Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:02, 07 lip 2015

Do góry
jalos napisał(a)

Polinka, wracam już któryś raz do zdjęć rabaty - ależ to wszystko masz spójne i cudowne - ach powzdycham, że też mogłam tak ładnie zrobić a nie zrobiłam.
Dobrze, że można się uczyć od innych (a nauka, wiadomo, kosztuje).

Aguś Ja też się uczę na błędach...Te rabaty co rok były inne i co sezon dużo kasy wydawałam na coś nowego, innego. Szukałam cały czas swojego stylu i cieszę się bardzo, że poszukiwania zakończyłam sukcesem bo z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że ten maxi minimalizm bardzo mi odpowiada
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:16, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Co do Ciebie zaglądam to zachwycam się zielonym dywanem

Gnojówką z pokrzyw podlewam cały ogród co dwa tygodnie.

A na zielonym dywanie coraz więcej ozdób chwastowych
Ale nie dam za wygraną - będę je tępić w sensie wyrywać ... tylko nie wiem czy przed koszeniem czy raczej po ...

To musi naprawdę działać ... wystarczy popatrzeć na Twoje dorodne rośliny

PS Ale trawnik też tym podlewasz?
PS2 Wybierasz się do Pęchcina?
Mój ogród pod górkę... 22:58, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Aż się dłużej zatrzymałam na fotce odkrywkowej! Masz więcej zdjęć z powstawania ogrodu?

No coś tam mam. Generalnie skały, glina, kamień i bajzel
W Kruklandii 20:52, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wstawaj Smutno tak samej od rana...

Nie spałam już jak to pisałaś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:29, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
I dalsze...

Polinka, wracam już któryś raz do zdjęć rabaty - ależ to wszystko masz spójne i cudowne - ach powzdycham, że też mogłam tak ładnie zrobić a nie zrobiłam.
Dobrze, że można się uczyć od innych (a nauka, wiadomo, kosztuje).
Ogródek Iwony 14:26, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
O będzie ściana wodna! Super wiadomość
Iwonko idziecie w tym roku jak burza z pracami w ogrodzie! Teraz wakacje to aż strach się bać co przez dwa miesiące znów nowego pojawi się u Ciebie

Moje Barony chyba wyższe i bardziej wybarwione ale ciężko określić ze zdjęcia. Niestety teraz podczas upałów zasychają im końcówki mimo obfitego podlewania...

Polinko, na ten rok skarbonka opróżniona, a na wakacjach ogrodowych będziemy siedzieć na tarasie i wąchać kwiatki
A jak już d... będzie mnie boleć od siedzenia (U Sebka czytałam, ze na huśtawce wysiedział dwie minuty aż, ale mój M przytrzyma mnie dłużej - znam go ) to wezmę się za pielenie, a wieczorem podlewanie ogrodu - czas zleci. Jakby co, zamelduję o zmianach
Baronami się martwiłam, ale dziś patrzę, ze wydłużają łebki. Czyli już się ukorzeniły, teraz pójdą w górę
Te upały wykończyły nie jedna roślinkę ... w nogach woda, a listki wysuszone, nie ma co się dziwić, ze końce zaschły. U mnie żurawka citronella się przypaliła miejscami.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:21, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć!!! Pewnie jeszcze urlopujesz i przekręcasz się na drugi bok...

Tak dokładnie robilam bo na jednym boku leżąc bylo za gorąco
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:56, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
U Ciebie trawnik schnie, u mnie trawy...gracki w ogrodzie mają suche końcówki, w donicach wniosłam do garażu bo jeszcze trochę i by poschły całe mimo podlewania dwa razy dziennie...dzielenie chyba dopiero we wrześniu

Ratuj gracki u mnie ML mają gdzieniegdzie suche końcówki.
Gracki jakoś się trzymają, może dlatego, że maleństwa
Ogród Mirelli 10:03, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

A jaka była pierwotna koncepcja?

Paulinka pierwotna koncepcja na stronie tam gdzie trawa w rzędach 3 ostatnie zdjęcia strona 175 - zobacz i oceń

Stoję nad tą rabatą i jedna linia nie chce wyjść za dużo już tam iglaków
A może rzędy poziomo hmmmm muszę zobaczyć jak by to było?
Typografia ogrodu 09:38, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Ha,ha W tamtym roku na Walentynki dostałam drabinę I teraz mam swoją własną prywatną eM jak chce pożyczyć to jest krzyk

Jeśli taki prezent sprawił Ci przyjemność to czemu nie ja też często mam niestandardowe potrzeby
Ogród Mirelli 09:21, 06 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Tak jak radzisz to by było fajnie, tylko, że nie ma możliwości posadzenia w jednej lini przez całą rabatę, bo wszędzie coś rośnie, wymieszane, większe iglaki zakryją red barona. Wiesz to są pierwsze nasadzenia wszystkiego co się podobało i teraz próbuję to jakoś uratować wizualnie.

Czyli w 4 rzędach Ci nie pasuje, a pierwotna koncepcja też nie?

Ty byś widziała w rzędzie przez całą rabatę jeden przy drugim - dobrze zrozumiałam?

A jaka była pierwotna koncepcja?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:58, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Zazdroszczę deszczu...u nas pokropiło 5 min. o 6.30...

Marzen, przyjemnego i tak długo wyczekiwanego rycia w ogrodzie

Dzisiaj zaczęli mi ryć przedpłocie... Lawenda I kostrzewa juz wykopana... Graby może sie urataują.
Mam drugi dzień migrenę a lek na głowe mi sie skończył, receptę odbiorę dopiero jutro.... Tylko ogród jest w stanie mnie uratować.
Co do deszczu ani grama, ale jest pochmurno.... Więc mam nadzieje wytrzymac te zapowiadane 28 stopni, dom wietrzę z wczorajszego ukropie.....
Typografia ogrodu 08:47, 06 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

O to wielki. Mój ma dobre 3 metry (zdjęcie robione z drabiny) -prezent urodzinowy (tulipanowiec nie drabina) i najdroższe u mnie drzewo wiec musi sie prezentować

Ha,ha W tamtym roku na Walentynki dostałam drabinę I teraz mam swoją własną prywatną eM jak chce pożyczyć to jest krzyk
Mój ogród pod górkę... 08:43, 06 lip 2015

Do góry
Aż się dłużej zatrzymałam na fotce odkrywkowej! Masz więcej zdjęć z powstawania ogrodu?
Ogród Mirelli 08:42, 06 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Mirelko, ML rozrosną się bardzo i nie ma co tu liczyć, że jakoś je opanujesz Na poczatku czyli pierwsze 3,4 lata będą powoli szły do góry ale ML z założenia jest wielkim miskantem

Ten Red Baron coś mi nie pasuje w takim ułożeniu...nie myślałaś aby posadzic go w jednym rzędzie przez całą długość rabaty? Wiem, że lubisz wszystko pod linijeczkę i dlatego myślę, że mogłabyś Red Barona wykorzystać właśnie do takiego równego nasadzenia. A może ML też posadzić z tyłu rabaty w jednym rzędzie i będzie dawał efekt ażurowego, jednakowego tła dla tych iglaczków?

Tak jak radzisz to by było fajnie, tylko, że nie ma możliwości posadzenia w jednej lini przez całą rabatę, bo wszędzie coś rośnie, wymieszane, większe iglaki zakryją red barona. Wiesz to są pierwsze nasadzenia wszystkiego co się podobało i teraz próbuję to jakoś uratować wizualnie.

Czyli w 4 rzędach Ci nie pasuje, a pierwotna koncepcja też nie?

Ty byś widziała w rzędzie przez całą rabatę jeden przy drugim - dobrze zrozumiałam?

Lawendowy zawrót głowy 08:39, 06 lip 2015

Do góry
Przychodzę z ochłodą U nas dzisiaj trochę odpoczynku od tego żaru
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:25, 06 lip 2015

Do góry
Co do Ciebie zaglądam to zachwycam się zielonym dywanem

Gnojówką z pokrzyw podlewam cały ogród co dwa tygodnie.
Ogródek Iwony 08:18, 06 lip 2015

Do góry
O będzie ściana wodna! Super wiadomość
Iwonko idziecie w tym roku jak burza z pracami w ogrodzie! Teraz wakacje to aż strach się bać co przez dwa miesiące znów nowego pojawi się u Ciebie

Moje Barony chyba wyższe i bardziej wybarwione ale ciężko określić ze zdjęcia. Niestety teraz podaczas upałów zasychają im końcówki mimo obfitego podlewania...
W Kruklandii 08:07, 06 lip 2015

Do góry
Wstawaj Smutno tak samej od rana...
Moja codzienność - ogród Oli 08:03, 06 lip 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies