Beatko, miło mi
Tak, ja jestem nauczycielką, Beatka Szemusia, Ewa 777 i jeszcze kilka dziewczyn
Ja uczę matematyki w gimnazjum i szkole podstawowej
Pozdrawiam
Z dzieleniem czekamy do wiosny.
Przesadziłam dziś trzy bronzity Ale nie dzieliłam. Niewielki przyrost młodych korzonków od lipca miały. Niemal kształt doniczki nadal
Joasiu, dopisałam
Jest pewnie więcej rozchodników. Te spisałam z artykułu Danusi
Byłam ostatnio w szkółce, intensywnie oglądałam rozchodnik o bordowwych gałązkach. Ułamała mi się jedna gałązka więc wzięłam i mam w wazonie. Pokazuje białe kwiatki. Chyba kupię go, jak będę blisko tej szkółki
Ja swoje zostawiam na zimę i przycinam dopiero wiosną bo lubię te ich "jeżyki". One zdobią całą zimę. Moja babcia natomiast też ma sporo jeżówek i ścina od razu po przekwitnięciu bo ogród ma z dala od domu i zimą i tak nie widzi roślin. Moja wersja jest o tyle gorsza, że jeżówki okropnie się wysiewają a z tych główek wylatują tysiące nasion. Wiosną muszę je wyrywać nawet z kostki granitowej... Wg mnie zrób tak jak wolisz. Ani ścięcie ich ani pozostawienie nie będzie miało wpływu na kwitnienie w przyszłym sezonie
Mirelko, nie tęsknię do jesieni, bo kojarzy mi się z zimnem i mokrymi dniami. Wolałąbym jeszcze dni, kiedy będzie można na tarasie posiedzieć. Ale deszcz jest potrzebny ogrodowi, więc nie narzekam. Ale już tak chętnie nie wychodzę do ogrodu. Lubię bose stopy. W takiej pogodzie chodzenie na boso może najwyżej skończyć się katarem.
Jesień ... sama jestem jej ciekawa w tym roku i jej kolorów.
Sedum 'Matrona' o bordowo-brązowych liściach
Sedum 'Brilliant' oferuje zarówno jasne jak i ciemniejsze różowe płatki
Sedum 'Carmen' ma kwiaty ciemniejsze, fioletowe lub różowe
Sedum 'Meteor' z czerwonymi kwiatami
Sedum 'Autumn Joy - bardzo znana, kwitnie później niż inne i ma różowo-brązowe kwiaty. Jest bardzo efektowna
Sedum 'Stardust' - o białych kwiatach, wyjątkowo ładna i delikatna
Sedum alboroseum 'Mediovariegatum' o zielono-żółtych, atrakcyjnych liściach
Joasia jeszcze poleciła:
Sedum Spectabile 'Mr Goodbud
Jutro zrobię fotki moich Mam trzy odmiany Ale nie znam nazw
(tego Ewa kiedyś nazwała, ale nie zanotowałam )
Tak przygina się długie gałęzie po łuku jakby w dół i trzeba czymś przyciągnąć do ziemi
nie wiem kiedy się kulkuje - ja pierwszy raz to zrobiłam na wiosnę i poznałam efekty - super masa kwiatów
a tu widać jak sama się już ustawia
a tu widać że nie trzeba aż do samej ziemi naginać gałazek
tu miałam taka podporę u Tuscany i spore gałęzie ale nie tak długi by wygiąć ladnie łukowatu do ziemi więc po tej podporze przyginałam na poziomo żeby rosła no i pierwszy raz zobaczyła że może być kwiatów więcej
Bardzo fajnie ci idzie z tym wymyślaniem.
Sensownie, konkretnie i rabaty fajnie kończysz. Konsekqentnie.
Kubuś malutki. Stąd te problemy. Przyzwyczai się. A jak znajdzie fajnego kolegę, to dla niego będzie chodził do przedszkola. Emocje nam towarzyszą całe zycie. Czasem dobre, czasem złe. Czasami nam smutno, innym razem śmiejemy się. Przetrwacie to. Ważne, że Kubuś sobie tłumaczy, że musi
Iwonko, Kubuś w lipcu miał 3 latka.
Też tak robię, że po przedszkolu jedziemy do sklepu i coś sobie wybiera
Kubuś wie,że mamusia idzie do pracy zarabiać pieniążki, ale nie mogę już mówić,że na zabawki dla niego, bo powiedział, że on nie chce zabawek, a ja mam być z nim w domu, tak wszystko rozumie i przeżywa.
Ale musi chodzić i być wśród dzieci to dla jego dobra