Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 19:07, 26 lip 2020

Do góry

W ogródku emerytki 19:05, 26 lip 2020

Do góry
Tutaj dosadziłam żurawkę Creme Brulee, a to coś nędzne po prawej stronie to jakaś hakonechloa, która nie rośnie

Mój kolorowy busz
W ogródku emerytki 18:57, 26 lip 2020

Do góry
Posadziłam kupione 2 sadzonki trzęślicy nn, jeśli urośnie za wysoka, to przesadzę pod siatkę.

Prześwietliłam trochę krzywulca - glediczję.
Tak było

Tak jest
Ogród Ani :) 18:57, 26 lip 2020

Do góry
Ogród Ani :) 18:55, 26 lip 2020

Do góry
Ogród Ani :) 18:54, 26 lip 2020

Do góry
Ogród Ani :) 18:53, 26 lip 2020

Do góry
Ogród Ani :) 18:52, 26 lip 2020

Do góry
Ogród Ani :) 18:51, 26 lip 2020

Do góry
I inne Aktualne i mniej aktualne

Ogród Ani :) 18:49, 26 lip 2020

Do góry
Tak, kwitną
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 18:37, 26 lip 2020

Do góry
Nikodem w Carpinusie na wakacjach.
Magda na pewno zrobi piękniejsze zdjęcia ze swojego ogrodu, a ja tylko pokażę Wam, że nasz kot jest nim zachwycony....i my też

Jurajski Ogród 18:35, 26 lip 2020

Do góry
Haniu, bardzo dziękuję

Przemku, jak miło, że mnie odwiedzasz. Postumentu szukaj na priw, a jeżówki to jeżówka blada inaczej 'Pallida' o bardzo jasnoróżowych płatkach i limonkowych środkach. Jest śliczna.

Agatko, dzięki. Jeżówkę rozsiałam w zeszłym roku, wzeszły siewki, ale są za młode, by kwitły. Te kwitnące to 3-letnie krzewinki, które jesienią przenosiłam ze stanowiska zagrożonego nornicami. Na razie uchowały się tu, gdzie obecnie rosną.

Basiu, jak miło

Agatko, czekałam na to pytanie, bo pojawia się ono rok rocznie. To rumian rzymski szlachetny, odmiana 'alba plenum', uwielbiam go

Sylwia, teraz wszystkie nasze ogrody wyglądają pięknie, pogoda im sprzyja, ale dziękuję

Basiu,

Podwórkowa rehabilitacja 18:35, 26 lip 2020

Do góry
Lilie w oczku mają ogromne liście i ogromne kwiaty.
Rewelacyjny widok.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 18:21, 26 lip 2020

Do góry
Albo kupić dodatkowo i zapomnieć... Bo to że sadziłam to pamiętam

Dynie zawiązane

Kogut żyje i ma się dobrze

Ja też buahaha
Ogródek Ewy 18:12, 26 lip 2020

Do góry
ryska napisał(a)
Przecież ropucha zjada to czego nie lubimy w ogródku czyli m. in. nagie ślimaki.
Kiedyś u mnie była i smucę się, że gdzieś sobie poszła.
Pewnie za często przekopuję rośliny i się wkurzyła
Ale te lilie piękne.

Renatko jak tylko doczekam się żabiego potomstwa dam znać, przyjedziesz sobie zabrać. Jednego roku było ich całkiem sporo.
Ropuszek.
Ogród bez reguł 17:46, 26 lip 2020

Do góry
Tez dzisiaj czekam na deszcz
Ma być w nocy a raczej nad ranem, mam nadzieje bo sucho
Chociaż pomidory z zaraza juz

Lubie takie kompozycje cieniolubnych
I granatowe powojniki

galgAsia napisał(a)
Czekam na deszcz. Czekam na deszcz... Ukrop podobny do wczorajszego, chmury czarne nad głową... i ani kropelki... Już dzisiaj biegałam z konewką i podlewałam drzewa i krzewy. Jeśli nie popada, będę lała po całości.

Poszłam sobie do ogrodu z myślą: zanim zacznie padać, to coś tam sobie zrobię Coś tam... prawie połowę rabaty obsadziłam
A zaczęło się od wyrzucenia z pierwszej cienistej wielkiej i żarłocznej kępy fiołków. Dostałam w gratisie dwie małe doniczki, wyrósł potfffór. Wyeksmitowałam go pod płot, niech konkuruje z bluszczem - zobaczymy, który lepszy Po zrobieniu miejsca, musiałam przesadzić wietlicę Burgundy Lace, zupełnie stłamszoną przez w/w fiołki i brunnerę, choinę Jeddeloh jw., i jeszcze jedną hostę Praying Hands. Wykopać musiałam hostę On stage i narecznicę szerokolistną, pokrzywdzone przez brunnerę. Czyli zrobiłam mały tetrisik . A hostę i paproć wsadziłam tymczasowo no cienistą płotową.
Czas mijał, deszczu ani śladu, jedziemy dalej . Posadziłam magnolię, hortki Skyfall, wawrzynki. Kompletem do wawrzynków były ciemierniki, które jako towarzystwo dostały przylaszczki. Jeszcze tylko hakonki Auteola i macra, paproć Dryopteris atrata i języcznik. A deszczu jak nie było, tak nie było...

Tak to wyglądało, jak ostatnio widziałam

A tutaj widać, jaka wielka dziura powstała po wykopaniu fiołków. Nawet hakonka od tej strony była przystopowana, w ogóle się nie przewiesza na tę stronę
Ogród bez reguł 17:28, 26 lip 2020

Do góry
Czekam na deszcz. Czekam na deszcz... Ukrop podobny do wczorajszego, chmury czarne nad głową... i ani kropelki... Już dzisiaj biegałam z konewką i podlewałam drzewa i krzewy. Jeśli nie popada, będę lała po całości.

Poszłam sobie do ogrodu z myślą: zanim zacznie padać, to coś tam sobie zrobię Coś tam... prawie połowę rabaty obsadziłam
A zaczęło się od wyrzucenia z pierwszej cienistej wielkiej i żarłocznej kępy fiołków. Dostałam w gratisie dwie małe doniczki, wyrósł potfffór. Wyeksmitowałam go pod płot, niech konkuruje z bluszczem - zobaczymy, który lepszy Po zrobieniu miejsca, musiałam przesadzić wietlicę Burgundy Lace, zupełnie stłamszoną przez w/w fiołki i brunnerę, choinę Jeddeloh jw., i jeszcze jedną hostę Praying Hands. Wykopać musiałam hostę On stage i narecznicę szerokolistną, pokrzywdzone przez brunnerę. Czyli zrobiłam mały tetrisik . A hostę i paproć wsadziłam tymczasowo no cienistą płotową.
Czas mijał, deszczu ani śladu, jedziemy dalej . Posadziłam magnolię, hortki Skyfall, wawrzynki. Kompletem do wawrzynków były ciemierniki, które jako towarzystwo dostały przylaszczki. Jeszcze tylko hakonki Auteola i macra, paproć Dryopteris atrata i języcznik. A deszczu jak nie było, tak nie było...

Tak to wyglądało, jak ostatnio widziałam

A tutaj widać, jaka wielka dziura powstała po wykopaniu fiołków. Nawet hakonka od tej strony była przystopowana, w ogóle się nie przewiesza na tę stronę
Ogród bez reguł 17:13, 26 lip 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Super kolor powojnika
Tawułka - Astilbe 17:11, 26 lip 2020

Do góry
Tawułka chińska Superba
W Dolinie Muminków 17:08, 26 lip 2020

Do góry
Niedzielnie.......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies