Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ptasi gaj 11:28, 22 cze 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Dorotka trawy rosną jak nigdy. Jeszcze mam jedno miejsce z trawami, ale tam ciągle coś robię. W środę jadę na dłużej może deszcze ustaną to zakończę pracę.

A mnie się u mnie jeszcze podoba mini lasek z funkcjami i rodkami bluszcze na sosnach.

Nie wiem jak u was, ale u nas dzisiaj lało kilka razy ale to jak. Rośliny pod ciężarem wody obwisaja albo leżą. Jeszcze w życiu tyle wody nie miały na sobie. W oczku tyle wody, że jak tak dalej będzie to trzeba będzie wypompowywac a nie zbierać wg wskazań pisdudusia.

Trochę fot z dziś

Ojejku ?!!jaki słodziak Oczka jak węgielki.Chłopak jak malowany
Malwowy ogród 11:14, 22 cze 2020

Do góry
Elu witam

Podpatrzyłam trochę stron. Masz piękne widoki za plotem las i olszyny. Więc też masz gdzie wypoczywać ustronie u ciebie. U mnie ty wydmuchow.

Widać u ciebie przestrzeń, że możesz dużo zdziałać. Malwy piękne ale co zrobić jak kochają je mszyce i ta rdza. Moja sąsiadka kiedyś w Wawie mieszkała na niskim parterze aby czymś zasłonić nakupiłam sobie małe. Po miesiącu małe nie miała mszyce obsiadły rdza zjadła i taki pożytek.
Nie daleko mnie jest parking malwami obsadzony i tak się te malwy trzymają.
Przecież kiedyś tylko malwy sądzili czy też tak chorowwly

Też lubię malwy ale co robisz aby dobrze wyglądały.

Bardzo i to bardzo mi się podoba twój dom widać że stary bo jeszcze gzyms jest a po bokach dobudówka. Piękna cegła.

Pozdrawiam

Dzień dobry Elu
Bardzo lubię moje widoki, przestrzeń, łąki i pola za ogrodzeniem, a latem zapach zboża.
Domy mam dwa. Jeden stary sprzed wojny. To w nim urodziła się moja mama. Postanowiłam go wyremontować. Koszty zniszczyły nasz budżet ale teraz bardzo się cieszę, że to zrobiłam. Latem korzystamy z niego. Urządziłam go trochę w stylu wiejskim. Najbardziej wszystkim podobają się drzwi
Ale pokój też ma swój urok.

I widok z okna na podwórko.
Ogród Małej Mi 2017 11:14, 22 cze 2020

Do góry
Kasya napisał(a)

Zobacz
W tle mój m

Twoje to już mutanty... Z piekła rodem. Ale moja jest między kostkami w szczelinie
Ogród Małej Mi 2017 11:11, 22 cze 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Anuś flaming jest w dechę, dobrze, że Kazia oszczędziłaś. Ogród masz boski, z chwastami czy bez.

Mam gęsto więc chwastów z daleka nie widać
I jakieś foty z telefonu chyba piątkowe.
Nie widzę za bardzo co wstawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:11, 22 cze 2020

Do góry
Ładny mi nieokiełznany masz wszystko na swoim miejscu.
A ja nie wiem co mi się najbardziej podoba wg mnie wszystko.
Dorotka - królowa w obieciach róż. Nad głową to new ... a po prawej to Charles mam je ale u mnie pojedyncza pąki rozkwitają.

Pięknie jeszcze te akcenty naparstnice.

Pozdrawiam
..................

Dziękuję myślę, że to najlepszy czas mojego ogrodu w tym sezonie. Większośc moich róż ma około 5 lat, to i duże już egzemplarze porosły.

Dziś pokażę jak wygląda mój ogród od strony drogi..... Wcale nie wygląda, bo na siatce pozwoliłam rosnąć różom pnącym.

VEILCHENBLAU, delikatny, trudny do określenia zapach. Długie pędy, kwitnie tylko raz, dlatego zaraz po przekwitnięciu obetnę ją na 1m od ziemi. Nie radzę sobie już z nią, muszę ją poskromić inaczej zniszczy ogrodzenie swoim ciężarem. Miała być na słupie, ale wiatr ją przerzucił na siatkę.

VEILCHENBLAU

Ogród Małej Mi 2017 11:10, 22 cze 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dorotka, mamy podobnie
Edit. Moja siewka w szczelinie kostki.. najbardziej okazała naparstnica.

Zobacz
W tle mój m
Ogród Małej Mi 2017 11:08, 22 cze 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
o to do mnie nie dolecialy na szczescie
przestalo padac wreszcie.

Na tej grupie to tyle chwastow, ze mi sie nie chce tam nic pisac.

Oj słoneczka by się przydało... Ludzie siedzą bez roboty, a nie mam kiedy zrobić zleceń. Ogród to jedno a życie to drugie. Deszcz jest potrzebny tylko nie tyle. Potem będzie 3 miesiące suszy.. nic po środku. Zupełnie jak z ludźmi.. że skrajności w skrajność.
I moje szaleństwo..nowy filtr do oczka. Tylko elity i wyloty na odwrotnie jak potrzeba.. z powodu mokra robota też czeka. Nie da się nic zrobić w ogrodzie. Xniezvzylsbym dobie wszystko. Chodzenie po trawie też niewskazane bo się wszystko zapada .
Ogród Małej Mi 2017 11:02, 22 cze 2020

Do góry
Magda70 napisał(a)

Muszę się z Tobą zgodzić Aniu, za duża ta grupa i często przypadkowe osoby. A szkoda bo mogło być fajnie.

I wyszło jak zwykle. Nie przeczyta ci na mszyce tylko wali pustego posta. Niestety nią nadążamy z usuwaniem takiej ilości śmieci. Nie i przemądrzałe autorytety w każdej dziedzinie że strach się odezwać.
Nie ma jednak jak na O.
Wiemy że jest susza, ale trochę empatii dla tych których teraz deszcz zalewa. Ale nie huzia na józia niech zalewa ale mamy suszę.....ręce opadają.
Powoli mam dość internetu i tych mądrości z niego płynącej.
Ogród Małej Mi 2017 10:56, 22 cze 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Grupa zamknięta na FB gdzie chciałyśmy aby na szybko móc obejrzeć to fajniejsze zdjęcia z ogrodów bez czytania całego forum na ogrodowisku. Zapraszałam cię, ale odrzuciłaś zaproszenie, mówiąc że nie masz czasu. Teraz grupa jest za duża a raczej za dużo śmieci w niej się pojawia i straciła swój urok. Po 10 pytań dziennie i to samo. Nikt nie zapisał trudu aby poszukać i poczytać. Lenistwo wyłazi nawet z ogrodników. A bo to też i tacy ogrodnicy od siedmiu boleści.
a u mnie nadal pada dwa miesiące pory deszczowej ja wiem że susza jest straszna ale ta ilość wody też nie lepsza.

Muszę się z Tobą zgodzić Aniu, za duża ta grupa i często przypadkowe osoby. A szkoda bo mogło być fajnie.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 10:55, 22 cze 2020

Do góry
Dzisiaj rano, mimo niesprzyjającej aury róża rozkwitła

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:55, 22 cze 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dorotko, ależ ty masz pięknie, kolorowo, bujnie
Z przyjemnością ogląda sie zdjęcia.
a co dopiero na żywo ...ech
Bardzo bujnie u mnie teraz, ale takie było założenie, że ma być gęsto i kwitnąco.

GARDEN OF ROSES moja kolejna ulubienica, bardzo zdrowa różyczka. Kwitnie prawie bez przerwy. Późniejsze kwiaty są bardziej łososiowe.

Ogród Małej Mi 2017 10:52, 22 cze 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
W ogrodzie jak zwykle masz pięknie, chociaż Ty zawsze chciałabyś lepiej. Też ostatnio wkurzam się na warzywnik, tam ciągle trzeba wyrywać chwasty, zruszać ziemię. Uważam, ze rabaty kwiatowe są mniej wymagające. Nasadziłam gęsto kwiatków że nawet jak są chwasty to sama się zastanawiam, czy to na pewno nie jest kwiatek?
Z drugiej strony to warzywa swoje mój organizm przyswaja, a te kupne nie za bardzo.

Dorotka, mamy podobnie
Edit. Moja siewka w szczelinie kostki.. najbardziej okazała naparstnica.
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:52, 22 cze 2020

Do góry
Basiek to córka ma bardziej kolorowe (różowe) spostrzeganie rzeczywistości zwłaszcza ogrodowej

przy schodach

Alstroemeria INDIAN SUMMER przezimowała bez problemów, oczywiście przykryta i szykuje się do kwitnienia

alstromeria tegoroczna kupiona na kwitnieniu

Nostalgia
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 10:50, 22 cze 2020

Do góry
mam taka rabatę, z rozplenicami, szałwią i varelkami
+ jabłonka rajska i tulipany

tak jest na wiosnę

a tak teraz

na pewno będę wsadzać czosnki na jesień, bo zanim szałwia zaczyna to jest zielono-zielono - chcę takie wcześniejsze i pózniejsze, po 5 sztuk
ale zastanawiam się też czy coś dołozyć jeszcze, bo sosenki małe i gołe miejsca widzę
czy lepiej poczekać aż urosną i nie bałaganić?
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:49, 22 cze 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Dorotko, spacerowałam sobie dzisiaj kilka razy po Twoim ogrodzie
Jest tutaj jak w zaczarowanej krainie
Miło mi Cię widzieć, szczęśliwą wśród kwiecia
Pozdrawiam
Cieszę się, że tak właśnie odbierasz mój ogród.Bardzo dziękuję za tak miłe słowa i zapraszam.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:44, 22 cze 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Milo cie widziec Dorotko Przecudna ty, przecudne roze. Przez ciebie wysialam u siebie naparstnice
Dziękuję za tak miłe słowa. Ja pozwalam się siać naparstnicom w różnych miejscach, one całkiem dobrze komponują się z różami.
Mam nadzieję, że będziesz z naparstnic tak zadowolona jak ja.
Na zdjęciach widać, że u mnie rosną gdzie tylko mają ochotę.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:36, 22 cze 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Dopiero w twoim towarzystwie widać jakie wielkie kwiaty mają róże u ciebie.
W tym roku róże mają szczególnie duże kwiaty, nawet NEW Dawn chociaż ona jest z tych mniejszych kwiatów. Przy mojej głowie jest jeden z kwiatów, wtedy widać to porównanie.

GEMMA

Ogród bez reguł 10:35, 22 cze 2020

Do góry
Zieleń, drewno i antracyt 10:34, 22 cze 2020

Do góry
Leśna codziennie przeczesywana przez nieletnich W tym roku prawdziwy rodzaj poziomkowy
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:33, 22 cze 2020

Do góry
Zdjęcia z drabiny... I czyszczenia rynny, bo wróble pod rogowymi dachówkami chcą gniazdować...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies