Jakbym widziała jedną ze swoich donic na tarasie z analogiczną motywacją
co potem? Najlepiej kolejna działka Nabyliśmy na początku roku areał rekreacyjny 4 razy wiekszy od naszego domowego ogródka i mamy nowy cel (zarobkowo-projektowy). Polecam Od razu nowe siły w człowieka wstepują
Nie wiadomo co to bylo. Po odstawieniu antybiotyku mamy go obserwowac. Srodek przeciwbolowy dostawal tylko dwa dni. Od srody nie i wszystko jest jak dawniej.Mam nadzieje, ze tak juz zostanie.
Siewka
Projekt o niebo lepszy. teoretycznie masz max zapotrzebowanie na wodę 128,6 l/min.
pewnie ono dzieli się na dwie sekcje. Przy podlewaniu maksymalnym ok. 15 min zuzycie wyjdzie ok. 1 m3 na sekcję. Czyli dobór pompy o wydajności nie wiekszej niż 70-80l/min.(trzeba załozyc ze będa straty ciśnienia i wydajności..).
Odnosnie pompy to przy głębinówce, po jej podłączeniu do prądu, cały czas ona pracuje, przy zastosowaniu wyłącznika cisnieniowego (pompa jest podłączona do niego a on do prądu) to on steruje pracą pompy - po jego otwarciu nastepuje uruchomienie pompy. Przy hydroforowej jest identycznie, czyli musi miec wyłącznik cisnieniowy aby zatrzymac pracę pompy.
Co do zastosowania włącznika elektrycznego to ja go stosuje (tylko przy głębinówce bez hydroforu)ze względu na spadki ciśnienia w sieci wodociągowej, po prostu po 20 min. następuje spadek cisnienia i załączenie pompy.
Sterownik steruje pracą elektrozaworów nie pompy.
Dziękuję za miłe słowa
Rabatki napakowałam roślinami do granic możliwości. Ostatnio wsadzałam moje sadzonki z nasion wieczornika białego w miejsce gdzie nie pielę i chwasty miały tylko łodygi, były kompletnie obżarte przez ślimaki.
I mam taką teorię że one, te ślimaki zjadają nasze dobra, bo co innego mają jeść jak chwaściki wyrwane co do jednego
A może one gustują w jakiejś lebiodzie, babce, pokrzywie (te akurat zostawiłam jako rozmnażarka dla motyli) łopianie albo innym podagryczniku?
Dla Ciebie moje groszki I floks "Younique Old Blue" , bo wiem, że lubisz
Zobaczymy ile będzie zielonych pomidorów, póki co mam nadzieję że dojrzeją!
Dziś drugi raz pięć jajek rano! W t jedno z podwójnym żółtkiem
No i dziewczyny dziś mają wpaść, Agata i Kasia, ale się cieszę choć u mnie nie ma póki co czego oglądać, wszystko dopiero co sadzone...