Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 09:19, 06 lip 2015

iwka napisał(a)
Hej Mirella, powiedz mi jak wychowałaś swoje psy, że nie niszczą Ci rabat, ja mam jednego i muszę wszystko zagradzać bo strasznie psoci, nawet trawa się odparza i placki suche tam gdzie leżakuje

Hej. Oj moje psy nie są wychowane, sporo strat w ogrodzie,ale szczęście tych biednych sierotek jest dla mnie ważne, więc im wybaczam i naprawiam to co zniszczyły
Połamane gałęzie, pędy od razu wycinam, doły zasypuje, posikane tujki mam obcięte od dołu, rabaty różane przy płocie mam ogrodzone płotkami
polinka 09:21, 06 lip 2015

MirellaB napisał(a)

Tak jak radzisz to by było fajnie, tylko, że nie ma możliwości posadzenia w jednej lini przez całą rabatę, bo wszędzie coś rośnie, wymieszane, większe iglaki zakryją red barona. Wiesz to są pierwsze nasadzenia wszystkiego co się podobało i teraz próbuję to jakoś uratować wizualnie.

Czyli w 4 rzędach Ci nie pasuje, a pierwotna koncepcja też nie?

Ty byś widziała w rzędzie przez całą rabatę jeden przy drugim - dobrze zrozumiałam?

A jaka była pierwotna koncepcja?

szemusia 09:24, 06 lip 2015

Ładny ogród tworzysz, Mirella

Hortensje piękne. Rozmawiałam kiedyś z ogrodnikiem zajmującym się hortkami i on twierdzi, że aby ogrodowe były niebieskie, to trzeba je podlewać specjalnym nawozem już w poprzednim sezonie, wtedy, gdy zawiązują pąki. Więc Twoje mają jeszcze barwnik z ubiegłego roku. Stąd te przebarwienia.
MiraR 09:29, 06 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Trawa w upałach wygląda świetnie

Ale masz zadbany trawnik,normalnie dywan.Co robisz,że tak pięknego się dochowałaś.
No to teraz zasypię Cię pytaniami

1.Jaką masz glebę?

2.To młody trawnik czy dawniej zakładany?

3.Jaką mieszankę siałaś? no chyba,że to trawnik z rolki.

4.Jakie czynności pielęgnacyjne wykonujesz przez cały rok?

5.Jak radzisz sobie z chwastami? Bo przecież pojawiają się nawet na zadbanych trawnikach.Ręcznie je likwidujesz czy opryski stosujesz? A jeśli opryski na chwasty to jakie?

6.Jak często podlewasz? Ręcznie czy raczej masz automatyczne nawadnianie?

7.Jakich nawozów używasz? Wiosennych,jesiennych?

Marzy mi się taki Sporo tych pytań,mój podniszczony przez moje psice,chwasty też rosną..aaaa.. no właśnie..jak wychowałaś swoje pieski,że go nie niszczą ani nie wchodzą w rabaty?

Pozdrawiam
MiraR 09:31, 06 lip 2015

Zapomniałabym Czy masz siatkę na krety założoną?
To chyba wszystie pytania jakie mi się nasunęły
lorka 09:57, 06 lip 2015

Fajny ogród się tworzy , trawa pierwsza klasa
Mam pytanie.. mieszkałaś może w Gdańsku?
frezja 10:00, 06 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Moja rabata hortensjowa

śliczna rabatka..dołożyłabym coś płożącego..

mam jedną trzmielnę jak u Ciebie i tez myślę o jeszcze dwóch.
MirellaB 10:03, 06 lip 2015

polinka napisał(a)

A jaka była pierwotna koncepcja?

Paulinka pierwotna koncepcja na stronie tam gdzie trawa w rzędach 3 ostatnie zdjęcia strona 175 - zobacz i oceń

Stoję nad tą rabatą i jedna linia nie chce wyjść za dużo już tam iglaków
A może rzędy poziomo hmmmm muszę zobaczyć jak by to było?
MirellaB 10:05, 06 lip 2015

szemusia napisał(a)
Ładny ogród tworzysz, Mirella

Hortensje piękne. Rozmawiałam kiedyś z ogrodnikiem zajmującym się hortkami i on twierdzi, że aby ogrodowe były niebieskie, to trzeba je podlewać specjalnym nawozem już w poprzednim sezonie, wtedy, gdy zawiązują pąki. Więc Twoje mają jeszcze barwnik z ubiegłego roku. Stąd te przebarwienia.

Tak pewnie jest, bo teraz niebieskim nie były sypane Czekam, aż wszystkie zakwitną
Tess 10:11, 06 lip 2015

Fiu, fiu! Mirelko, świetnie! Trawnik jak marzenie, a rabaty miodzio.