Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 00:08, 18 sty 2016

polinka napisał(a)

A ja mam znajomych, którzy we własnym ogrodzie podlewają warzywa nawozami...
pytam się po jaką chol...trują własne dzieci??
Odpowiedzieli mi, że to i tak zdrowsze niż ze sklepu a przynajmniej mają dorodne, wielkie warzywa.

Ludzie się nigdy nie nauczą rozumu niestety... Przykre to...
inag 00:11, 18 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Ja też nie mam warzywnika, ale mam dobrą sąsiadkę, która ma i się chętnie ze mną dzieli warzywkami

Tacy sąsiedzi to skarb! Ja też mam bardzo fajnych ludzi za sasiadów na szczęście
inag 00:16, 18 sty 2016

Borbetka napisał(a)
Warzywka mam głównie od rodziców, bo sama jestem kiepska w hodowaniu ich. Na zioła się rzuciłam w zeszłym roku, ale też kiepska ze mnie kucharka. Jeno ogrodniczką i śpiewaczką się urodziłam dobrą . Śpiewam zawsze i wszędzie, a ogród kocham.

Ogród też kocham ogromnie i mogę w nim pracować non stop, ale takie uprawy warzywne to już inny temat. Wcale mnie do tego nie ciągnie. Może kiedyś... Co do śpiewania to... albo lepiej nie, nie wypowiadam się, bo żadne słowa nie oddadzą skali mojego skrzeczenia Czuję się zawstydzona nawet jak trzeba komuś odśpiewać "sto lat" na urodzinach Zazdroszczę talentu!
Dobrze, że masz komu podbierać uprawy
inag 00:21, 18 sty 2016

kitek81 napisał(a)
mój kot dziś latał po dworzu większość dnia, aż się już o niego trochę martwiliśmy, ale wiosny to nie zwiastowało, bo się zimniej zrobiło ale jak coś się zmieni w tym temacie, to dam znać widzę, że warzywnikowo się i u Ciebie zrobiło

Licze na dobre wieści co do wiosny! Zrób coś temu swojemu kotu, zeby tak szybciej tę wiosnę wyczuł co? Niech ruszy futro i coś wywącha!
Ano, warzywnikowo, bo niedługo zaczną się (chyba???) pierwsze wysiewy prawda? Jejku, kompletnie się na tym nie znam...
inag 00:25, 18 sty 2016

lindsay80 napisał(a)
Ilonka, ale piękne dzieło wyszło z pod Twoich rąk, na pewno rodzice będą zachwyceni.

P.s. Roleta poszła do poprawki, a właściwie zrobią mi drugą.

Ciekawa jestem jak na ścianie to będzie wyglądało... Właśnie robię drugą część, na szczęscie już będzie krótsza bo cięcie tych rurek to istny koszmar... M-owi się spodobał efekt końcowy i dziś był w Castor. po jakąś inną tarczę do piły. Zobaczymy jak jutro się sprawdzi.
Mam nadzieję, że tym razem będziesz zadowolona! Trzymam kciuki!
Borbetka 13:32, 18 sty 2016

Napiszę w sekrecie , że może bym się i ogrodami zawodowo zajęła, ale tak mnie zniechęciły w dzieciństwie nawoływania rodziców do pielenia chwastów w grządkach warzywnych, że nigdy bym nie pomyślała o takiej pasji na przyszłość. Nie znosiłam tego i w sumie do dziś nie mam ręki w hodowaniu warzyw. Wolę krzaczki i kwiatki.
Magda_ 15:13, 18 sty 2016

Ale ty masz sprytne rączki kobietko aż miło popatrzeć, że nie tylko w ogrodzie się realizujesz
MirellaB 19:13, 18 sty 2016

Zdolna dziewczyna, bardzo zdolna
inag 23:41, 19 sty 2016

Borbetka napisał(a)
Napiszę w sekrecie , że może bym się i ogrodami zawodowo zajęła, ale tak mnie zniechęciły w dzieciństwie nawoływania rodziców do pielenia chwastów w grządkach warzywnych, że nigdy bym nie pomyślała o takiej pasji na przyszłość. Nie znosiłam tego i w sumie do dziś nie mam ręki w hodowaniu warzyw. Wolę krzaczki i kwiatki.

Zawsze możesz założyć szkółkę roślin ozdobnych! Oj, coś czuję, że miałabyś wielu klientów
inag 23:41, 19 sty 2016

Magda_ napisał(a)
Ale ty masz sprytne rączki kobietko aż miło popatrzeć, że nie tylko w ogrodzie się realizujesz

MirellaB napisał(a)
Zdolna dziewczyna, bardzo zdolna

Uściski!