Te moje niskie to nie angelique tylko peach bloosom, na zdjeciach wyglądaja podobnie ale peach są bardziej rozowe i nizsze a angelique jasniejsze i wyższe. Byc moze sprzedawcy mieszają te cebulki albo celowo sprzedaja mniej popularne peach aby sie ich pozbyc licząc na brak wiedzy kupujących...
Te niskie to peach bloosom, zapomniałam, że one sa niziutkie...
Chyba w tym roku wykopię wiekszośc tulipanow, bo jednej nie wykopane bardzo słabo kwitną, niemal tylko pojedyncze sztuki. Mam bardzo cieżka, zbita i mokrą glebe , ktora im nie słuzy. Prawdopodobnie tegoroczne tulipany pójdą na inne rabaty a na front posadze świeże. Ale zobaczę, czybędą miała czas na takie zabawy. Jesli nie to poprostu zostana w ziemi
I tak sadzę co roku nowe wiec nie płaczę z powodu słabszego kwitnienia
Kostrzewy po kwitnieniu rok temu obciełam ale potem potrzebowaly sporo czasu aby odbić. W tym roku tez to zrobie ale juz nie ogolę ich tak radykalnie na jeża.... Gdy zrobię ciecie pokaże fotki
Małgosiu
Moje umbrelki wolno rosły, zaczełam je w czercu przez dwa lata przycinać, dzieki temu sie ładnie zagęściły. W tym roku rownież je leciutko skoryguje. Na stronie gardenbuilders.com znajdziesz pieknie formowane, idelane kule z umbrelek i do takiego celu dążę
Dla przypomnienia napiszę, ż sadziłam je w listopadzie 2010 r czyli już staruszki
Joasiu. Bardzo się cieszę z Twych brzoz.
Na razie nic z nimi nie rob, nie tnij, tylko posadź i koniecznie dobrze opalikuj. Brzozy płytko sie korzenia i silne wiatry wykrzywiały mi je prez dwa lata. Ciąc mozesz pod koniec czerwca.
Czy Twoje nie sa szczepione? Bo wszystkie moje long trunk sa szczepione, przy czym moje to doorenbos.