Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

lindsay80 22:52, 17 sty 2016

Agania napisał(a)
[img

Oczarowanym można tylko wyjść z Twojego ogrodu - mnogość kolorów, różnorodność roślin, romantyczne zestawienia, eh... cudownie jest.

Czy na zdjęciu powyżej te dwukolorowe roślinki to hosta czy jakaś nieznana mi odmiana konwalii?

Powiedz mi czy zbierasz nasiona z orlików, kiedy powinno się je wysiewać?
Też bardzo lubię te kwiaty, choć na razie mam tylko 2 kolory, jesienią zebrałam w miejskim ogrodzie nasiona z czarnego orlika, ale nie wysiałam, jak zrobię to wiosną to będzie dobrze?
Piotr_ 09:54, 18 sty 2016

Co do maku odp u mnie idę pospacerować u cb jeszcze
Agania 10:25, 18 sty 2016

BASIA8 napisał(a)
Witaj Aganiu po bardzo, bardzo długim czasie pięknie podsumowałaś mijający rok Ja często myślę o ogrodowiskowych koleżankach i czasem jestem w ukryciu. Oby do wiosny - już na Nią czekam Buziaki niedzielne przesyłam i miłego tygodnia życzę.

Dziękuję Basiu za odwiedzinki, tak ostatnio brakuje Cię na ogrodowisku i wiem jak bardzo tęsknisz za wiosną, jak już styczeń się skończy, to wiosna już będzie zapraszać nas do ogrodów, a słońce zachęcać do wysiewów, już za chwilę będę mieć wszystkie parapety w multiplatkach
Agania 10:28, 18 sty 2016

Piotr_ napisał(a)
Jak rozkwitnie juka czerwona dam foto , odp ci na pytanie u mnie i fotki dałem pozdrawiam

Dziękuję i pamiętaj, czekam a tą niespodziankę
Agania 10:33, 18 sty 2016

Krys napisał(a)
Agata przeglad rewelacyjny a kwitnace magnolie robia wrazenie,a widoki ech ..niby widze las u mnie na horyzoncie ale do gorskich widokow zawsze wzdycham

Ja też lubię górskie widoki i zimę, ale tam gdzie mogę sobie pośmigać na trasach narciarskich

Na kwitnienie magnolii najbardziej nie mogę się doczekać
Agania 10:37, 18 sty 2016

kasiek napisał(a)
Ale Ty masz róż - przy tej obfitosci kwiecia nawet się nie przyłożyłam do nich - tzn trudno ominąć tą białą na pergoli i tą różową na grabie chyba ale w lecie muszę skupić się na pozostałych

Musisz przyjechać do mnie w czerwcu i się bardziej przyłożyć i zobaczyć moje róże...pomieszałaś nie tylko kolory
Agania 11:17, 18 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

Oczarowanym można tylko wyjść z Twojego ogrodu - mnogość kolorów, różnorodność roślin, romantyczne zestawienia, eh... cudownie jest.

Czy na zdjęciu powyżej te dwukolorowe roślinki to hosta czy jakaś nieznana mi odmiana konwalii?

Powiedz mi czy zbierasz nasiona z orlików, kiedy powinno się je wysiewać?
Też bardzo lubię te kwiaty, choć na razie mam tylko 2 kolory, jesienią zebrałam w miejskim ogrodzie nasiona z czarnego orlika, ale nie wysiałam, jak zrobię to wiosną to będzie dobrze?

Na zacytowanej fotce są hosty faliste

Nasionka orlików ostatnio pozbierałam, ale one same się wysiewają, siewkę łatwiej przesadzić tam, gdzie bardziej pasuje, niż bawić się z wysiewaniem, no chyba, że bezpośrednio do gruntu, terminów wysiewów za bardzo nie musisz trzymać, orliki to majowe kwiatki, więc jak wysiejesz wiosną to i tak zakwitną dopiero w przyszłym roku
o orlikach i ich uprawie polecam stronkę:
https://zojalitwin.wordpress.com/2011/03/27/orlik/
Agania 11:26, 18 sty 2016

Piotr_ napisał(a)
Co do maku odp u mnie idę pospacerować u cb jeszcze

Dzięki poczytałam
Agania 11:42, 18 sty 2016

W sobotę liczyłam na nowy świeży śnieg, bo taka piękna zima u Was, w niedzielę oceniłam, że mam w ogrodzie 10 cm pokrywę świeżego puchu

z takiej zimy nie mamy radości

Agania 11:45, 18 sty 2016

17 styczeń