Aguś Ja też się uczę na błędach...Te rabaty co rok były inne i co sezon dużo kasy wydawałam na coś nowego, innego. Szukałam cały czas swojego stylu i cieszę się bardzo, że poszukiwania zakończyłam sukcesem bo z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że ten maxi minimalizm bardzo mi odpowiada
A na zielonym dywanie coraz więcej ozdób chwastowych
Ale nie dam za wygraną - będę je tępić w sensie wyrywać ... tylko nie wiem czy przed koszeniem czy raczej po ...
To musi naprawdę działać ... wystarczy popatrzeć na Twoje dorodne rośliny
PS Ale trawnik też tym podlewasz?
PS2 Wybierasz się do Pęchcina?
Polinka, wracam już któryś raz do zdjęć rabaty - ależ to wszystko masz spójne i cudowne - ach powzdycham, że też mogłam tak ładnie zrobić a nie zrobiłam.
Dobrze, że można się uczyć od innych (a nauka, wiadomo, kosztuje).
Polinko, na ten rok skarbonka opróżniona, a na wakacjach ogrodowych będziemy siedzieć na tarasie i wąchać kwiatki
A jak już d... będzie mnie boleć od siedzenia (U Sebka czytałam, ze na huśtawce wysiedział dwie minuty aż, ale mój M przytrzyma mnie dłużej - znam go ) to wezmę się za pielenie, a wieczorem podlewanie ogrodu - czas zleci. Jakby co, zamelduję o zmianach
Baronami się martwiłam, ale dziś patrzę, ze wydłużają łebki. Czyli już się ukorzeniły, teraz pójdą w górę
Te upały wykończyły nie jedna roślinkę ... w nogach woda, a listki wysuszone, nie ma co się dziwić, ze końce zaschły. U mnie żurawka citronella się przypaliła miejscami.
Dzisiaj zaczęli mi ryć przedpłocie... Lawenda I kostrzewa juz wykopana... Graby może sie urataują.
Mam drugi dzień migrenę a lek na głowe mi sie skończył, receptę odbiorę dopiero jutro.... Tylko ogród jest w stanie mnie uratować.
Co do deszczu ani grama, ale jest pochmurno.... Więc mam nadzieje wytrzymac te zapowiadane 28 stopni, dom wietrzę z wczorajszego ukropie.....
Tak jak radzisz to by było fajnie, tylko, że nie ma możliwości posadzenia w jednej lini przez całą rabatę, bo wszędzie coś rośnie, wymieszane, większe iglaki zakryją red barona. Wiesz to są pierwsze nasadzenia wszystkiego co się podobało i teraz próbuję to jakoś uratować wizualnie.
Czyli w 4 rzędach Ci nie pasuje, a pierwotna koncepcja też nie?
Ty byś widziała w rzędzie przez całą rabatę jeden przy drugim - dobrze zrozumiałam?
O będzie ściana wodna! Super wiadomość
Iwonko idziecie w tym roku jak burza z pracami w ogrodzie! Teraz wakacje to aż strach się bać co przez dwa miesiące znów nowego pojawi się u Ciebie
Moje Barony chyba wyższe i bardziej wybarwione ale ciężko określić ze zdjęcia. Niestety teraz podaczas upałów zasychają im końcówki mimo obfitego podlewania...