Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Osiedlowy ogródek 10:56, 22 lip 2020

Do góry
Osiedlowy ogródek 10:55, 22 lip 2020

Do góry

Jeżówka - Echinacea 10:54, 22 lip 2020

Do góry
Dwa lata temu zebrałem nasiona z czerwono kwitnących jeżówek na miejskim klombie. Wysiałem je do doniczki i posadziłem w kępie. Wyrosły ładnie i zakwitły - fioletowe i jedna biało-żółta, ale w tym roku okazało się, że jedna roślina z tej kępy zakwitła na piękny płomienno-czerwony kolor (niestety zdjęcie nie oddaje tej barwy).
Chciałbym jakoś ją oddzielić i rozmnożyć. Z doświadczenia wiem, że rozmnażanie z nasion nie przyniesie oczekiwanego efektu. Chyba muszę wykopać kępę i oddzielić tę jedną roślinę. Kiedy to zrobić żeby przeżyła - jesienią czy wiosną.
Osiedlowy ogródek 10:52, 22 lip 2020

Do góry
Robione komórką

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:49, 22 lip 2020

Do góry
My czekamy jeszcze na kaczuchy. A ja wlasnie stoje na parkingu i czekam na Emusia i podziwiam rosliny
Pszczelarnia 10:33, 22 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja mam purpurową pierwszy raz, oblegana przez bzyki i posiałam jeszcze na nowej rabacie. Chciałam w łące, ale ona tam nie chce, nic na siłę

Raz jeszcze.

Pszczelarnia 10:27, 22 lip 2020

Do góry
TAR napisał(a)
piekne obrazy, piekne kompozycje i te ule kolorowe. fantastycznie sie czuje ogladajac zdjecia, jakbym tam byla.

u mnie ten mietowy widze jako szary mietowy, bardzo ładny, nie jaskrawy, nie bije po oczach.

w ogrodzie moim bzzzzzykow mnostwo, najwiecej w perovskich,hyzopach, budlejkach i jezówkach, chocby z tego powodu nie pozbede sie tych roslin. Mam wrazenie, ze krzaki zyja swoim zyciem taki maly ul bez ula. moje pieseczki nie niepokoja pszczol i innych bzykowatych, one nas tez nie atakuja, zyjemy wszyscy w symbiozie, tez mnie usypia na spokojnie takie bzyczenie pracowite. w tym roku mimo plagi mszycy i mrowek nie uzywalam chemii w ogrodzie, towarzystwo owadowe dalo sobie rade. i jest fajnie

W poszukiwaniu koloru zielonego nieoczywistego, złapane po drodze. Ta zieleń przy stolarce była już żywsza ale nadal zielona.

Dzika marchew w rabacie do ścięcia, daje liczny samosiew.

Ogród do odnowy 10:25, 22 lip 2020

Do góry
W zeszłym sezonie połączenie Delicious Candy i bylicą luizjańską bardzo się sprawdziło, teraz jeżówka wystrzeliła a bylica nie nadąża i wątpię by aż tak wysoko urosła. Krwawnica - okiem widzę prawie amarant na zdjęciu wydaje się bardziej fioletowa

Nie pamiętam znowu czy to Milkshake czy Meringue

jednak kudos fantastycznie dopełnia rabatę

W tym roku polubiłam Pink Bonbon

Pszczelarnia 10:24, 22 lip 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)

Sprawdziłam, piszą 3,5 stopy, co dawałoby około metra. Na stronie Austina są zdjęcia Desdemony w pojemniku, zresztą polecają ją do pojemników. Dlatego się dziwię - może jednak myślimy o innej odmianie? Jeśli jednak ona u Ciebie jest duża i miałaby mieć 1,8 wzrostu, to absolutnie musiałabym swojej zmienić miejscówkę - mam ją przy ścieżce, na brzegu rabaty...!

To zdjęcie teraz po całości. Po kwiatach widzę, że jest to Desdemona... .
A jak nie Desdemona, to co?

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 10:23, 22 lip 2020

Do góry
Tak to wygląda patrząc od bramy. A teraz chcę na odwrót. eh...

Tylko takie mam zdjęcie tej strony. Gdyby przedłużyć tą tabatę z wierzbą, to pięknie by zasłoniła taras, a przy wierzbie ciurkadełko z kamienia... Już się rozmarzyłam.
Po tamtej stronie w sumie sąsiad już ma tuje i jesteśmy osłonięci, grill będzie ładnie tam wyglądał. Będzie taka spójność z tarasem.
Muszę tylko zapytać chłopaków ile by kosztował taki grill murowany.
Pszczelarnia 10:23, 22 lip 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Już drugi rok zapominam wysiać tę trojeść białą. Niezwykle miododajna. Sobie ku pamięci.

Ja mam purpurową pierwszy raz, oblegana przez bzyki i posiałam jeszcze na nowej rabacie. Chciałam w łące, ale ona tam nie chce, nic na siłę
Pszczelarnia 10:10, 22 lip 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Wedle Austina jest krzaczasta i ma mieć 180 cm - tak to wygląda. Nie jest to na pewno kompaktowy krzaczek.

Sprawdziłam, piszą 3,5 stopy, co dawałoby około metra. Na stronie Austina są zdjęcia Desdemony w pojemniku, zresztą polecają ją do pojemników. Dlatego się dziwię - może jednak myślimy o innej odmianie? Jeśli jednak ona u Ciebie jest duża i miałaby mieć 1,8 wzrostu, to absolutnie musiałabym swojej zmienić miejscówkę - mam ją przy ścieżce, na brzegu rabaty...!
W cieniu uśmiechniętego anioła 10:09, 22 lip 2020

Do góry
Jeden wielki burdel. Burza robi z drzewami co chce.
Marzę, żeby to ogarnąć.

Po prawej stronie rabaty jest wjazd do garaż I. Po lewej - trawnik.
Jeżówkowe-Love 10:09, 22 lip 2020

Do góry
Jest też bobik lub bóbr jak to mawia Ania

I pomodorro .. Wszystkie jeszcze zielone

Mój ogrodowy pamiętnik 10:06, 22 lip 2020

Do góry
Helen napisał(a)

Agata, jakbyś miała opisać kolor tej jeżówki, to jaki on jest? Różowo-pomarańczowy czy raczej różowy? Trochę mnie martwi wysokość, ale kwiatuchy śliczne

To jest właśnie jasny róż z odrobiną jakby żółci w środku. I ten żółty jest na początku kwitnienia potem już tylko różowy.
Cała sadzonka:

One pewnie rosną wyższe ale ja je mam od wiosny więc jeszcze młode są .
Jeżówkowe-Love 10:05, 22 lip 2020

Do góry
Meringue bardzo mizerne ..po wiosennym podziale ,teraz mają 20cm wzrostu
Pszczelarnia 10:05, 22 lip 2020

Do góry
Coś nie mogę dochować się łanów jeżówki Pallidy (jak Marta - Magnolia u siebie), u mnie jest tu i tam.

Zaczynam po raz kolejny... 10:04, 22 lip 2020

Do góry
Będę korzystać z Asi projektu. Na chwilę obecną nie czuję się na siłach, żeby tworzyć coś sama, boję się własnej kreatywności.
Chciałabym większość roślin posadzić w tym tygodniu bo ileż można walczyć z zielskiem na pustym placu...
Pszczelarnia 10:02, 22 lip 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Znowu zapomniałam wysiać czarnuszkę, białej trojeści nie widziałam. Ona nie sieje się jak różowa?

Nie. Choć powinna, bo ma ciężkie nasiona otoczone puchem. Tę mam od wielu lat z siewu własnego. Ale wymaga już odmłodzenia.

'Albatros'

Pszczelarnia 10:00, 22 lip 2020

Do góry
Przy zrywaniu czereśni

zajrzałam do gniazda. Czyje to pisklaki? Mam podejrzenie, że to od muchołówki, bo widzę je często w tej okolicy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies