skoro mnie wywołałaś, zaznaczam sama, do tablicy to i jestem
jeśli dobrze myślę to schody masz po lewej stronie?
- pachnące daj bliżej schodów
- nie wiem o jakiej odmianie Hameln myślisz? zwróć uwagę aby nie przysłoniła ci Paschimy, ona co prawda nie pachnie, ale jest niska a efektowna z wyglądu
- podobają mi się trójkąty z IC
- ładnie rozdzieliłaś Hanne od reszty, będzie ładnie wyglądać przez to rozdzielenie, ona ma inny kolor ale i inny kształt kwiatów od pozostałych róż, stipa to ładnie rozdzieli i nada jej lekkości
- gracki są wysokie nie przysłonią ci okna?
- róże i trawy są efektowne od lata do jesieni, a co będzie wiosną?
- liatra krótko kwitnie i na takie reprezentacyjne miejsce wg mnie nie bardzo
- w miejscu liatry widziałabym coś zimozielonego np. kule bukszpanowe
ale to jest moje zdanie, inne, a ty rób podług siebie bo to twoja rabata i to ciebie będzie witać codziennie rano
hahaha ja też a powiedz mi bo moze wiesz,jak na opakowaniu jest zeby siać w maju to zeby mieć szybciej wieksze do przesadzenia do gruntu mogę je posiać teraz?
czy one i tak od maja szybko urosną?
Aniu zastanów się nad ostróżkami czy je tam chcesz,rosną wysokie 1,5-1,8 często trzeba je podwiązać bo się przewracają. Ja mam z tyłu bylinówki wsadzone i to jest dobre miejsce dla nich.
A naparstnice nie przywiązuj się do miejsca, bo w jednym roku je masz, w drugim możesz nie mieć, albo w zupełnie innym miejscu.
znowu pół nocy dumałam nad tym czy palisadki zrobić po srodku okien czy troche dalej czy trochę wczesniej i pomyslalam powiedzcie czy to nie lipa zeby zrobic je pomiedzy oknami a obelisk na róze zamórować na palisadce a róże posadzić obok?
jak ona sie rozrosnie to będzie na obelisku który jest symetrycznie miedzy oknami i bedzie git
co sądzicie?
w sobote bedzie u mnie cieśla to zapytam czy widzi tam 2 słupy czy 3 i czy z podparciem.chcialabym aby te stalowe rzeczy które ida w ziemię zalali mi brukarze jak będą kłaść palisadki
a już same słupy to albo wstawi mi ciesla za ok miesiąc bo wtedy bedzie robił nam altanę albo sam em z tesciem to zrobi. choć jak znam zycie to raczej to pierwsze