Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Czasem słońce czasem deszcz 21:31, 14 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
super zmiany zaszły u Ciebie.
Aż sobie wrociłam na początek wątku, zeby zobaczyć kiedy to się zaczęło - dużo pracy za Wami.

Sama wiesz najlepiej
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:05, 14 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
A wiecie ze w pewnym sklepie rzucili ciemiernikami

Niger czy jeszcze jakieś inne odmiany? Chce sobie dokupić jakieś pełne i cuchnace, ale poczekam do marca
Typografia ogrodu 17:19, 14 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
fajne te cegiełki, przy okazji zdjęcia Artemis sobie pooglądałam, jak będzie czas na przycinanie to mi daj znać.

a wiesz że ja zaciemnienie miałam i ich nigdy na wiosnę nie cięłam a jedynie po kwitnieniu ale w tym roku będę cieła - jesli dobrze pamiętam to gdy kwitnie forsycja
Tu ma być ogród :) 17:17, 14 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Byłam dziś na giełdzie kwiatowej - czuć już tam wiosnę, a w wielu miejscach już można kupić dekoracje wielkanocne.
Ja kilka drobiazgów walentynkowych zakupiłam.

I corten słyszałam był
Moja codzienność - ogród Oli 17:12, 14 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Do Everillo podobna jest Elata Aurea (Golden Bowles), pytanie tylko w jakim miejscu chcesz ją posadzić, bo najlepiej będzie wyglądać i radzić sobie w półcieniu, lubi też mieć wilgotno.

A porównanie obu odmian zrobiła kiedyś Ewa, zajrzyj tutaj:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5379-czasem-slonce-czasem-deszcz?page=308

Bardzo Ci dziękuję Obejrzałam i zanotowałam
Moja codzienność - ogród Oli 17:11, 14 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pani w sklepie nazwała je rdzewiaki a to te same co już przed świętami wklejałam zdjęcie Oli

rdzewiaki obfocę jak będą już u mamusi
Moja codzienność - ogród Oli 17:11, 14 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ola, reniferki kupione - to był chyba jedyny sklep, w którym była jeszcze wyprzedaż świąteczna i ostatnie dwie sztuki czekały, żebyś została ich właścicielką

Czekam na adres do wysyłki

lala lala lala
DZIĘKUJĘ
zaraz piszę pw
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 16:57, 14 sty 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Wow! Odsprzedasz mi? Blagam szukam tez odm. Kmicic. I jak masz inne samokonczace i typu cherry to tez chetnie

Po sniadanku, jedziemy sie szkolic w akademii bezpiecznej jazdy. Mam nadzieje nikogo nie potrace i nie uszkodze im auta stracha mam troche.. Ech

Odmianę Kmicic widziałam dzis w Auchan i LM.
Moja codzienność - ogród Oli 16:54, 14 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Szukam soczyście zielonej trawy, albo takiej żółtawej coś jak carex everillo, czy ta carex morrowi jest do niej podobna?

Do Everillo podobna jest Elata Aurea (Golden Bowles), pytanie tylko w jakim miejscu chcesz ją posadzić, bo najlepiej będzie wyglądać i radzić sobie w półcieniu, lubi też mieć wilgotno.

A porównanie obu odmian zrobiła kiedyś Ewa, zajrzyj tutaj:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5379-czasem-slonce-czasem-deszcz?page=308
Ogród tworzony z pasją 16:52, 14 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
czytam o tych berberysach i aż sama sprawdzę wiosną u siebie czy coś nie wykiełkowało z nasion, a czy one dziedziczą w 100% cechy rośliny matecznej?
Za szpadelkiem do kantów zajrzyj co Casto, Obi lub LM, w zeszlym roku kupiłam e jednym z tych sklepów, super sprawa, naprawdę ułatwia życie takie urządzenie.

Ja też w tym roku mam zamiar ograniczyć nawożenie i opryski, nastawiam się na naturalne sposoby, a zaczynam od badania gleby.

W 100% nie powtarzaja, ale w 90% na pewno. U mnie w zeszlym roku na 23 siewki jedna byla zielona. Reszt miala sliczny, czerwony kolor.

W Obim musze sprawdzic ten szpadelek.
Ogród tworzony z pasją 16:49, 14 sty 2016

Do góry
czytam o tych berberysach i aż sama sprawdzę wiosną u siebie czy coś nie wykiełkowało z nasion, a czy one dziedziczą w 100% cechy rośliny matecznej?
Za szpadelkiem do kantów zajrzyj co Casto, Obi lub LM, w zeszlym roku kupiłam e jednym z tych sklepów, super sprawa, naprawdę ułatwia życie takie urządzenie.

Ja też w tym roku mam zamiar ograniczyć nawożenie i opryski, nastawiam się na naturalne sposoby, a zaczynam od badania gleby.
Typografia ogrodu 16:34, 14 sty 2016

Do góry
fajne te cegiełki, przy okazji zdjęcia Artemis sobie pooglądałam, jak będzie czas na przycinanie to mi daj znać.
Typografia ogrodu 16:34, 14 sty 2016

Do góry
Moja codzienność - ogród Oli 16:27, 14 sty 2016

Do góry
Pani w sklepie nazwała je rdzewiaki a to te same co już przed świętami wklejałam zdjęcie Oli
Tu ma być ogród :) 16:21, 14 sty 2016

Do góry
Byłam dziś na giełdzie kwiatowej - czuć już tam wiosnę, a w wielu miejscach już można kupić dekoracje wielkanocne.
Ja kilka drobiazgów walentynkowych zakupiłam.
Tu ma być ogród :) 16:19, 14 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
a takie grabowe kwadratowe słupy to jak sie robi ?
kilka roslin w 1 miejscu ?

w kilka lat to i z jednego porządnego egzemplarza zrobisz taki prostopadłościan.
W szkółce w której kupowałam na jesieni wiele było takich, które by się na to nadawały.
Jeju jak ja tam wlazłam i wszędzie dookoła były graby to wracać do domu mi się nie chciało
Tu ma być ogród :) 16:16, 14 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
jest ładniejszy zimą, ma ładniejszy kolor brązu taki bardziej miodowy ale wiecznie zdobniczki i inne takie dokuczają i jest bardziej kapryśny na warunki.

kurcze, nie do zagięcia jesteś w tych żywopłotach
Tu ma być ogród :) 16:15, 14 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
A co z zywoplotem z buka ? Podobnie jak grab ? Czym się różni ?

Kasia udzieliła profesjonalnej odpowiedzi, ja się bałam głównie, że w mojej glebie sobie nie poradzi.
Tu ma być ogród :) 16:14, 14 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Wracam do szerokosci sadzenia grabów. Ogladałam w kazdym miejscu Europy zyoploty grabowe (takie moje zboczenie) duzo ich bowiem jest w Holandi i sa tez popularne w Niemczech i Austrii. Wszędzie są sadzone co 25-30 cm. Jesli chesz aby to była zwarta , regularna zasłona (u mnie od wiatru) to musisz posadzic gesto.
Po prawie 6 latach od posadzenia bez problemu utrzymuje mój zywopłot na szerokosc 50 cm. Asia juz napisała odległosci od płotu, trzeba je zachować aby zywopłot był zwarty, gesty , niepoczochrany a przeciez inny u Ciebie nie moze być

Ja sama tne mój zywopłot akumulatorowymi nozycami. Tylko na wysokosć przycina M, bo wyprowadziliśmy zywopłot na 2 M.

Jesli kupisz nierozkrzewione sadzonki, ale tanie poczekasz tylko rok dłuzej na efekt. Sadzonki z donic szybciej rusza ale pytanie czy chcesz wydac wielokrotnie wieksze pieniadze na zywopłot?

Kupiwałam sadzonki z doniczek 100 szt bo wiatry były strasznie dokuczliwe i chcieliśmy jak naszybciej osłonić. A i tak w porówaniu do zywopłotu thujowego to był wielkrotnie niższy koszt

Uffff wreszcie nadrobiłam wszystkie posty.
Nie lubie sosen a kosdrzewiny miniturowe uwielbiam

Na przedpłociu wszystkie psy oblewają moje kulki bukszpanowe.........

Dziękuję za wszystkie porady - od wczoraj sporo więcej wiem o grabowych żywopłotach.
Dobrze, że można na Was wszystkich liczyć, z książek pewnie bym się tyle nie dowiedziała i to w tak krótkim czasie.
Już nie mogę się doczekać tego sadzenia
Moja codzienność - ogród Oli 16:11, 14 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ola, reniferki kupione - to był chyba jedyny sklep, w którym była jeszcze wyprzedaż świąteczna i ostatnie dwie sztuki czekały, żebyś została ich właścicielką

Czekam na adres do wysyłki

pokaż reniferka )
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies