Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Juzia 22:03, 17 sty 2016

Ren....ja się zawsze pytam o opinie ludziów na forum, a i tak robię po swojemu
Fakt... ktoś coś podpowie i czasem łapię pomysł i coś dodaję.... ale mój ogród ma się podobać mi!!! Też kiedyś tyle analizowałam....teraz trochę złuzowałam i co ma być to będzie....najwyżej zmienię
Rób jak Ci się podoba! Zawsze możesz przesadzić. Widziałaś moje srylion wersji jednej rabaty?

Tylko zastanów się na kształtem żwirków, bo przesuwanie kamyczków gorsze niż przesadzanie roślin

lindsay80 22:41, 17 sty 2016

Nie martw się Renia, każdemu podoba się co innego, zresetuj się trochę i zrób tak jak Tobie w duszy gra, właściwie większość z tych propozycji miała w sobie coś fajnego, zaczniesz sadzić, rostawiać na rabacie rośliny i wszystko się poukłada właściwie.
nawigatorka 22:47, 17 sty 2016

Danucha napisał(a)

Właśnie z tymi hortkami jest tak, że na wiosnę tniesz i rosną, czyn starsze, to wyżej. Podpowiedz mi proszę, ml po dwóch latach wysoki, ale ażurowy?? Bardzo kępa się rozrosła? Źródła piszą, że rośnie do 1,6 m i przewiesza się. Hortensje niższe nie będą, jakkolwiek cięte i do tego są gęste i zwarte. Obawiam się zatem, że zza hortek ML nie będzie widać, przed nimi nada im lekkości i tajemniczości. Mam rację?

Jak tylko Renia zaczela projektowac te rabate napisalam ze hortki przerosna Ml i proponowalam dac je naprzemiennie.czy przed byloby dobrze? Nie wiem wydaje mi sie że tak ale.po kilku latach i to przy wysokim utrzymywaniu hortensji.
Moje ML sa dosc zwarte.podaje.link do mnie gdzie je widac z zawilcami-tam sa dwie sadzonki-ta po prawej ma dwa lata,po lewej rok (ale wyglada jak jedna roslina-spieszylo mi sie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=527
inag 23:51, 17 sty 2016

A ja wiem, że i tak co byś nie postanowiła to na pewno w Twoim wykonaniu będzie to przemyślane i ciekawe nasadzenie. Wiesz, czego chcesz i to najważniejsze. Wybierz jeden projekt i już nie rozmyślaj bo dylematy i rozterki będziesz miała ciągle (wiem po sobie) Mniejszych lub większych korekt i tak nie unikniesz To normalne na Ogrodowisku Głowa do góry!
Gardenarium 00:00, 18 sty 2016

Nie pytaj nikogo, bo ile radzących, tyle propozycji. Ja się odniosłam do tego, jak to widzę moimi oczami, ale ja się nie liczę tutaj. To Twój ogród i nikt nie wymaga od ciebie, żebyś projektowała jak zawodowiec. Ja mam za mało czasu żeby nad każdym wariantem się pochylić i analizować godzinami

Prosiłaś o wybranie wariantu, mnie żaden nie pasuje więc nie będę strzelać że ten czy ten. Napisałam jak czuję. Raczej nie tędy droga. Dziewczyny mają rację, rób jak czujesz i koniec. Musisz jeszcze raz przeanalizować miejsce.

Już takie narady i zwoływanie na wątek się odbywały i raczej decyzji nie podejmowano

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 00:06, 18 sty 2016

ren133 napisał(a)
Justyna dzięki za jeszcze jedną propozycję
Asiu mamy już 6 wersji ... po przeanalizowaniu wszystkich zdecydowałam się na coś takiego

No i rób to Trawki z kulami nudne, bo wszyscy to już mają, to więc nudne, nic nowego nie wymyśliłaś i to prawda, że nudne. Co znaczy nudny?

mało oryginalny, monotematyczny, opatrzony, oklepany, opatrzony, co nie znaczy że zły.
Dla mnie nudne, bo mi się już "moje" projekty przejadły od tego ogrodowiska

Instagram Ogrodowiska
siakowa 07:37, 18 sty 2016

renata a przypomnij mi co to za strona świata?
siakowa 07:46, 18 sty 2016

dopiero teraz zobaczyła białe zdjęcia ślicznie u nas niby cały czas pada ale śniegu ciągle mało... ciągle trawę widać..i zamiast biało jest biało czarno
yolka 08:43, 18 sty 2016

Gardenarium napisał(a)

No i rób to Trawki z kulami nudne, bo wszyscy to już mają, to więc nudne, nic nowego nie wymyśliłaś i to prawda, że nudne. Co znaczy nudny?

mało oryginalny, monotematyczny, opatrzony, oklepany, opatrzony, co nie znaczy że zły.
Dla mnie nudne, bo mi się już "moje" projekty przejadły od tego ogrodowiska

i nie dziwota
Gardenarium 10:02, 18 sty 2016

No właśnie. Żeby coś konkretnie wymyśleć to trzeba po prostu myśleć nad całym ogrodem, a nie jednym wycinkiem.
Jeszcze co do ostatniej propozycji, masz za dużo Gracillimus, zrób co drugą hortensję, one powalą się na hortensje, bo wiem coś o tym, właśnie taki zestaw miałam nad stawem.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies