Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Margo2 23:47, 07 lip 2025

April napisał(a)

Świetna miejscówka, taka klimatyczna.
Minerva u ciebie pięknie zapączkowana. Moja chyba dokona żywota, druga już. Potrzebują słońca, bez niego umierają róże u mnie.

Mam to samo z Minervą. U mnie też dogorywa. A jest taka śliczna. W ogóle te liliowe róże u mnie słabo.
Oprócz Novalisa. Tego chyba nic nie zniszczy.

Miejscówka rewelacyjna.
Masz czas korzystać?
April 09:14, 08 lip 2025

Kordina napisał(a)

Aprilku dzięki a pamiętasz, że to dzięki Tobie zakupiłam Novalis i zwalniam Cię z odpowiedzialności za nią sprawuje się dobrze, kwitnie jak szalenica, już dzisiaj ma więcej kwiatów

Chyba masz na myśli Minervę Cieszę się że u ciebie jest pełna życia.
Chociaż Novalis też miałam i też polecałam chociaż u mnie też poległy
Ale dokupiłam dwie nowe Novaliski i liczę że w bardziej przyjaznym miejscu będę miała chociaż namiastkę ich subtelnego piękna
Juzia 11:45, 08 lip 2025

No teraz to sobie popatrzyłam
Dzięki za obrazki!

Ja teraz widzę tylko kamienie wszędzie...i Twoja ścieżka od razu ściągnęła mój wzrok
Spaczenie chwilowe mam
mirkaka 13:36, 08 lip 2025

Jak pięknie kwitną lilie Widoczki też wspaniałe, ostróżka u mnie wczesną wiosną żarta jesy przez ślimaki, nie zdążę zadziałać i już objedzona
Bożenko, a ja czekam na budowaną szklarenkę, czy już jest skończona? Pokaż na jakim jest etapie
Wykorzystanie inspektu bardzo pomysłowe, jakie ziółka tam suszysz?
Kordina 21:49, 08 lip 2025

Magara napisał(a)
Bożenka - dzięki za info o Minervie
Ależ Ty masz kolorowo

Magarku

Basieksp napisał(a)
Ale masz piękne lilie Ja moje trochę przesadzałam, są trochę słabsze i dopiero zaczynają kwitnąć

Basiu dopiero zaczynają, a drzewiaste jeszcze w powijakach

Margo2 napisał(a)
...Miejscówka rewelacyjna.
Masz czas korzystać?

Gosia no pewnie, rano idę sobie kawę poranną po obchodzie pić no i jak goście są, to wiadomo

April napisał(a)

Chyba masz na myśli Minervę Cieszę się że u ciebie jest pełna życia.
Chociaż Novalis też miałam i też polecałam chociaż u mnie też poległy
Ale dokupiłam dwie nowe Novaliski i liczę że w bardziej przyjaznym miejscu będę miała chociaż namiastkę ich subtelnego piękna

Aprilku a nie, właśnie Novalis, oto dowód rzeczowy Z 22 lut 2023 :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/11399-grzebiuszka-ziemna?page=96
Minervę to mam ze spisu Tess

Juzia napisał(a)
No teraz to sobie popatrzyłam
Dzięki za obrazki!
Ja teraz widzę tylko kamienie wszędzie...i Twoja ścieżka od razu ściągnęła mój wzrok
Spaczenie chwilowe mam

Juzia a co tam planujesz? Kamienne ścieżki?

mirkaka napisał(a)
Jak pięknie kwitną lilie Widoczki też wspaniałe, ostróżka u mnie wczesną wiosną żarta jesy przez ślimaki, nie zdążę zadziałać i już objedzona
Bożenko, a ja czekam na budowaną szklarenkę, czy już jest skończona? Pokaż na jakim jest etapie
Wykorzystanie inspektu bardzo pomysłowe, jakie ziółka tam suszysz?

Mirko na razie szklarenka zapadła w hibernację, bo remont, malowanie szafek, sprawy organizacyjne w związku z tym, przegląd rzeczy i pozbywanie się zbędnych (jaki trudny proces ). Ale mam nadzieję, że w tym roku coś ruszy (mądrości narodowe głoszą, że nadzieja - matka głupich...hmm ale z drugiej strony - głupi ma zawsze szczęście ) Tej ostatniej opcji się uczepię
Co do ziół ścięłam dzisiaj szałwię lekarską, suszę melisę cytrynową (uwielbiam jej zapach, mocno limonkowy), kwiat nagietka. Już pocięłam na drobne przytulię czepną i mam kwiat czarnego bzu
Fajny gość mnie dzisiaj nawiedziła, na pachnącej lilii kruszczyca złotawka ten to się napatrzy na piękne wnętrza pożywiał się pyłkiem dość długo:

Alija 22:06, 08 lip 2025

Piękne te lilie św. Antoniego (mój dziadek był Antoni), uwielbiam je, masz już sporą kępę.
Ostróżki mają obłędny kolor.
sylwia_slomc... 22:27, 08 lip 2025

Kordina napisał(a)

Mega klimatyczne miejsce i bardzo ciekawy ogród
Kontonaogrod 07:13, 09 lip 2025

Ależ u Ciebie busz! Te kolory! Przepych! Jak inaczej to wygląda w porównaniu, u mnie głównie trawa jednak

Pięknie pewnie bzycząco też, pełno pszczół i motyli?
Ewa777 09:27, 09 lip 2025

Lilie masz przepiękne. U mnie nie chcą rosnąć. Z ostóżkami mam tak samo jak Mirka. Ślimaki je zasze dopadną. A tak lubię ostróżki.
mirkaka 09:35, 09 lip 2025

Ewa777 napisał(a)
Lilie masz przepiękne. U mnie nie chcą rosnąć. Z ostóżkami mam tak samo jak Mirka. Ślimaki je zasze dopadną. A tak lubię ostróżki.

Ewa lilie lubią dużo obornika, syp wiosną i potem drugi raz, ja wczoraj zasiliłam przed deszczem jeszcze raz