Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 11:40, 18 sty 2016

Do góry
iwka napisał(a)
mojej wcale nie widać, pod śniegiem leżakuje

a to Ty śniegu musisz mieć zdecydowanie więcej.
Tu ma być ogród :) 11:38, 18 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Ja w tym roku tez nie wiazalam.w ubieglym zwiazalam i nawet troche okopczykowalam.jak na azie sniej jej nie polamal.zobaczymy czyb przrzyje mroz

też ciekawa jestem, ale raczej nastawiam się na to, że nie uda jej się.
Tu ma być ogród :) 11:24, 18 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

ooo nie tylko ja nie związałam stipy

była związana, ale tyle razy mi te wstążki zleciały, że w końcu dałam sobie spokój, zresztą po tych dużych mrozach i tak postawiłam na niej krzyżyk.
W przyszłym roku chyba wykorzystam do wiązania traw plastikowe zaciski.
Tu ma być ogród :) 11:22, 18 sty 2016

Do góry
inag napisał(a)
Cześć! Daj znać jak roleta! Kiedy będzie gotowa? Ja do jadalni zamówiłam dzień-noc i ciekawa jestem jak to będzie wyglądało. Czekam na fotki

też czekam, nic nie przyspieszam, żeby tylko teraz wszystko było ok.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:17, 18 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Oczarowanym można tylko wyjść z Twojego ogrodu - mnogość kolorów, różnorodność roślin, romantyczne zestawienia, eh... cudownie jest.

Czy na zdjęciu powyżej te dwukolorowe roślinki to hosta czy jakaś nieznana mi odmiana konwalii?

Powiedz mi czy zbierasz nasiona z orlików, kiedy powinno się je wysiewać?
Też bardzo lubię te kwiaty, choć na razie mam tylko 2 kolory, jesienią zebrałam w miejskim ogrodzie nasiona z czarnego orlika, ale nie wysiałam, jak zrobię to wiosną to będzie dobrze?

Na zacytowanej fotce są hosty faliste

Nasionka orlików ostatnio pozbierałam, ale one same się wysiewają, siewkę łatwiej przesadzić tam, gdzie bardziej pasuje, niż bawić się z wysiewaniem, no chyba, że bezpośrednio do gruntu, terminów wysiewów za bardzo nie musisz trzymać, orliki to majowe kwiatki, więc jak wysiejesz wiosną to i tak zakwitną dopiero w przyszłym roku
o orlikach i ich uprawie polecam stronkę:
https://zojalitwin.wordpress.com/2011/03/27/orlik/
Czasem słońce czasem deszcz 08:36, 18 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne zdjęcia dziś dodała Ewuś, takie słoneczne, rozświetlone - słońce to jednak dodaje ogrodowi uroku o każdej porze roku.

Dziękuję, miło się czyta takie komentarze
Tu ma być ogród :) 08:08, 18 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ooo nie tylko ja nie związałam stipy
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:08, 18 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wizualizacja rabaty przy tarasie przepiękna i bardzo naocznie pokazuje jak to będzie, a będzie super!
to super, ze sie podoba - jeszcze tylko realizacja i bedzie git
Na Łowieckiej 00:25, 18 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ilonka, ale piękne dzieło wyszło z pod Twoich rąk, na pewno rodzice będą zachwyceni.

P.s. Roleta poszła do poprawki, a właściwie zrobią mi drugą.

Ciekawa jestem jak na ścianie to będzie wyglądało... Właśnie robię drugą część, na szczęscie już będzie krótsza bo cięcie tych rurek to istny koszmar... M-owi się spodobał efekt końcowy i dziś był w Castor. po jakąś inną tarczę do piły. Zobaczymy jak jutro się sprawdzi.
Mam nadzieję, że tym razem będziesz zadowolona! Trzymam kciuki!
Tu ma być ogród :) 23:24, 17 sty 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam!

Witaj niezmordowana Kobieto... siewy już poczyniłaś i jak Cię dogonić?
Tu ma być ogród :) 23:21, 17 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Graby mam, smaragdy też. Z jednych i drugich jestem zadowolona

Ja na razie mam tylko szmaragdy, mimo, że to tylko tuje, to je bardzo lubię i liczę, że spełnią swoje zadanie, czyli za 2 - 3 lata dorosną do takiej wysokości, że stworzą zieloną przesłonę zapewniającą nam wyczekiwaną prywatność.
Tu ma być ogród :) 23:17, 17 sty 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
wybrałaś graby? myślę że będziesz zadowolona

Wybrałam, to już pewne, obym wiosną znalazła ładne okazy.
Tu ma być ogród :) 23:15, 17 sty 2016

Do góry
Miło, że zaglądacie, nawet jak mnie trochę mniej
W sobotę rano ukazał nam się śnieg, najwięcej tej zimy, jak do tej pory, fajnie, bo jeśli sprawdzą się prognozy o nadchodzących mrozach, to roślinom taka kołderka bardzo się przyda.

Weekend był narciarski, tak się rozochociłam, że jak dla mnie taka zima to może jeszcze trwać, tym bardziej, że Śląsk w tym roku ferie ma w ostatniej turze, czyli dopiero za miesiąc.

Ja i mój ogródek, a może ogród 23:05, 17 sty 2016

Do góry
wizualizacja rabaty przy tarasie przepiękna i bardzo naocznie pokazuje jak to będzie, a będzie super!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:01, 17 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

jej, jaki on piękny!
Ale tak czytam i jeśli to prawda, że kwitnie co 18 miesięcy to ja bym nie dała rady, tylko nastawiła się na zakupy co roku
Typografia ogrodu 23:01, 17 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ściankę widziałam, podziwiam Cię za to, że podejmujesz się sama takich prac, ja bym nie miała pojęcia jak to ogarnąć, a wyszłoby pewnie masakrycznie.

Mam nadzieję, że już wszyscy zdrowi u Was?

Tak na szczescie zdrowi.dziekuje za troske.to mile
Dzis troche fugowalam i nie powiem to nie jest moja ulubiona robota
Wiesz ze ja lubie takie prace,zaprawa,mieszadlo... juz planuje wielkanocne betony-formy nawet czekaja na zalanie,beton jest pewnie jak skoncze sciane to sie tym zajme.a skonczyc musze szybko bo to jednak w srodku domu i balaganu troche z tego jest.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 22:58, 17 sty 2016

Do góry
No proszę, już papryka wysiana.
Jesteś niesamowita, ja bym pewnie po takich wojażach, jak ostatnio miałaś, dwa tygodnie się do życia zbierała, a Ty już od następnego dnia po powrocie na pełnych obrotach.
Ogródek Iwony 22:56, 17 sty 2016

Do góry
o i znowu się wiosenne przemiany u Iwonki szykują, no to czekam co wymyślicie.
Typografia ogrodu 22:54, 17 sty 2016

Do góry
Ściankę widziałam, podziwiam Cię za to, że podejmujesz się sama takich prac, ja bym nie miała pojęcia jak to ogarnąć, a wyszłoby pewnie masakrycznie.

Mam nadzieję, że już wszyscy zdrowi u Was?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:52, 17 sty 2016

Do góry
Agania napisał(a)
[img

Oczarowanym można tylko wyjść z Twojego ogrodu - mnogość kolorów, różnorodność roślin, romantyczne zestawienia, eh... cudownie jest.

Czy na zdjęciu powyżej te dwukolorowe roślinki to hosta czy jakaś nieznana mi odmiana konwalii?

Powiedz mi czy zbierasz nasiona z orlików, kiedy powinno się je wysiewać?
Też bardzo lubię te kwiaty, choć na razie mam tylko 2 kolory, jesienią zebrałam w miejskim ogrodzie nasiona z czarnego orlika, ale nie wysiałam, jak zrobię to wiosną to będzie dobrze?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies