewać wieczorem, nie na słońcu."

Przeczytalam tez ze Topsin moze byc , jak wroce wieczorem juz wywarow nie zrobie .....

Dzieki Edytko, ze czuwasz co ja bym bez Ciebie zrobila gupia ja )))))
Mój ogród pod górkę... 10:27, 17 wrz 2015

Do góry
Klonik posadzony, ogrodniczka porzadnicka slicznie wszystko sie prezentuje w zacienionej aurze tesknie za tymi widokami.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:25, 17 wrz 2015

Do góry
Burza mozgow u Ciebie ))
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:22, 17 wrz 2015

Do góry
Marzenko widzialam Alana w ogrodzie do kwadratu, czy jak ja mam slonce do 14 tej a potem juz ciem czy takie stanowisko nadaje sie dla rozy ?
Lawendowy zawrót głowy 10:16, 17 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Miałas nosa do tych trawiszczy , ja nie wiedzialam ze takie wielkie rozplenice sa

Zaraz szukam o tym powojniku, ja myslalam ze mu sie zaru z nieba tak porobiło..... U sasiadki jest tak samo caly brazowy i jeden kwiat.

Z Sebkiem termin musimy ustalic to dawno bylo .....jak gadalismy widzisz zapomnialam ze czas bylby gosci przyjmowac a pogoda sprzyja )))

Nie chcę Cię martwić ale to będzie raczej choróbsko, ja co prawda w swojej osobistej przygodzie ogrodowej jeszcze powojników nie miałam, ale w ogrodzie mojej Mamy były i uwiąd to był odwieczny problem, kilka lat walki a na koniec i tak 2 padły.
Przydałyby mi się między różami, ale pamiętam te przeprawy z nimi i trochę się boję.

Uschnięte liście poobrywaj, utnij zaschnięte pędy jeśli są i najlepiej spal, albo wywal do kosza, nawet jeśli to by miało oznaczać, że zostanie Ci taki łysolek.

Dziś jest cudnie, lecę do ogródka
Lawendowy zawrót głowy 10:06, 17 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
fiu fiu ale piękności!

Miskanty jednak rozplenicami się okazały? Jola może to Viridescens ona dorasta do 100 cm a z kwiatami nawet do 140 cm.
Kupiłam je ale porównywanie byłoby trudne bo moje małe jeszcze, choć kwitną.

Jola a dobrze widzę, że powojnik ma dużo brązowych listków?
Może to uwiąd - trzeba by było działać, ktoś kiedyś pisał o domowej roboty specyfiku na bazie czosnku, ale gdzie to było to nie wiem, spróbuję poszukać.

Dobrze pamiętam, że dziś Sebka gościsz?

Miałas nosa do tych trawiszczy , ja nie wiedzialam ze takie wielkie rozplenice sa

Zaraz szukam o tym powojniku, ja myslalam ze mu sie zaru z nieba tak porobiło..... U sasiadki jest tak samo caly brazowy i jeden kwiat.

Z Sebkiem termin musimy ustalic to dawno bylo .....jak gadalismy widzisz zapomnialam ze czas bylby gosci przyjmowac a pogoda sprzyja )))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies