Ale trafiłam na serię Cudne hortensje, fotki Wafelka, masa koloru i takie piękne zestawienie podbijające kolor obu roślinom jednocześnie
Mam pytanie co to za paproć na zdjęciu Wafelka?
Mirka, ja nie wiem kiedy i jak to zrobię będąc w wiecznym niedoczasie, ale muszę, no muszę, się do Ciebie wprosić
Tylko się boję trochę, że depresja mnie później dopadnie
Wioletta, Jolu, Asiu dziękuję zbiorowo za miłe wpisy
Jolu to wiśnia jest na zdjęciu, czereśnia rośnie przy tarasie .
Asiu, zapraszam oczywiście wiosną na kwitnięcie rododendronów
Posadzone są od wschodniej strony działki, czyli słońce wali na nie zachodnie, nie jest to dobre dla nich oświetlenie, często po południu są uwiędnięte od gorącego zachodniego słońca.
Lepiej byłoby je posadzić tak żeby tylko wschodnie słońce je oświetlało, ono jest chłodniejsze.
Te zdjęcie są robione wczesnym rankiem dlatego widzisz półcień, wszystkie moje zdjęcia staram się robić rankiem
Zeby były takie mieszane kolory musi być kwaśne ph i podsypuję siarczanem glinu. Ten pierwiastek wbudowując się w roślinę zmienia jej barwnik różowy na niebieski. Gdybym miała tam bardziej kwaśną glebę i jeszcze więcej sypała tego siarczanu pewnie byłyby całkiem niebieskie.
Elu, takie piękne kwiaty to tylko przez chwilę, potem zmieniają się na brudny róż i trochę zielonkawy. Dlatego uwielbiam właśnie ten etap, te kolory