Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród niby nowoczesny ale... 18:45, 26 kwi 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Magda, graby idealne! Moim zdaniem doskonałe, bo z jednym prostym przewodnikiem i mnóstwem pąków, z których każdy będzie gałązką. W dodatku wszystkie równe. Wymarzony zakup. A tak w ogóle... posadzenie ich to był świetny pomysł. Graby dodadzą równowagi na tej rabacie. Modrzewie były charakterystyczne, ale za niskie. Teraz będzie piętro, którego brakowało.

Też mi właśnie brakowalo piętra troszkę wyszzego niż żywopłot sąsiadów...i chyba się udało

Graby równe bo nieźle się namarudziłam i postraszyłam jak Madżenka kazala

Jednym slowem byłam upierdliwa...i naciskalam, że mają być równe
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:38, 25 kwi 2015

Do góry
Ewo i Aniu macham w ten ciepły słoneczny dzień

Melduje, ze od kilku dni kos urządza sobie ucztę na moim trawniku, za chwilę będe musiała go wyslac na fitness bo sie obżera ddżownicami na maxa!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:37, 25 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
pachnie pieknie, tylko dlatego ja mam. Zajmuje duzo miejsca. U siebie musza ja przesadzic

Moja zasłania gabiony i dlatego miałam ja przesadzić na rożanke. Poniewaz jednak nie ejstem pewna efektu na rózance zrobię to dopiero jesienia...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:35, 25 kwi 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Śliczne te pełne białe tulipany,mi jeden został i szczególnie Angelique smakowały moim gryzoniom
Jutro to będzie u Ciebie uczta napewno

Nie bedzie duzej uczty tylko przystawka bo inne przyjemności mnie dzisiaj ograniczaj czasowo
Ogród niby nowoczesny ale... 09:18, 25 kwi 2015

Do góry
Czekamy zatem razem. Magda dasz nam kawe ?
Pszczelarnia 09:14, 25 kwi 2015

Do góry
Ewo wczoraj zobaczyłam, ze moej 3 bukszpany variegata łyse na gorze.... Zastanwiam sie czy walczyc?

Twoja kuleczka pieknie orzycięłaś siedzi w gruncie i cieszy codziennie rano moje oczy.
Norweski ogródek... 09:12, 25 kwi 2015

Do góry
Jak to na letnich oponach w rowach? Dopiero doczytałam. My we Wrocławiu w kwietniu dopiero wymieniamy. To nie wczesniej niż mina groźby porannych niskich temeperatur...
Mam nadzieje, ze wreszcie wiosna?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:08, 25 kwi 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)

nooo - kiszone

Z kiszonymi to dodaje szczypior z cebulka, czyli wychodzi sałatakę ziemniaczana ala Niemiec a ze swieżymi ogórkami startymi na duzych oczkach to ala Grek co kto lubi

Uff dobrze ze przy śniadaniu to czytałam a wieczorem mam imprezke i na szczęscie bedę gościem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:05, 25 kwi 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Dubelek ,więc napiszę że ten indyk mnie zaintrygował ...mam nawet gdzies udziec w zamrażarce ...

Mnie tez, od razu M przeczytałam aby zapamiętał
Moja codzienność - ogród Oli 08:06, 25 kwi 2015

Do góry
Zachwycam się donicami z carexami!

Ps. Nadrabiam zaległości
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:01, 25 kwi 2015

Do góry
Klon palmowy ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:55, 25 kwi 2015

Do góry
Pisaliśmy już dawno, że książka będzie sukcesem i jest

A ja durna zażyczyłam sobie na imieniny i czekam.....
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:48, 25 kwi 2015

Do góry
Moje kiku niesforne wyłają do góry, czyli też je ciachnę!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:01, 24 kwi 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Wpadłem na chwilę, bo przypomniało mi się, że kiedyś ukrzyżowałaś buka czerwonego, żeby docelowo zasłaniał warzywnik. Jak teraz wygląda? Widać już formę? Chodzi mi pewien niecny plan po głowie

On juz rok temu zrobił sie płaski, własnie planuję zabrac juz mu stelarz. Na razie jeszcze nie ma lisci, bo rosnie w cieniu, musze poczekac na listki min tydzień
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:00, 24 kwi 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)

cuchnie ? lubisz ją ? piszą że ma specyficzny zapach

Zawsze powtarzam, ze ogrodu nie wacham skoro nie czuje smrodu to albo nie smierdzi albo słabo. Gdy kwiaty kwitną to pieknie pachna
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:51, 24 kwi 2015

Do góry

Wybaczcie teraz będę bywać rzadziej na forum. Wprowadzam program "naprawczy" czyli macham zbiorowo a dopowiadam tylko na pytania no czasami na zaczepki

Kindzia napisał(a)
Dziękuję Marzenko

Czy Twoje kikusie są szczepione tak nisko? Myślałam, że to zawsze wielkie drzewa są...

Kasiu moje kiku są szczepione za nisko, powinnam była je kupic szczepione zdecydowanie wyzej. Ale mysle jak je ujarzmić po kwitnieniu

Kasik napisał(a)
Marzenko- piękne widoki. Te białe tulipany rozchylające płatki wśród buksików zachwycają. Widok z magnolką jeszcze cudniejszy. Wchodzę, wzdycham, delektuję się za każdym razem. Dopieszczone i pzremyslane.

Moje berberysy Bagatelle ukatrupiłam chyba na śmierć. CZekały na nową rabatę, wyszły im listki w garażu, a jak wyciągnęłam na dwór to "paszły".Nie mogę na to patrzeć. Zadołuję je gdzieś- może odrosną i pojadę po kolejne.
Ja to jestem "mistrz"

Pozdrawiam

No jestes miszcz.... Bo ukatrupić bagatelle nie jest łatwo... Moje sa bezobsługowe...

Joaska napisał(a)
Madżen ostatnio studiuję Twoją rabatę z trzmielinammi, czy dobrze się domyślam że na przodzie tej rabaty jest carex ice dance??
A poza tym to ja uwielbiam Twój ogród i przed zmianami i w trakcie zmian i po zmianach ... pozdrawiam .. aaa co myślisz o klonach globosum na front (na platany nie ma funduszy) ...????

Uwielbiam klony. Ale jesli na front to zbieralabym kase do skarbonki i szukała platanow w dobrej cenie one nawet zima maja ładna, regularna, kulista korone
Przed trzmielinkami rosnie carex morrowi variegata. Bardzo jest podobna do ice dance z tą roznica ze rosnie w kepie a nie rozlazi sie rozlogami jak ice dance

Dorotka napisał(a)
Marzenko czy Ty masz kompostownik?? Danusia radzi aby podsypywać roślinki kompostem. Jak sobie radzić bez niego?? Można go kupić gdzieś??

Mam kompostownik. Dwie pełne komory wystarczyły mi zaledwie na okopczykowanie roz na zime. Teraz zbieram kolejne 3 komory
Lawendowy zawrót głowy 22:46, 24 kwi 2015

Do góry
Jola moje tarasy mają kolor Tikkurilla KIVI ale to distć ciemny szary.
Buziaki.

Ps kulaski superowe
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:49, 24 kwi 2015

Do góry
Kilku oszalała ma już piękne pomponiki. Pokazuj ją prosze codziennie. Czy będziesz ja potem jakos przycinać? Ja moje poczochrańce chyba lekko skoryguję

Moja werbena wyłazi z ziemi, prawdopodobnie z ubiegłorocznych korzeni, dzieki lekkiej zimie zachowuje sie jak bylina wieloletnia

Buziak, wreszcie weekend. Moze ciut zwolnię bo mam już po dziurki w nosie tego tygodnia...
Miejsko & sielsko 06:43, 24 kwi 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Pęcherznica to w takim małym ogródku jak mój to jak drzewo
Widziała te badyle … no szpetne suche badyle…

Może ja będę moje przy samej ziemi ciąć albo dwuletnie pędy ciać

Eeee, najwyżej wymienię jak będą
I to mi się podoba w ogrodnictwie, można nieustannie zmieniać

Pewnie kiedyś ja wywalisz. Moja po 4 latach orzesadziłam aby osłaniała bajzlownik. Mozna ja odmładzać, czyli wycinac tłucze badyle.
Macham Ewuś. Wreszcie weekend, dobrze ze ten tydzien mam juz niemal za sobą. Taka masakra, ze u Ciebie byłam ostatnio 20.04 ... Chyba 12 nadrobiłam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:09, 24 kwi 2015

Do góry
I padam ...dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies