Przezimowal w altanie bez problemu i ładnie wystartował na wiosne. Po czym w lipcu zaczął się koszmarnie wykladac. Dodam, że gnojowki nie dostał ani kropli
Chcąc nie chcac, musiałam wbić palili i związać Gracilimusy.
Zastanawiam się czy wpływ na rozkładanie ma tylko miejsce, czyli całkowity cien, czy coś jeszcze może być przyczyna?
Witam,
nie podobna mi się rabata, którą mam przed domem, ta po prawej stronie od schodów. Jest to nieduża skarpa, stok południowy, gdzie cały dzień jest słońce. Chciałam ją trochę "podnieść", jednak zupełnie nie mam pojęcia co tam mogę dodać. Jest tam okropny twulec, którego chcę się pozbyć. Będę wdzięczna za radę.
Jagódko nie mam Hilli ale z tego co pamiętam, to on jest polecany na szeroki żywopłot...A nie myślałaś o Robuście? Mam obok garażu taki żywopłot i planuję go prowdzić max na 70 cm. U mnie nie ma tam nawet 30 cm szerokości
Robusta, zaraz po posadzeniu. Rok 2014 lub 2015.
I w tym roku. Tnę go co 3-4 tygodnie, jak tylko pojawią się nowe przyrosty.
U mnie zakwitł jeden z dziesięciu
Ale nie chciałabym z nich rezygnować, bo zakwitł to znaczy, że tak naprawdę wciąż kwitnie, rozwija po jednym kwiatku od bardzo dawna, od dobrych paru tygodni! i jest przepiękny, delikatny i wciąż skądś bierze te nowe kwiatki. Trzeba poczytać, czemu toto nie chce kwitnąć masowo, ale pozbywać się to nie
Pięknie masz w ogrodzie, ta fotografia jest wyjątkowa. Nie mam tak wybarwiających się hortensji. Wszystko tu gra, i trawy i kalina. Każda roślina zdrowa i dorodna.
Najbardziej zazdroszczę rydzów. Uwielbiam w jajku i w bułce . Jeśli będziesz chciała zobaczyć, to wrzuciłem u mniej zdjęcie róży.