Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:11, 01 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
i ja mam takie niskie różowe, które miały być Angelique.
Cudne zdjęcia.

Te moje niskie to nie angelique tylko peach bloosom, na zdjeciach wyglądaja podobnie ale peach są bardziej rozowe i nizsze a angelique jasniejsze i wyższe. Byc moze sprzedawcy mieszają te cebulki albo celowo sprzedaja mniej popularne peach aby sie ich pozbyc licząc na brak wiedzy kupujących...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:08, 01 maj 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Czy te niskie różowe Angelique przypadkiem nie miały być?
Bo mam bardzo podobne i mnie denerwuja, bo miały być czymś zupełnie innym.
Casablanca, będziesz wykopywała?
Mnie kusi aby w tym roku jak naj mniej wykopywać, a też je mam.

Purpury śliczne, szerokie plany też.

Te niskie to peach bloosom, zapomniałam, że one sa niziutkie...
Chyba w tym roku wykopię wiekszośc tulipanow, bo jednej nie wykopane bardzo słabo kwitną, niemal tylko pojedyncze sztuki. Mam bardzo cieżka, zbita i mokrą glebe , ktora im nie słuzy. Prawdopodobnie tegoroczne tulipany pójdą na inne rabaty a na front posadze świeże. Ale zobaczę, czybędą miała czas na takie zabawy. Jesli nie to poprostu zostana w ziemi

I tak sadzę co roku nowe wiec nie płaczę z powodu słabszego kwitnienia
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:05, 01 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Madżenko - ja najpierw się pięknie przywitam
Choć Twój ogród to moja lektura codzienna, to ja tak po cichutku na tym płocie wiszę i wzdycham. O kazdej porze roku...

A dziś mam pytanko - wiem, że masz kostrzewy. Czy Ty kwiaty ścinasz wiosną, czy pozwalasz im kwitnąć? U mnie właśnie się zbierają do kwitnięciai nie wiem, co z nimi począć... Poratuj doświadczona Kobieto

Miło, ze sie odezalaś.

Kostrzewy po kwitnieniu rok temu obciełam ale potem potrzebowaly sporo czasu aby odbić. W tym roku tez to zrobie ale juz nie ogolę ich tak radykalnie na jeża.... Gdy zrobię ciecie pokaże fotki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:02, 01 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Marzena ale umberek to ty nie tniesz prawda?
Czemu one tak gęsto kwiecia u Ciebie mają?
Piękne fotki!

Małgosiu
Moje umbrelki wolno rosły, zaczełam je w czercu przez dwa lata przycinać, dzieki temu sie ładnie zagęściły. W tym roku rownież je leciutko skoryguje. Na stronie gardenbuilders.com znajdziesz pieknie formowane, idelane kule z umbrelek i do takiego celu dążę

Dla przypomnienia napiszę, ż sadziłam je w listopadzie 2010 r czyli już staruszki
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 08:59, 01 maj 2015

Do góry
Renatko heliotropy na szczęście Ci przeżyły, przymrozek, eh!
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 08:47, 01 maj 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Zresztą na mnie Źle wpŁywa takie czekanie tzn nie na mnie a na mój portfel, bo jak nie robię przy rabatach teraz to myślę a jak myślę to głównie o tym co by tu jeszcze zrobić.. no i .... wymyśliłam... wszyscy maja rabaty z brzozami ja też chcę (jedna ma być koło rzeczki , ale dlaczego drugiej nie zrobić koło domu :!!!?)..... to pomysł z wczoraj,
ale na teraz na wysokie brzozy pożyteczne miejsca brak więc sobie przypomniałam, że Madżen coś mówiła że te jej pendula to też są pożyteczne no i dogrzebałam się że to betula utilis long trank
No i od razu szukanie, w necie drzew nie lubię kupować bo ja wolę sobie je wybrać ....dotknąć ... a że ja niecierpliwa jestem i muszę mieć na już to dzisiaj z rana skoczyłam do mojej szkółki ... i niestety brak ... no więc po drodze była kolejna szkółka rzadko tam zaglądam ale skoro poszukuję to i tam się zatrzymałam ....a tam ...... stoją piękne ... dość wysokie i zakresie cenowym moje brzozy!!!!!!!
Płatność kartą .... więc od razu 3 szt. do wozu (bo ja tylko w ilościach ogrodowiskowych kupuję) i mam MOJE WŁASNE OSOBISTE BRZOZY .....

Joasiu. Bardzo się cieszę z Twych brzoz.
Na razie nic z nimi nie rob, nie tnij, tylko posadź i koniecznie dobrze opalikuj. Brzozy płytko sie korzenia i silne wiatry wykrzywiały mi je prez dwa lata. Ciąc mozesz pod koniec czerwca.
Czy Twoje nie sa szczepione? Bo wszystkie moje long trunk sa szczepione, przy czym moje to doorenbos.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:42, 01 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Pytanie pierwsze - co to za trawka na pierwszej fotce?
Pytanie drugie - czy dąbrówka daje sobie rade w sezonie z hostami, kotre na nia wzrastając? Bo to świetny pomysł na zadarnienie miejsc gdzie jest łyso przed startem host

Pieknie jest!
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 08:38, 01 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale ja w tle chyba jakieś 3 drzewa widzę! Bo 50 stronę żywopłotu cisowego od razu rozpoznałem

No Sebek SOM i jeszcze idealnie opalikowane!
Lawendowy zawrót głowy 08:35, 01 maj 2015

Do góry
Jakie plany ogrodowe masz na dzisiaj?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:31, 01 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nieustająco dziękuję za każdy wpis u mnie każdemu kto zagląda i wspiera
To wiele znaczy Bardzo dużo

Jutro, jak wspomniałam - przyjemności w ogrodzie, ale nie sam na sam z ogrodem. Witek obiecał rozpalić grilla To dopiero coś, że wyszedł z propozycją "Tu się będzie smażyć a my pogrzebiemy troszkę w stożkach", co by je ustatkować i uzupełnić.

Danusiu prosze o fotorelacje z grzebania w stożkach, ciekawa jestem co będziecie robic
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:28, 01 maj 2015

Do góry
A ja dziekuje Panu Kukułce za szary dach, dzieki temu Danusia nie będzie zgrzytać zębami

Ps. Dałabym mu komorkę do zrobienia fotek z góry
Typografia ogrodu 08:22, 01 maj 2015

Do góry
Grusza ma idelany kształt do formowania, bedzie przepieknie i nowocześnie.
Uprasza sie o fotki tulipanów w ciągu dnia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:21, 01 maj 2015

Do góry
Irenko jak beda carex elata to daj mi orosze znać, podjadę, bo to jedna z najpiekniejszych traw
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:07, 01 maj 2015

Do góry
Pobiegałam boso po trawniczku !
Ogród cioci czyli ciociogród :) 01:39, 01 maj 2015

Do góry
Te ciemne tulipany to Queen of Night?
Jurajski Ogród 01:36, 01 maj 2015

Do góry
Piękna wiosna już u Ciebie
Wilcza Góra 01:34, 01 maj 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Pszczółko kochana...to pracowitość i ogromne poczucie odpowiedzialności za "ogród", który postanowiłaś doprowadzić do perfekcji...tak to już jest...ja mam podobnie; jak się już za coś biorę, to na poważnie ... ale ogród chyba nigdy nie "przesłonił mi świata", choć bardzo się stara o wysoką pozycję
jest częścią naszego życia, miejscem, w którym się wspaniale czujemy, czasem upadamy ze zmęczenia i utraty sił
w wielu wątkach wyczuwam ten "codzienny, ogrodowy szał" ale i każdy z nas wiedzie przeróżne życia, mamy różne możliwości czasowe, rodzinne...
już kiedyś pisałam...u mnie ogród na 5 miejscu

postaraj się wyhamować ... frustracja to ostatnia rzecz która powinna Cię dopaść w ogrodzie ... to ma być nasz RAJ na ziemi,a nie zadanie do wykonania

macham Wilczą łapą

Bardzo mądrze napisane, podziwiam za tę równowagę życiową.
Wiosna przepiękna u Ciebie
Czasem słońce czasem deszcz 01:27, 01 maj 2015

Do góry
Niesamowite zakupy! Gdzie je poczyniłaś?
Ogród niby nowoczesny ale... 01:23, 01 maj 2015

Do góry
Ah powzdycham sobie w oczekiwaniu na wzrost treawki
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:45, 30 kwi 2015

Do góry
Ojoj jak ładnie, płyty i piękne tulipki!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies