Opitolony berberys green carpet. To ta poducha za lampą.
Wcześniej było tak
Podobał mi się taki rozczochrany ale pochłaniał coraz więcej miejsca i to co obok rosło.
Szukam powojnika w kolorze błękitnym lub fioletowym na taką pergolę. Wystawa południowo-zachodnia, ale trochę zacionona przez dom sąsiada i roślinność.
Zależy mi na długim kwitnieniu i łatwej obsłudze, bo powojników jeszcze nie miałam.
Przejrzałam cały ten wątek i moja short lista jest tak długa, że nie odważę się jej tutaj umieścić M.in. Arabella, Polish Spirit, The President i jeszcze co najmniej 10 innych
Właśnie lubi słońce. U nas bardzo dużo jest jej na miejskich rabatach i przy drogach. Rzeczywiście tylko w dużej grupie.
Już mam obok mnie przy drodze upatrzone pojedyncze egzemplarze mam zamiar wykopać i przeniósł na łake kwietna pod balkonem. Może i nasiona zbiore.
Te niebieskie kwiatki w oczku ładne są czy one rosną w wodzie czy przy brzegu na jakiej wysokości. Może i mnie się uda je wprowadzić do oczka. Tylko nigdy nie wiem gdzie rośliny posadzić.
Bardzo żałuję, że nie zrobiłam w oczku przynajmniej jednej strony strefy bagiennej.
Miałam jeszcze taki zamiar później, ale jakoś tak zeszło że nie zrobiłam.