Nie martw się Renia, każdemu podoba się co innego, zresetuj się trochę i zrób tak jak Tobie w duszy gra, właściwie większość z tych propozycji miała w sobie coś fajnego, zaczniesz sadzić, rostawiać na rabacie rośliny i wszystko się poukłada właściwie.
A ja właśnie wróciłam - super pogoda była, lekki mrozik, słoneczko na zmianę z prószącym śniegiem, tylko z eMem dostaliśmy nowe pseudonimy - żółw i żółwica, skubana Mała drugi rok jeździ, a już szybsza na stoku od staruszków
przychodzę bo spodobał mi się Twój projekcik dla Dominiki i okazuje się, że kiedyś, na samym początku, gdy założyłaś wątek już tu byłam
W wolnej chwili prześledzę sobie co się potem działo, fajne masz pomysły, a i ogród przez kamień, inny niż wszystkie - zaznaczam do podglądania.
ale się porobiło, super projekcik zrobiła Ci koleżanka - podoba mi się, no może poza wierzbą, ale skoro Ty ją lubisz to nie ma co zmieniać.
No to do dzieła wiosną!
Ale to chyba jeszcze trochę, u mnie teraz -8C, ale na szczęście kilka cm śniegu spadło.
To prawda, sesleria i graby były u mnie ostatnio na tapecie.
Grabów tez będę szukać w szkółkach lesnych.
Oglądałam Twoje podsumowanie roku, nic nie pisałam bo z telefonu.
Ja swoje szmaragdy lubie, ale to nie ta sama liga co cisy, z tym że mi zależało na uzyskaniu szybko wysokiego żywopłotu no i przy 50 m koszt był niemniej ważny.
Teraz myślę nad szmaragdami (patrzę na początki Twoich )..choć bardzo ładnie prezentuje się też cis..takie ogrodowe dylematyblisko altany powinno być pięknie,zapraszająco...jeszcze się rozglądnę za nimi.
Jak najbardziej pomogłaś mnóstwo fachowych informacji i rzetelnej wiedzy jest w tym poście!
Przypomiałam sobie dlaczego ja nie zdecydowałam się jesienią na żywopłot bukowy: zacieniona strona działki, spora wilgotność, kwaśna gleba.
Z grabami nie miałam jeszcze doczynienia, bo Fastigiate mam od jesieni, ale cały ubiegły sezon z małymi przerwami walczyłam ze zdobniczką na buku Rohan Obelisk.
Jesienią do bukowego zestawu dołączyły jeszcze 2 buki Purpurea Pendula.
Jeśli ktoś wie, kiedy je przycinać to będę wdzięczna za informacje.
Zapraszam częściej
Stipę jak najbardziej polecam, ja w zeszłym roku kupiłam nasionka w jakimś markecie, także rozejrzyj się na pewno znajdziesz (kilka dni temu widziałam chyba w Auchan).