Zazraszczam takiej babci Nic nie przebije smaku własnych warzyw. Ja jakoś nie wierzę w te wszystkie ekologiczne warzywa sprzedawane w supermarketach...
słyszałam od człowieka który kontroluje ekologiczne uprawy, że rolnik najpierw uprawia warzywa zgodnie z zasadami eko, a na koniec sezonu spryskuje pole roundapem
A ja mam znajomych, którzy we własnym ogrodzie podlewają warzywa nawozami...
pytam się po jaką chol...trują własne dzieci??
Odpowiedzieli mi, że to i tak zdrowsze niż ze sklepu a przynajmniej mają dorodne, wielkie warzywa.
Warzywka mam głównie od rodziców, bo sama jestem kiepska w hodowaniu ich. Na zioła się rzuciłam w zeszłym roku, ale też kiepska ze mnie kucharka. Jeno ogrodniczką i śpiewaczką się urodziłam dobrą . Śpiewam zawsze i wszędzie, a ogród kocham.
mój kot dziś latał po dworzu większość dnia, aż się już o niego trochę martwiliśmy, ale wiosny to nie zwiastowało, bo się zimniej zrobiło ale jak coś się zmieni w tym temacie, to dam znać widzę, że warzywnikowo się i u Ciebie zrobiło
Nie do zastąpienia!
Najlepsze są pomidory takie prosto z krzaka Uwielbiam!
Własne warzywa zawsze doceniałam ale teraz kiedy gotuję też małemu nawet nie spoglądam na warzywa na sklepowych półkach. Włoszczyzna z marketów nawet nie pachnie warzywami... Strach pomyśleć co w nich jest i czym były pędzone...