Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród na Cedrowej 22:37, 18 kwi 2012

Do góry
Superaśnie sie zapowiada. Miejsce fajne, podobają mi sie duże brzozy. Wkoło pni posadź hosty, ładnie to wygląda, jest gdzieś fotka w Danusi realizacjach.
Ogród z perspektywą na przyszłość 16:39, 17 kwi 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Monika,
a z tym drzewem - może coś takiego ozdobnego - klon palmowy, albo mój ulubiony dereń kousa? Tak, żeby do innej półki sięgnąć. Klon palmowy potrafi dość duży być, a nie tylko taki karłowaty. A dereń też może mieć ze 4m. A jak kwitnie to jest nie do pobicia. Przepiekne są brzozy, zwłaszcza te o całkiem białej korze, ale trochę z nimi kłopotu jak zaczną liście gubić. Choć z drugiej strony wystarczy taka dmuchawa do liści i tez problem przestaje być taki wielki.
A tę choinę kanadyjską tez Ci chciałam podrzucić, ale już się bałam, że znowu jakiś niewypał będzie. Ale widze, że szefowa też Ci ją podpowiedziała. Fajne drzewo.

Agata, jaki niewypał. Bardzo się cieszę, z każdej propozycji, bo moze to właśnie będzie to. Klon palmowy mam niedaleko, ale niski, i brzozy pożyteczne w narożniku na froncie. Zainteresował mnie ten dereń. Poszukam, czy jest może jakaś odmiana na nodze i żeby nie szła w kierunku krzaka. O tej chojnie na szkielet przez rododendronami myślałam wcześniej, ale bałam się, że będzie tam za gęsto. Muszę sie z tym przespać . Jeszcze raz dzięki za pomysły.
Ogródek szczypiorka :) 14:09, 17 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jolu, prawie codziennie przejeżdżam koło Ciebie i widzę co jakiś czas jak się kręci pan po działce i coś robi. Miejsce pod trawnik przygotowane, czas wytyczyć rabatki i siać lub najpierw sadzić.

Raz już się przymierzałam do "nalotu" ale nie wpisałam sobie Twojego telefonu i przejechałam...hehe

Główna bolączka takich sporych ogrodów to powierzchnia. Z jednej strony zaleta, ale z drugiej wada, bo kasy sporo trzeba na takie obszary. Jednak przykłady z Ogrodowiska pokazują, że nawet niewielkim kosztem można osiągnąć piękny efekt.

Podobają mi się brzozy i mogłabyś wokół nich utworzyć meandrujące rabaty.

Danusiu, ten Pan to mój Mąż Walczy sam z tym pobojowiskiem
Na szczęście, a może niestety, moja jest tylko połowa tej działki, którą widzisz przejeżdżając koło mnie.
Nie wiem, czy damy radę w tym roku posiać trawę, bo jeszcze musimy dokupić ziemi, aby dokończyć wyrównywanie terenu. Mąż chciał posiać ją chociaż tam, gdzie już jest równiutko, ale ja te miejsca planuję obsadzić roślinami, więc chyba trawa zbędna...
Rabaty wokół brzóz bardzo mi się podobają. Widziałam je na zdjęciach z Twoich realizacji. Świetnie to wygląda
Cieszę się, że do mnie zajrzałaś
Ogródek szczypiorka :) 13:31, 17 kwi 2012

Do góry
Jolu, prawie codziennie przejeżdżam koło Ciebie i widzę co jakiś czas jak się kręci pan po działce i coś robi. Miejsce pod trawnik przygotowane, czas wytyczyć rabatki i siać lub najpierw sadzić.

Raz już się przymierzałam do "nalotu" ale nie wpisałam sobie Twojego telefonu i przejechałam...hehe

Główna bolączka takich sporych ogrodów to powierzchnia. Z jednej strony zaleta, ale z drugiej wada, bo kasy sporo trzeba na takie obszary. Jednak przykłady z Ogrodowiska pokazują, że nawet niewielkim kosztem można osiągnąć piękny efekt.

Podobają mi się brzozy i mogłabyś wokół nich utworzyć meandrujące rabaty.
Ogród z perspektywą na przyszłość 13:23, 17 kwi 2012

Do góry
Monika,
a z tym drzewem - może coś takiego ozdobnego - klon palmowy, albo mój ulubiony dereń kousa? Tak, żeby do innej półki sięgnąć. Klon palmowy potrafi dość duży być, a nie tylko taki karłowaty. A dereń też może mieć ze 4m. A jak kwitnie to jest nie do pobicia. Przepiekne są brzozy, zwłaszcza te o całkiem białej korze, ale trochę z nimi kłopotu jak zaczną liście gubić. Choć z drugiej strony wystarczy taka dmuchawa do liści i tez problem przestaje być taki wielki.
A tę choinę kanadyjską tez Ci chciałam podrzucić, ale już się bałam, że znowu jakiś niewypał będzie. Ale widze, że szefowa też Ci ją podpowiedziała. Fajne drzewo.
Ogródek szczypiorka :) 13:18, 17 kwi 2012

Do góry
Witaj Jolu. Widzę że masz na działce brzozy
Mój ogród w cieniu drzew 12:57, 17 kwi 2012

Do góry
Witaj, Netko! Widzę, że ciężko pracujesz nad swoim ogrodem. Duże postępy poczyniłaś.
Zgadzam się z pomysłami EwyG. Nie wycinaj sosen, może nie są zbyt gęste, ale stanowią tło dla innych roślin. Masz piękne brzozy, to może stanowić osnowę ogrodu. Widziałam podobny ogród z brzozami w Gardenarium. Pięknie go Danusia zaprojektowała. Jest taki naturalny. Powinnaś chyba dążyć do takiego stanu. Tak piszę, bo i ja szukam ciągle inspiracji...a Twój ogród trochę przypomina mi mój. Zaglądając tu i słuchając rad doświadczonych ogrodników, próbuję dopasowywać je do swoich warunków. Rabata przy bramie wg pomysłu Ewy - jest super! Pozdrawiam
Ogródkowy chaos u monitki 21:09, 16 kwi 2012

Do góry
monitka napisał(a)

Monitka, czy robilas rysunek na zdjeciu swojego ogrodu? Sorki bo nie widze Sprobuj nie sadzic kilku pojedynczych roznych drzew, masz tu dwa rozne - daj albo jedno, albo trzy takie same moze....

Bociuś to jest na ich scenerii. Żeby zrobić na swoim zdjęciu musiałabym mieć wykupiony jakiś pakiet.
Tu jest jedno drzewo śliwa pissardi a to drugie duże to krzew jaśminowiec aureus on dorasta do 1,5 m i ma taki kulisty pokrój.
Widziałam w realizacjach, .że Danusia różnie sadzi raz kilka drzew w jednej grupie np. brzozy albo różne drzewa.

Monis, wejdz w zakladke Edycja i dalej wgraj tlo, mozesz swoja fotke wgrac bez problemu. Bedzie Cie pytal bez przerwy o aktualizacje i takie tam, ale wylaczaj. Sebek mnie przeszkolil, stad taka madra jestem
Kubusiowo 12:39, 16 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Jola hehhehe my tylko dla siebie te warzywa Ja wiem, że to wygląda na ogromny warzywnik ale z tego będzie na niego wydzielona jedynie niewielka cześć

Bogda hehehhe

Ania musieliśmy skorzystaz z pomocy bo nawet we trójkę nie dalibysmy rady tego przekopać

Ania teraz przeorał, bronować będzie w tym tygodniu Także przyjadę na prawie gotowe grządki Brzózek posadziliśmy na razie 11. Ale po każdej stronie będzie 31 Te brzozy są wykopane z naszej działki - z tej części co nie jest ogrodzona.

Justyna nie wiem czy będę zrywać darń w tym roku. Chciałam sobie unaocznić projekt a tu masz wersję kartkową

Kasia i Asiu no właśnie nie wiem czy te rabaty nie są zbyt duże.....

Marzenko będzie na górce. Pielenia będzie niestety

Justyna a ja jakoś lubię tę darń zrywać Może dlatego, że od razu widać ładny kształt rabat
ładnie to wygląda, tym bardziej ,że ja widziałam działkę w realu po lewej stronie kartki jest jezioro a po prawej samotniaładnie będzie szybko zrobicie
Ogródkowy chaos u monitki 12:10, 16 kwi 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Monitka, czy robilas rysunek na zdjeciu swojego ogrodu? Sorki bo nie widze Sprobuj nie sadzic kilku pojedynczych roznych drzew, masz tu dwa rozne - daj albo jedno, albo trzy takie same moze....

Bociuś to jest na ich scenerii. Żeby zrobić na swoim zdjęciu musiałabym mieć wykupiony jakiś pakiet.
Tu jest jedno drzewo śliwa pissardi a to drugie duże to krzew jaśminowiec aureus on dorasta do 1,5 m i ma taki kulisty pokrój.
Widziałam w realizacjach, .że Danusia różnie sadzi raz kilka drzew w jednej grupie np. brzozy albo różne drzewa.
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:09, 16 kwi 2012

Do góry
Rabata będzie szeroka od cisa do tej zielonej linii potem trawa. Przy płocie jak zaznaczone.

Mam nadzieję, że się domyślicie

W narożniku po prawej będą brzozy pożyteczne, tak żeby załonić trochę słup a pod nimi lawenda.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:34, 16 kwi 2012

Do góry
Witam, brzozy posadzone, jednak fotek brak. Wczorajsza pogoda nie pozwoliła wytknąć nosa na zewnątrz chałupy. Moja to się chowa przy Twojej
Wątku nie miałam, wytrzymałam bo czasu brakuje mi na wszystko. A jak się zaszyję w ogródku, to do cywilizacji typu komputer czy telewizor mnie nie ciągnie
A szopa to do zdjęć może i dobra, jednak do niczego innego. Dachówki już lecą - sąsiad tylko poprawia
Kubusiowo 08:36, 16 kwi 2012

Do góry
Jola hehhehe my tylko dla siebie te warzywa Ja wiem, że to wygląda na ogromny warzywnik ale z tego będzie na niego wydzielona jedynie niewielka cześć

Bogda hehehhe

Ania musieliśmy skorzystaz z pomocy bo nawet we trójkę nie dalibysmy rady tego przekopać

Ania teraz przeorał, bronować będzie w tym tygodniu Także przyjadę na prawie gotowe grządki Brzózek posadziliśmy na razie 11. Ale po każdej stronie będzie 31 Te brzozy są wykopane z naszej działki - z tej części co nie jest ogrodzona.

Justyna nie wiem czy będę zrywać darń w tym roku. Chciałam sobie unaocznić projekt a tu masz wersję kartkową

Kasia i Asiu no właśnie nie wiem czy te rabaty nie są zbyt duże.....

Marzenko będzie na górce. Pielenia będzie niestety

Justyna a ja jakoś lubię tę darń zrywać Może dlatego, że od razu widać ładny kształt rabat
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 18:35, 15 kwi 2012

Do góry
Witaj Aga. I jak tam brzozy...?
Kawał dobrej roboty....Podziwiam.
Dziewczyno, jak wytrzymałaś tak długo bez wątku ? Znowu... podziwiam
Mnie ta szopa się podoba... mogą być fajne zdjęcia.
Łączy nas wiekowa chałpa
Pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:01, 14 kwi 2012

Do góry
Irenka pytała o moje duuuuuuuuuuuże drzewa na działce..............
zatem odpowiadam...........
te drzewa to akacje.............są wiekowe, baaaaaaaaaaardzo duże i baaaaaaaaaardzo stare !!!!!!!!!!
wpisane są do rejestru zabytków, ponieważ mój ogród jest na terenie parku dworskiego Wietrzna.
Daaaaaaaaaaaawno, daaaaaaaaaaaaawno temu na działce obok był dwór, obecnie moja sąsiadka ma dom wybudowany na piwnicach dworskich. Cały park był ogromny i został podzielony na mniejsze działki no i sprzedany .........no a drzewa zostały.......lipy, akacje,brzozy i tulipanowiec.....
urok mają cudowny, niepowtarzalny...............
ale liści jesienią................o matko..........TONY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
myślę o kupnie odkurzacza do liści......

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:24, 10 kwi 2012

Do góry
dokładnie . Już przebieram nóżkami, bo jak mi dziś nic nie wyskoczy, jadę po moje brzozy . Gęba mi się uśmiecha od ucha do ucha. Szczegół, że dziś spałam jakieś 3 godzinki
W ogrodzie u Aguniady 17:51, 08 kwi 2012

Do góry
Witaj Agnieszko

Wpadłam pospacerować po ogrodzie i oniemiałam z zachwytu.....
Cudne brzozy, śliczne róże, uporządkowane rabatki...... Wspaniałe klimaty

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:41, 05 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
O brzozy doorenbos uwielbiam, dzisiaj widzialam 5 m za 739 zł!!!

Dlatego też kupuję mniejsze egzemplarze
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 20:42, 05 kwi 2012

Do góry
O brzozy doorenbos uwielbiam, dzisiaj widzialam 5 m za 739 zł!!!
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:17, 05 kwi 2012

Do góry
rododendrony pójdą pod sosnę himalajską

Właśnie myślę, co tam jeszcze dosadzić, choć muszę pomierzyć czy jeszcze coś wejdzie. Jak się wszystko rozrośnie, żeby nie było za ciasno. Chyba, że trochę traw wyższych, by stworzyć kilka pięter. Po świętach pojadę sprawdzić jakie będą w tym sezonie
I po świętach odbieram brzozy Doorenbos
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies