A teraz klon który często spotykany jest w szkólkach Orange Dream.Godny polecenia ze względu na przepiękny żółto pomarańczowy kolor.Mam dwa i prowadzę je w donicach.Jednak musi miec półcień bo ostre słońce go przypala.Zaleta prowadadzenia w doniczce jest taka że w łatwy sposób można zmienić kompozycję.
Też mi się takie coś widzi .
W drugą stronę bym już tej łezki nie powiększała tylko tak jak planujesz - zrobiłabym wybrzuszenie na tej pierwszej rabacie tam gdzie piłka.
Kiedyś pozwalaliśmy się wodzie rozlewać a teraz ona wylewa się nam (elementy systemu melioracyjnego poniemieckiego, piękne ceramiczne leżą jako śmieci w lesie albo gruz na polnej drodze) i robi "łał".
Dokładnie o tym wczoraj rozmawiałam z Mężem. O pogodzie. U mnie wszystko ładnie się wchłania. W mieście drzewa i krzewy, widzę są zielone (rzadkość).
Jakie truskawki zamówiłaś, bo mam plan też w sierpniu moje zmienić i dać im płodozmian. Ale teraz duży wybór sadzonek jest na wiosnę - coś się zmieniło w obrocie towarowym roślinnym. Ale irysy będę kupować w lipcu.