Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Loosiuu 22:43, 24 kwi 2015

Wpadłem na chwilę, bo przypomniało mi się, że kiedyś ukrzyżowałaś buka czerwonego, żeby docelowo zasłaniał warzywnik. Jak teraz wygląda? Widać już formę? Chodzi mi pewien niecny plan po głowie
Madzenka 22:51, 24 kwi 2015

Wybaczcie teraz będę bywać rzadziej na forum. Wprowadzam program "naprawczy" czyli macham zbiorowo a dopowiadam tylko na pytania no czasami na zaczepki

Kindzia napisał(a)
Dziękuję Marzenko

Czy Twoje kikusie są szczepione tak nisko? Myślałam, że to zawsze wielkie drzewa są...

Kasiu moje kiku są szczepione za nisko, powinnam była je kupic szczepione zdecydowanie wyzej. Ale mysle jak je ujarzmić po kwitnieniu

Kasik napisał(a)
Marzenko- piękne widoki. Te białe tulipany rozchylające płatki wśród buksików zachwycają. Widok z magnolką jeszcze cudniejszy. Wchodzę, wzdycham, delektuję się za każdym razem. Dopieszczone i pzremyslane.

Moje berberysy Bagatelle ukatrupiłam chyba na śmierć. CZekały na nową rabatę, wyszły im listki w garażu, a jak wyciągnęłam na dwór to "paszły".Nie mogę na to patrzeć. Zadołuję je gdzieś- może odrosną i pojadę po kolejne.
Ja to jestem "mistrz"

Pozdrawiam

No jestes miszcz.... Bo ukatrupić bagatelle nie jest łatwo... Moje sa bezobsługowe...

Joaska napisał(a)
Madżen ostatnio studiuję Twoją rabatę z trzmielinammi, czy dobrze się domyślam że na przodzie tej rabaty jest carex ice dance??
A poza tym to ja uwielbiam Twój ogród i przed zmianami i w trakcie zmian i po zmianach ... pozdrawiam .. aaa co myślisz o klonach globosum na front (na platany nie ma funduszy) ...????

Uwielbiam klony. Ale jesli na front to zbieralabym kase do skarbonki i szukała platanow w dobrej cenie one nawet zima maja ładna, regularna, kulista korone
Przed trzmielinkami rosnie carex morrowi variegata. Bardzo jest podobna do ice dance z tą roznica ze rosnie w kepie a nie rozlazi sie rozlogami jak ice dance

Dorotka napisał(a)
Marzenko czy Ty masz kompostownik?? Danusia radzi aby podsypywać roślinki kompostem. Jak sobie radzić bez niego?? Można go kupić gdzieś??

Mam kompostownik. Dwie pełne komory wystarczyły mi zaledwie na okopczykowanie roz na zime. Teraz zbieram kolejne 3 komory
Madzenka 23:00, 24 kwi 2015

katiaxx napisał(a)

cuchnie ? lubisz ją ? piszą że ma specyficzny zapach

Zawsze powtarzam, ze ogrodu nie wacham skoro nie czuje smrodu to albo nie smierdzi albo słabo. Gdy kwiaty kwitną to pieknie pachna
Madzenka 23:01, 24 kwi 2015

Loosiuu napisał(a)
Wpadłem na chwilę, bo przypomniało mi się, że kiedyś ukrzyżowałaś buka czerwonego, żeby docelowo zasłaniał warzywnik. Jak teraz wygląda? Widać już formę? Chodzi mi pewien niecny plan po głowie

On juz rok temu zrobił sie płaski, własnie planuję zabrac juz mu stelarz. Na razie jeszcze nie ma lisci, bo rosnie w cieniu, musze poczekac na listki min tydzień
Rench 23:10, 24 kwi 2015

Śliczne te pełne białe tulipany,mi jeden został i szczególnie Angelique smakowały moim gryzoniom
Jutro to będzie u Ciebie uczta napewno
ZielonaAnia75 07:04, 25 kwi 2015

Pięknie!
Ewa 07:20, 25 kwi 2015

macham
Ensata 07:54, 25 kwi 2015

katiaxx napisał(a)

cuchnie ? lubisz ją ? piszą że ma specyficzny zapach
pachnie pieknie, tylko dlatego ja mam. Zajmuje duzo miejsca. U siebie musza ja przesadzic
Madzenka 09:35, 25 kwi 2015

Rench napisał(a)
Śliczne te pełne białe tulipany,mi jeden został i szczególnie Angelique smakowały moim gryzoniom
Jutro to będzie u Ciebie uczta napewno

Nie bedzie duzej uczty tylko przystawka bo inne przyjemności mnie dzisiaj ograniczaj czasowo
Madzenka 09:37, 25 kwi 2015

Ensata napisał(a)
pachnie pieknie, tylko dlatego ja mam. Zajmuje duzo miejsca. U siebie musza ja przesadzic

Moja zasłania gabiony i dlatego miałam ja przesadzić na rożanke. Poniewaz jednak nie ejstem pewna efektu na rózance zrobię to dopiero jesienia...