Aniu, dziś chciałam wykopać, ale się mocno rozrosły korzonki i najpierw muszę wyzbierać kamyczki spod jej nóżek. Zaczęło padać i z pracy w ogrodzie nici. Ale niech pada. Woda roślinkom potrzebna. Praca poczeka. Trawki chyba lepiej dzielić na wiosnę. Wszędzie tak czytam. Nigdy nie wiadomo, czy zdążą się ukorzenić przed mrozami.
Oj tam straszyłeś, a garaż zupełnie fajnie wygląda. A w tym słońcu po prostu cudnie. Jest się czym cieszyć. A gdzie względem garażu masz kącik wypoczynkowy z pergolą?
Mi się podoba
Ładnie kwitną zarówno ostróżki jak i Limki. Moja jedna Limka też położyła 'główki' pod naporem deszczu. Podobają mi się brązowe trawki. Iwonko czy już je dzieliłaś? Bo ja mam jedną i w niedalekiej przyszłości chciałambym ją podzielić.
Michal, każdy robi tak, jak jemu się podoba. Jeżeli lubisz mieszany styl, to nikomu nic do tego.
Ważne, że robisz to z pełną świadomością, a nie przez pomyłkę.
Linie proste w ogrodzie wcale nie muszą narzucać minimalizmu. Dowodem jest mój Ogródek, który tworzę w formie i kolorach akceptowalnych przede wszystkim dla mnie i mojego M.
Jeśli przy okazji to podoba się innym, to mnie to cieszy. Jeśli komuś się nie podoba, to jest jego problem.
Chatki góralskie mają swój klimat. Nie mogę się doczekać dzisiejszych zdjęć.
Co do ławeczki, jest wyjątkowa. Istnieje możliwość, że jest idealne rozwiązanie aranżacyjne na nią w twoim ogrodzie. Ja jeszcze go nie odkryłam. Mam za mało danych.
Ale wspomniałeś, że lubisz róże. To mógłby być fajny zakątek różany z taką romantyczną ławeczką.
Teraz to ja się rozpisałam. I to z telefonu
Miłego dnia
Temat ławeczki odkładam na razie na bok, jednak lubię subtelne połączenia stylów, oczywiście nie zawsze to musi do siebie pasować, czasem tą granicę można niepozornie przekroczyć i jest kicz, ale jak zobaczycie w jakim stylu jest budynek gospodarczy to może inaczej na całość popatrzycie, domek jest taki sam, jak chatka "Jasia i Małgosi" a ogród robię w prostych liniach, nie każdy na to spojrzy pozytywnie, każdemu podoba się co innego i należy to uszanować, bo po to jest też to forum, aby przyjmować krytykę, ale przyjmować ją pozytywnie, tak jak staram się to robić.
Z założenia mimo, że ukierunkowany byłem w ogród minimalistyczny, już połączyłem style, wiejskiej, góralskiej chatki z nowoczesnymi prostymi liniami.
Jutro zobaczycie to połączenie - bocznej ściany góralskiego garażu z prostymi liniami rabat.
Dla mnie ten budynek jest dopełnieniem ogrodu i mnie się to podoba, ale zapewne nie każdego zachwyci.
Najważniejsze, że staram się od Was uczyć i pozytywnie, konsekwentnie wyrzucać swoją energię w nazwijmy to projektowanie mojego zakątka, bo o to chyba Nam chodzi
Ale się rozpisałem hehehe
Gosia odważyła się głośno powiedzieć, lecz wyraźnie, ze to inna bajka.
Ma rację. Ławeczka do stylu romantycznego pasuje. Pergola nie wskazuje na taki. Pozostałe dokonania też https://www.pinterest.com/pin/337910778268961811/
Iwonko
U mnie dobrą ziemię można kupić na składach żwiru, piasku, kamienia ... ale warto też podpytać w okolicy ... może ktoś się ogłasza na OLX?
Pozdrawiam
Iwonko to róża z mojego ogrodu.To Hansestadt Rostock. Mam jeszcze Syrius,Crown Princess Margareta,Pomponella,Aspirin Rose,Apricot Nectar.
Szkoda,że nie mam miejsca na więcej..
Wiem,że lubisz róże w żółtawych odcieniach,moje są jakby wpadające w lekki pomarańcz-łosoś.
A to Crown Princess Margareta
Cierpliwi dostają wszystko rzekomo
Iwonka budleja rośnie w części "przed Ogrodowiskowej" czyli na środku trawnika. Też myślę nad nią i nad całym tym kątem, ale to temat na przyszły sezon dopiero W każdym razie fajnej inspiracji z budleją nie posiadam niestety.