Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

anula_wn 08:15, 01 sie 2012

limka w porannym słońcu

miłego dnia wszystkim, ja dzisiaj z doskoku....muszę podziałać w ogrodzie, bo w weekend znów wyjazd (do Kubusiowa, ta dam ! )
paola1a 08:58, 01 sie 2012

Witaj Aniu
Jetsem tu nowa i podglądam różne ogrody ale jak weszłam tutaj to oszalałam z zachwytu- głównie nad Twoją limelight ( kiedy moje będą takie) ale nie tylko. Piękny ogród- zadbany i dopieszczony, muszę go sobie dokładniej pooglądać i na dobry humor przynajmniej raz dziennie oglądać Twoją limelightkę ( a tak w ogóle to ile ona ma mniej więcej lat)
anula_wn 09:06, 01 sie 2012

paola1a - dziękuję za miłe słowa! lubię porządek i w ogrodzie też staram się go mieć
limeligt myślę, ze ma ok. 5 lat, bo ja mieszkam 3, a jak kupiliśmy dom to ona była mała (mogła mieć 1-2 lata). Trudno dokładnie określić. Jest mało wymagająca i piękna, więc polecam !
Gardenarium 09:10, 01 sie 2012

Limelight to hortensja nr 1 na Ogrodowisku, nie można jej nie mieć Po prostu trzeba ją mieć.

Anula, oj coś mi się zdaje że polecisz z perowskią w brzozy i na słoneczko.

Instagram Ogrodowiska
anula_wn 09:12, 01 sie 2012

tak myślisz Danusiu.....? a tak mi się podoba koło ławeczki, ehhh
no ale jak mus to mus, dzisiaj idę sadzić, może od razu ją przewalę ?

Sebek 09:21, 01 sie 2012

anula_wn napisał(a)
limka w porannym słońcu

miłego dnia wszystkim, ja dzisiaj z doskoku....muszę podziałać w ogrodzie, bo w weekend znów wyjazd (do Kubusiowa, ta dam ! )

No pięknie nas przywitałaś w sierpniu
I pozdrów Gosię ode mnie - bo jak wiemy od świata ona odcięta
arcobaleno 09:26, 01 sie 2012

WOW! Jakie limelighty wieeelgaśne !
Evchen 09:40, 01 sie 2012

Gardenarium napisał(a)
Limelight to hortensja nr 1 na Ogrodowisku, nie można jej nie mieć Po prostu trzeba ją mieć.
(...)
\
Absolutnie się zgadzam Mało tego - powiem, że każdy kto zobaczy Limelight prędzej czy później ją kupi To jest jak wirus - ale jaki piękny i nieszkodliwy
Wczoraj właśnie Limelight zawitała w sąsiadującym ze mną ogrodzie! I będzie pięknie rosła po drugiej stronie płotu vis a vis mojej hortensji Pięknie to będzie wyglądać za kilka lat!
Mój tata, zapalony ogrodnik - amator hortensje kojarzył z hortensjami bukietowymi Ale jak zobaczył moją wpadł w zachwyt - a to młódka przecież jeszcze....
Ciekawe co by powiedział, gdyby zobaczył Limelight u Danusi i Anulki....

anula_wn 09:54, 01 sie 2012

Ev, masz całkowitą rację ! ją trzeba mieć a najlepiej szpaler jeśli jest miejsce
ogrodowe wymiękają, faktycznie chyba jak u Danusi tylko w donicach powinny być

Sebek, pozdrowię oczywiście !!!

Marta

lecę do ogrodu, teraz mój synio tu (tzn. nie na ogrodowisku, jeszcze...) rządzi! wpadłam na chwilkę, bo prądu nie było i mu padł net....
AniaK 10:01, 01 sie 2012

Anulka, a ta Twoja Limka to jest szczepiona, czy tak normalnie od ziemi rosnie?

A pomysł Danusi- Perovskia pod brzozą, oj chyba skorzystam, czemu na to wcześniej nie wpadłam.