Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AnnaCh 22:43, 16 mar 2016

kasja83 napisał(a)
Auto przestawione, czy kasztanowców nie ma?Ja to zawsze z nostalgią patrzę na kasztanowce-od razu przypomina mi się plastyka i ludziki z kasztanów
Ja już tam nie mieszkam
Margarete 23:12, 16 mar 2016

Widzę że idziesz ostro do przodu ja też marzyłam o grabowym żywopłocie. Przymierzałam się za namową Madżenki....ale wcześniej ktoś musiałby mi wykopać stary przemarżający żywopłot z ligustru....ale nie ma komu...
jankosia 23:14, 16 mar 2016

Margarete napisał(a)
Widzę że idziesz ostro do przodu ja też marzyłam o grabowym żywopłocie. Przymierzałam się za namową Madżenki....ale wcześniej ktoś musiałby mi wykopać stary przemarżający żywopłot z ligustru....ale nie ma komu...

Czy mamy Małgosiu zabrać ze sobą szpadle? Zastanów się dobrze, taka okazja może się nie powtórzyć
AgataP 08:02, 17 mar 2016

kasja83 napisał(a)
Hej Agatko, Anna_t odsyła do Ciebie po namiary na graby, które nie dość, że fajne to i tanie.Nie wiem czy nie skroi się u mnie żywopłot grabowy.

Kasja, graby kupiłam na A...gro..

http://allegro.pl/sadzonki-grabu-100szt-70zl-80-120cm-i6044825439.html

wcześniej masz zdjęcia jak stoją w beczce ale jutro już sadzę wiec i zdjecia też zamieszczę
AgataP 08:03, 17 mar 2016

Makao_J napisał(a)
Ale ostro działasz. Trochę szkoda tego kasztanowca ale masz rację że ryzyko uszkodzeń auta za duże.

Aniu szkoda, ale wolę mieć spokój, wiesz że ludzi którzy potrafią doczepić się do wszystkiego nie brakuje.
Przynajmniej mogę się teraz skupić na dwóch pozostałych
AgataP 08:04, 17 mar 2016

kasja83 napisał(a)

Auto przestawione, czy kasztanowców nie ma?Ja to zawsze z nostalgią patrzę na kasztanowce-od razu przypomina mi się plastyka i ludziki z kasztanów

U mnie wciąż aktualne, syn z obłędem w oczach lata do każdego nowego który spadnie Obdarowuje całą klasę
AgataP 08:12, 17 mar 2016

Karol99 napisał(a)
Fajnie ze masz jeszcze 2 duze kasztany, takie drzewa to skarb oczywiście jeśli są posadzone w dobrym miejscu. A nie masz problemu ze szrotówkiem? U mnie w mieście tego masa..

Karol no ze szrotówkiem to taka walka z wiatrakami, ale staram się go tępić poprzez grabienie liści i wiosną co dwa lata stosuję preparat do iniekcji ale glebowych, nie do pnia drzewa. Moje kasztany to tak mają po 200 cm w obwodzie
Ale walczę bo wiosną widok ich młodych listków, potem kwiatów które przypominają o maturze nie ma sobie równych, no i jak się je leczy to i przebarwią się pięknie na żółto Nie mówiąc o fantastycznym cieniu
tu w listopadzie

AgataP 08:20, 17 mar 2016

Margarete napisał(a)

Małgosia to była decyzja przemyślana, za siatką gmina nie robi z tym kawałeczkiem absolutnie nic, rośnie tam wszystko co może. Koszmar.
Obojętnie co bym posadziła na rabacie to i tak będę wciąż miała w tle syf i chwastowisko. Zwłaszcza że widok z tarasu. Więc decyzja o żywopłocie zapadła, a potem zobaczyłam graby u Madżenki i wymiękłam haha
Musiałam się streścić bo rabata na jesieni wyglądała jeszcze tak

a teraz czeka mnie jeszcze wycinka robinii - pięknie wygląda jak kwitnie, ale potem to już utrapienie - odrosty, rośnie jak dzika, trzeba przycinać gałęzie , kolce są wszędzie a na jesieni straszny śmieciuch, małe listki które uciekają grabkom i pełno gałazek od listków.
AgataP 08:22, 17 mar 2016

jankosia napisał(a)

Czy mamy Małgosiu zabrać ze sobą szpadle? Zastanów się dobrze, taka okazja może się nie powtórzyć

haha ja też mam taki stary żywopłot przy drodze, ale go zostawiam w spokoju, bo mnie chroni od drogi
a szpadle mogą się zabrać z nami
AgataP 08:35, 17 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Ja już tam nie mieszkam

Ale duże drzewa mają swój niepowtarzalny urok, poza tym trzeba dluuugo czekać by takie się stały Dlatego więcej kasztanowców nie wycinam, zastanawiam się nad gruszę, ale dam jej chyba szansę i podetnę od góry w tym roku.