Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

Viola 22:47, 30 kwi 2015

Brzozy mają magiczną siłę. Wystarczy na nie popatrzeć i już człowiek jak w niebie. Postanowiłam "pójść" w brzozy. Mam na razie trzy swoje doorenbosy, ale wokół kilka wielkich zagajników brzozowych. Panicznie boję się, że mi je kiedys wytną. Chcę się zabezpieczyć i u siebie utworzyć kilka brzozowych skupisk. A magnolka urocza. Elizabeth - muszę zapamiętać
Madzenka 01:34, 01 maj 2015

WilczaGora napisał(a)
Pszczółko kochana...to pracowitość i ogromne poczucie odpowiedzialności za "ogród", który postanowiłaś doprowadzić do perfekcji...tak to już jest...ja mam podobnie; jak się już za coś biorę, to na poważnie ... ale ogród chyba nigdy nie "przesłonił mi świata", choć bardzo się stara o wysoką pozycję
jest częścią naszego życia, miejscem, w którym się wspaniale czujemy, czasem upadamy ze zmęczenia i utraty sił
w wielu wątkach wyczuwam ten "codzienny, ogrodowy szał" ale i każdy z nas wiedzie przeróżne życia, mamy różne możliwości czasowe, rodzinne...
już kiedyś pisałam...u mnie ogród na 5 miejscu

postaraj się wyhamować ... frustracja to ostatnia rzecz która powinna Cię dopaść w ogrodzie ... to ma być nasz RAJ na ziemi,a nie zadanie do wykonania

macham Wilczą łapą

Bardzo mądrze napisane, podziwiam za tę równowagę życiową.
Wiosna przepiękna u Ciebie
Zielona 18:54, 01 maj 2015

No i czym najpierw się zachwycić? Chyba jednak tajemniczą Narnią, czyli fotką z brzozami... Potem krętymi ścieżkami, które pokazane z perspektywy "skrzyżowania" aż proszą, by zajrzeć, co znajduje się na końcu każdej z nich. Następnie... liliowcami! piękną mają zieleń liści (Jednak chodzi za mną taka wyspa. Mam nawet miejsce wstępnie wybrane) Oczywiście magnoliami. Elizabeth jest taka... czysta!
Ewciu moja Kochana. Ty wiesz, co ja myślę o Twoim ogrodzie i wiesz, dlaczego uwielbiam do Ciebie zaglądać. I nawet wtedy, kiedy jesteś zapracowana, tutaj sprawiasz wrażenie oazy spokoju. Buziaki z deszczowego Monachium!
Urszulla 22:52, 02 maj 2015

Wiosenna odsłona ogrodu jest pięknaporządek idealny.
zawitka 16:47, 04 maj 2015

OOOOO jaką ładną trawkę masz !!!!!!!
Milka 17:30, 04 maj 2015

Brzozy cudne, a tak smieca, klon Flamingo u mnie cudny, smieci jeszcze wiecej
WilczaGora 16:01, 06 maj 2015

Kasya napisał(a)
No to jestem w szoku, u mnie nic
dziś u nas leje na maxa ale się cieszę
uwielbiam te deszcze majowe...po nich zieleń jest najpiękniejsza !
WilczaGora 16:04, 06 maj 2015

Mysza napisał(a)
Piękna ta magnolia
Ja uwielbiam brzozy, a Twoje takie dorodne.Ślicznie się prezentują u Ciebie

Viola napisał(a)
Brzozy mają magiczną siłę. Wystarczy na nie popatrzeć i już człowiek jak w niebie. Postanowiłam "pójść" w brzozy. Mam na razie trzy swoje doorenbosy, ale wokół kilka wielkich zagajników brzozowych. Panicznie boję się, że mi je kiedys wytną. Chcę się zabezpieczyć i u siebie utworzyć kilka brzozowych skupisk. A magnolka urocza. Elizabeth - muszę zapamiętać

kiedy rozglądaliśmy się za "naszą ziemią", to właśnie obecność lasku brzozowego spowodowała, że zakochałam się w Wilczej to był zagajniczek z 5 metrowymi brzozami...a teraz...teraz uwielbiam je równie mocno...są dla mnie ważne
Warmia 16:07, 06 maj 2015

WilczaGora napisał(a)

kiedy rozglądaliśmy się za "naszą ziemią", to właśnie obecność lasku brzozowego spowodowała, że zakochałam się w Wilczej to był zagajniczek z 5 metrowymi brzozami...a teraz...teraz uwielbiam je równie mocno...są dla mnie ważne

a ja kiedyś nie lubiłam brzóz. A teraz rośnie u mnie pod oknem pendula i kilka dzikich za płotem i bardzo się z tego cieszę. Jak to natura zmienia człowieka
WilczaGora 16:11, 06 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Bardzo mądrze napisane, podziwiam za tę równowagę życiową.
Wiosna przepiękna u Ciebie

bardzo się staram ale i u mnie nie zawsze "waga dobrze działa" i równowaga mi się potrafi zgubić

a w temacie wagi ... taką w NL, u rzeźnika na wystawie spotkałam ... sklep był zamknięty, a ona .... doborowe towarzystwo miała, prawda ?